Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van valami ép eszű magyarázat...

Van valami ép eszű magyarázat arra mitől lehet ez? :O

Figyelt kérdés
Nos tudni kell rólam hogy olyan "szerencsés" alkat vagyok hogy ha zabáló életmódot élnék akkor 150 kilós lennék(ellentéte testvéremnek aki bármennyit ehet bármiből az ég szerelméért sem akar hízni). Nem éreztem jól magam a bőrömben így eldöntöttem hogy elkezdek fogyózni( azértnem drasztik-éhezés diétára fogtam magam) de annyit értem el vele hogy júniustól- októberig leadtam 2 kilót(se). Itt meguntam és abbahagytam. A 2 kiló minusz által adott "önbizalomnövekedés" hatására elkezdtem vidámabban enni nyugodtan eszek csokit ha úgy tartja kedvem és annyit amennyi épp jól esik( persze mellette sok gyümölcs meg nagyrészt egészséges étkezés csak nem fogyókúrás) és 1 hónap alatt fogytam(!!)annyit mint ezelőtt 4 hónap alatt. Persze tornázok mellette de nem valami megerőltető mennyiségben. Félre ne értsetek, nem bánom hogy így alakult a helyzet,csak érdekelne hogy mi lehet az oka :D
2011. dec. 8. 20:41
 1/7 anonim válasza:
olvasgattam régebben elég sok fogyókúrás oldalt, és a leírásod alapján csak arra tudok gondolni, hogy jobban beindult az anyagcseréd, és mivel még tornázol is, könnyebben mennek le a kilók... (nem tudom, hogy ennek van-e valóságalapja, de hasonló esetről olvastam)
2011. dec. 8. 20:52
 2/7 anonim ***** válasza:

Kíváncsian várom a magyarázatot, ugyanis én is kb. így jártam. Számoltam a kalóriákat, a szükséges 2000 helyett 1700-at ettem majdnem fél éven át, jártam tornára. Az étkezésem reggel szénhidrátos cuccból, később fehérjéből és zöldségből állt, vacsorára csak néha ettem kevés szénhidrátot.

Ennek eredményeképpen (-300 kalória naponta, és torna elkezdése) folyamatosan híztam.

Abbahagytam, elkezdtem reggel-délben-este szénhidrátot enni (beleértve az tésztákat is, pl. káposztás tészta, tojásos nokedli + fehér kenyeret, a húst meg heti 2 alkalomra csökkentettem, mert a sok hústól már rosszul voltam). 1 hónap alatt fogytam 2 kilót.

2011. dec. 8. 20:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Detto én is így jártam:)
2011. dec. 8. 21:29
 4/7 anonim ***** válasza:
72%

gyakori étkezés, edzés (ugye hasonlít az "egészséges életmódhoz"?) normális, gyorsabb anyagcserét eredményez.

ez egy afrikai éhezőnek szo.pás, Kérdezőnek úgy mond előnyös. nem sza.r egészségesebbnek lenni, ugye? én is így vagyok vele. vajon miért is nem a különböző fogyókúrákat ajánljuk..?

pár helyre leírhatnád a példádat, nem is gondolnád mennyi szerencsétlen ember szenved napi 800-1300 kcal energiabevitellel, és alig fogynak.. hátha fel tudnád nyitni a szemüket a példáddal.

én tarkón ba.szná, őket, de hát nem érek el mindenkihez..

Aczél.

2011. dec. 8. 22:31
 5/7 anonim ***** válasza:
miket eszel,hányszor?
2011. dec. 13. 06:50
 6/7 Krisz85 ***** válasza:

Egyrészt a tesód ha vér szerinti tesód, vagyis nem féltesód, akkor ez a gyors anyagcsere átmeneti is lehet, pl fiúknál és lányoknál is max 25 éves korig tart és aztán belassul, ezt főként olyankor látod, amikor megnézel egy 18 éves srácot, szálkás de nagyon, megnézed a 45 éves apját és pocakos, na akkor levonhatod a konklúziót.... és ez tényleg így van.

Végre rájöttél hogy nem koplalni kell.

A kérdésedre a válasz: ennek az az oka, hogy nem koplalasz, ugyanis ha koplalaz a szervezeted úgymond ráálll arra, hogy ami kis energia bevétel van kajából akkor azt szépen elraktározza, a diéta lényege az hogy tiszta minőségi kajával és jó edzéssel arra ösztökéled a tested hogy ne raktározzon semmit, a tápanyagot az izmokba szállítsa és ne zsírba, ennyi a trükk nagyvonalakban.

2011. dec. 13. 07:23
 7/7 A kérdező kommentje:
6:50-es : hétközben reggelente ugye az ingázó iskolába járás miatt korán reggel nincs időm reggelizni így a szendvicsemet eszem meg amint beértem suliba reggeli gyanánt ( kenyér vagy zsömle vaj sajt sonka zöldség ), napközben még amit vittem magammal gyümölcs( mandarin vagy alma vagy banán stb ) vagy esetleg egy joghurt, aztán miután hazaérek akkor ebédelek (ez sajnos elcsúszik 4-fél5re hétközben) majd a vacsorát ilyenkor ki is szoktam általában hagyni
2011. dec. 13. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!