Miért annyira fontos, hogy minden nap együnk főtt ételt?
Ma fasírt az ebéd főtt tojással. Sajnos sehol sem találtam, hogy dekára mennyi, csak darabra: 250 kalória! Az eszem megáll! Ha csak 2 darabot eszem + 1 főtt tojás, már az is 570 kalória, és még jól sem laktam. Az extrudált kenyérrel és valamilyen kolbásszal vagy szalámival ettől kevesebb kalóriával is teljesen jól lakok.
És a kalória csak az egyik dolog. Mért jobb pl. ha lecsót eszek, és kifőnek a vitaminok az ételből, mintha szendvicset, és a paprika, paradicsom érintetlenül tele van a megfelelő tápanyagokkal?
Az "előző" alatt a 13.06-ra gondoltam.
Kalóriaszámolás:
*Nincs mindig mérleg a zsebemben,
Nem is kell: egyszer kiszámolod pl. a reggeli szendvicsedet sonkával meg kolbásszal meg sajjtal (ahogy általában eszed), meg fogod kapni, hogy kb. hány kalória.
*és sokan hülyének néznek, ha vendégségben a megkínált ételt én méregetem mielőtt megeszem:S
Hát ez biztos, nem is kell vendégségben méregetni, hacsak nem jársz minden nap vendégségbe. Amennyit én járok, az simán belefér. Vendégségben azt eszel, amit eléd raknak, de dupla adagot senki nem kényszeríthet rád. Tehát ne edd magad degeszre, nem azért vagy ott. Még a sütiből is ehetsz 2 db-ot, ha a heti/havi étrendet tartod. Egy vendégséggel nem lehet meghízni.
*Pláne, hogy sokszor olyat ettem, amit utólag néztem, és akkor láttam milyen sok kalória, s az a valami nekem nem "ért annyit" ill. annyi kalóriából már százszor jobbat tudtam volna enni..
Ezzel sem látom, mi a gond, megetted, egészségedre! Legközelebb már tudod, hogy van jobb választás. Fokozatosan meg lehet tanulni mindent. Nem egy rétesen múlik, hanem azon, hogy legközelebb is megeszed-e és milyen gyakran.
Nem az a lényeg, hogy pontosan tudd, hogy ma 1563,5 kalóriát ettél. Hanem az, hogy tartósan kevesebbet egyél, mint amennyi a súlytartáshoz szükséges.
kolbászra rá szokott lenni írva hogy pl. 100 grammja 120g ilyen-olyan húsból készült. meg is lehet nézni nézni a tápanyagtartalmát, jóféle kolbász nem rossz étel. de a zsírtartalma akkor is nagy, és igen aktív életmód kell, hogy a nagy mennyiségű zsír később ne vezessen életmódbeli betegségekhez.
egyébként a főtt ételnek csak annyi szempontja volt, hogy egy csirkét ha levágsz, hogyan eszed meg? természetesen megsütöd/főzöd, mert így emészthetőbb + nem leszel beteg tőle. ezért főz az ember, ha valaki tud jó minőségű húsárút venni amit már nem kell hőkezelni, az ugyan olyan jó, mint ha otthon főznéd. tehát nem főtt ételre van szüksége az emberi testnek, hanem szilárd ételre (nem akartam tápanyagokat írni, mert akkor felmerül a kérdés, miért nem lehet csak fehérjeturmixot enni/inni/)
"ha hetente 1-2 alkalommal mégis azt a megoldást választom, hogy extrudált kenyeres szendvicset eszek ebédre, az baj"
Egyáltalán nem baj.
Ha igazán jó minőségű (esetleg felesleges adalékanyagmentes) felvágottakat találsz, és elég sokat eszel belőlük, simán lehet velük is helyettesíteni a husit - alkalmilag. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!