Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A hánytatással ért már el...

A hánytatással ért már el valaki eredményt? úgyértem annyian csinálják. Legalább eredményes?

Figyelt kérdés
Nem akarom kipróbálni, csak kíváncsi vagyok.
2011. dec. 8. 19:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
52%
idióták. vagy lelki betegek. vagy mind kettő.
2011. dec. 10. 15:49
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudni, miért, de hirtelen jön az az érzés, hogy enni kell, enni akarok. Próbálom elnyomni, mert nem akarok se zabálni, se hányni, de nem megy. Olyan erővel tör rám, hogy alig kapok levegőt, szinte beleőrülök, beteg nagyon. Főleg, ha nincs alkalmam az evésre. Ha jön ez a késztetés az evésre, nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy mindent magamba tömjek. És megtörik az ellenállásom. Ami a kezembe kerül, gyümölcs, zöldség, sülthúszsír, kenyér, forró süti, mindent felfalok. Csak akkor tudom abbahagyni, ha már szétpukkadok, és úgy érzem, még egy falat és kijön az összes. Utána pedig próbálom mégis benntartani, mert nem akarok hányni, mert tudom, hogy megöl. De akkora bűntudattal, mint ami utána következik, nem lehet bírni... És kihányom az egészet... Ledugom a mutató- és középsőujjamat, kijön egy adag. Mégegyszer ledugom, újabb adag jön ki. És így tovább egy csomószor. Ha már nem jön ki semmi, akkor nyugszom csak meg. Olyan nincs, hogy a fele már kijött, ennyi elég lesz. Nem, az utolsó cseppnek is ki kell jönnie. Utána a hánytatás miatt is bűntudatom van, gyűlölöm magam, egy roncsnak érzem magam. Elhatározom, hogy legközelebb megállom. Holnap nem fogok zabálni és hányni. Holnap véget vetek ennek... Aztán eljön a holnap, újabb zabálás és újabb hánytatás... Azt mondom magamnak, még nincs vége a napnak, a következő késztetésnél nem megyek bele. De belemegyek... És attól félek, az a holnap sosem fog eljönni. :(
2011. dec. 11. 03:12
 13/23 anonim ***** válasza:
63%

akkor lelki dolog, önuralom hiánya, + gondolok én a szenny kajákra is, hiszen egészséges táplálkozás mellett (és ide veszem a rendszeres evést is) nem tör olyan nagy éhség az emberre.

a lelki rész és az önuralom hiány ugyan ilyen probléma. nyugaton nagyon kevés ember tai-chi-zik, nagyon kevesen ismerik a keleti filozófiákat, kevesen olvassák a Ta te kinget stb. keleten nem azért tai-chiznak sokan (fiatalok, vének) mert gyilkolásmesterek akarnak lenni, hanem mert az utat keresik az egészséghez. esetleg meg lehetne próbálni normálisan élni, és a normálisba belevenni az ilyen máshol már több 100 éves hagyományokat. tehát én személy szerint úgy vélem, hogy lehet tenni a kiegyensúlyozott szellemért és testért, innentől mindenkinek a maga döntése, mit választ.

2011. dec. 11. 10:27
 14/23 anonim ***** válasza:
79%
Aczél, te nem tudod, mi az az anorexia és bulímia. Vegyük az anorexiát. Az anorexiás lányok szinte mind kitűnő tanulók, mintadiákok, órákig képesek edzeni, mindent 100%-osan végeznek. Nincs akaraterejük?! Szerintem van, csupán az élet áldozatai. Többnyire családi problémák állnak a háttérben. Nézz utána, és ha már érted, miről is beszélsz olyan nagy okosan, gyere vissza.
2011. dec. 13. 16:53
 15/23 anonim ***** válasza:
Az érzés tudata, hogy az amit megettél nem nem fog kijönni.. megnyugtat, attól az érzéstől boldog leszel olyan mint a drog.. újra és újra érezni akarod! hogy ura vagy az életednek! tapasztalat..
2012. jan. 1. 22:20
 16/23 anonim ***** válasza:
Tudják magukról, hogy betegek és hogy akár bele is hallhatnak, de de a vágy a hánytatást követnő érzés iránt túl nagy ahoz, hogy megállják... csak az a baj hogy egy idő után szinte már csak az okoz örömöt.. :((
2012. jan. 1. 22:46
 17/23 anonim ***** válasza:
Első válszomat helyesbítem: az az érzés utáni vágy hogy amit megettek attól nem fognak meghízni! és szinte semmi nem megy fel rájuk...
2012. jan. 1. 22:48
 18/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.. :) Ez annyira borzasztó :/ főleg az hogy ahogy írtok látszik hogy tapasztalatból beszéltek :// de várom a további hozzászólásokat is .
2012. jan. 3. 14:12
 19/23 anonim ***** válasza:
29%

"Aczél, te nem tudod, mi az az anorexia és bulímia..."

de. akaraterő nem a pedáns viselkedéshez kell, hanem az egészséges élethez, és az erőhöz. a kiegyensúlyozott élethez, a problémák leküzdéséhez.

keményen edzeni, vagy tanulni szinte bárki tud. a mindennapjait jól megélni, egészséges szemmel látni a világot nem tudja mindenki.

és valóban, a világ áldozatai, mint minden ember.

2012. jan. 3. 14:19
 20/23 anonim ***** válasza:
Koplalás eredménye biztosan nem zsíros szervezet, ezt még egy csecsemő is tudja. Soha nem hánytatnám magam, mivel egész életemben alapból hányós voltam, undorító szagok hatására is simán kidobom a taccsot, sajna van is egy kezdődő nyelőcsőfekélyem. Viszont alkoholtól életemben egyszer hánytam, azt valahogy bírja a gyomrom. :D
2012. jan. 17. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!