Kenyeret mivel lehet helyettesíteni?
barna kenyérből már 1-2 szelettel is jól laksz.
amúgy lehet még abonett,puffasztott rizs.
hát nekem a pufirizs még mindig a hungarocell kategória, de a barna kenyér tényleg jobban laktat.
én úgy iktattam ki az étrendemből, hogy olyanokat ettem, amik kenyér nélkül is lecsúsznak.
pl. reggelire zabpehely joghurttal, ehhez minek kenyér
10órai gyümölcs
ebédre valami meleg, de akkor köretnek rizs vagy párolt zöldség, oda sem hiányzik a kenyér
este pedig (én mindig ekkor ettem) pl. tükör tojáshoz felvágtam 3 paradicsomot, egy fél kígyóuborkát és 2 paprikát, ez szemre akkora mennyiség volt, hogy nem is kívántam hozzá a kenyeret.
ha reggelihez etted: 2 szelet teljes kirőlésű kenyér/barnakenyér/sokmagvas kenyér, graham kenyér/kifli/zsemle
puffasztott rizsszelettel meg abonettel nem fogsz jól lakni és reggelre kell is a jó minőségű szénhidrát szóval egyél nyugodtan
ha mindenáron leakarsz mondani a kenyérről akkor zabpehely joghurttal/tjjel/gyümölccsel, zabpehely rántottával, zabpelyhes kekszek(saját, gyümikkel) joghurttal, köleskása
ha ebédhez etted rizs, krumpli, főzelék, leves, főtt étellel kitudod váltani ha pl húshoz etted akkor zöldségek/savanyúság, főtt krumpli, rizs, főzelék
ha gulyásleveshez akkor 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér-bár ha fogyózás miatt kérdezed akkor sok zöldséggel, pulykahusival minimális pici olaj (így nem zsíros-nem kell kenyér) és gerslivel laktató és kenyér nélküli is, utána eszel másodikat normálisan
ha rakottkrumplihoz/paprikáskrumplihoz stb etted akkor savanyúsággal kitudod váltani(káposzta, cékla, csemegeuborka stb)
ha vacsorához etted akkor itt jöhet az abonett pár szelet de a tk válaszd van wasaba is stb
de jobb lenne ha inkább zöldségekkel váltanád ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!