Fogyókúra kolesz mellett, megoldható? (középiskola)
Koleszos leszek, ami nagyon jó, de: 1 hónapja fogyózom, csak vizet iszom (csak ritkán üdítőitalt), többször eszem egy nap, szénhidrátot igyekszem kizárni, este hat után nem eszem, sok gyümölcsöt eszem. Egyszóval választékos az étrendem és számomra tökéletes is. Már kezdenek lemmenni a kilók is, de a kollégium közbeszólt. Hamarosan beköltözöm és nagyon félek tőle, hogy hízom, vagy túl keveset fogok enni és így gyorsan leolvadnak a kilók, de vissza is jönnek. Ebbe az 1 hónapban még nem sportoltam (lustaság is, de főleg mert beteg voltam). A kollégiumban szerintem nem lesz időm sportolni, de hétvégén 3 órát fogok sportolni. (egyet pénteken, szombaton és vasárnap)
A következőt tervezem: reggel: bő reggeli
10 órai: egy alma, esetleg egy kis keksz vagy valami
ebéd: ami lesz (kenyér nélkül)
uzsi: valami gyümölcs vagy amit viszek, meg száraz ropi (direkt fogyókúrásokank illetve gyomorbetegeknek is, mivel jó a gyomorsavra is - én sajnos azzal is küszködöm - , mivel "kevés" benne a kalória, de laktat illetve fontos alapanyagok vannak benne)
vacsi: minél lightosabb
+ sok víz, és néhány nap, hét urán megnézem, hogy sportolás terén mit tehetek a koleszban.
Szerintetek ez így jó lesz? mit változtassak? Mit ajánlotok?
örvendek, legalább akkor egyikünknek jó.
én még mindég itt olvasgatok.. el kéne tiltani az érdekes írásoktól.
na, azon kívül hogy azt írja "E-vitamin és más fehérjék" ezt mondjuk fogalmazási hibának tudom be, jókat ír. kb. napi 14 fél diót, tehát ugye 7 egészet ajánl, a tápanyag tartalma miatt. na most étrendet ha csinálunk, akkor azt úgy állítjuk össze, hogy neked ennyi diót mondjuk meg kell enned, mert táplál, viszont x kalória van benne, ennyivel kevesebb rizst, pufi izét stb.-t eszel ami csak töltelék kaja. tehát az 1 diót nagyon alá becsültem, én sem eszem eleget, nyugodtan lehet emelni, sőt célszerű.
Ropiban mióta vannak tápláló anyagok. Dobok egy hátast, ha ezt elmagyarázza valaki.
Ilyen étkezéssel amit leírtál, a kondira már nem marad erőd..az elfogy a ropievéssel...
A koleszos hami szerintem pont fogyásra van kitalálva, annyira ehetetlen.
Remek étkezési témák vannak, miért nem nézelődsz a neten??
Ropifélék helyett ajánlom a natúr zabpelyhet. Olcsó, tápláló, lassan szívódik fel, tehát nem leszel utána hamar újra éhes, segít lekötni a gyomorsavad, és ezerféleképp variálható.
Ha van a koliban rezsó, mikró vagy vízforraló (azt esetleg otthonról tudsz vinni, ha semmi más nincs, vagy kölcsönkérni valakitől) akkor tudsz belőle zabkását készíteni. Forrásban levő víz + zabpehely, megvárod míg hül és a pehely megduzzad, mehet hozzá tetszés szerint bármi az ízesítéshez (édesítőszer, gyümölcs, pár szem olajos mag, de sósan is ehető zöldséggel akár, bár szerintem úgy nem túl finom).
Így még a hűtőhiány se zavar be. Kihülve is ehető később, műanyag dobozban szállítgathatod.
Ha hűtő van, akkor sovány túróval vagy joghurttal, kefírrel, zsírszegény tejjel is eheted, akkor még melegíteni se kell. Ne vidd túlzásba az adagolását, mert viszonylag kalóriadús (fajtától függően 340-380 kcal /100 gramm), de a ropifélékkel és kekszekkel ellentétben minőségi szénhidrát, és tényleg jut hasznos tápanyaghoz a szervezeted. 300 ft alatt is találsz szép nagy zacskónyit, sokáig elég, anyagilag is jobban megéri.
én a zabot: vízzel. a forró víz túl forró, lassan hűl ki..
ha meg desszertes hangulatom van, akkor tejjel, az úgy már úri lakoma. csak a leggazdagabb bankárok eszik így, no meg én :D
lehet, hogy puliszkán fogok élni. xD
Amúgy attól félek, hogy nagyon zsíros lesz, ami főleg azért zavar, mivel nagyon gyenge gyomrom van és kikészülök a túl zsíros kajától. Itthon normálisabban eszem, a az uzsi nem csak alma. Ha nagyon éhes vagyok, akkor eszek valami normálisat. Sosem maradok éhen, a szüleim odafigyelnek rám.
Így is az a legnagyobb félelmem, hogy a kollégiumban túl keveset fogok enni, ezért gyorsan lefogyok és egy kettő visszahízom a dupláját. Normálisan szeretnék fogyni.
Normálisan eszem, jóízűen, sok egészséges dolgot. Csak még nem tudom, hogy a kollégiumban mi hogy alakul... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!