Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nem vagyok igazán zöldség és...

Nem vagyok igazán zöldség és gyümölcs evő, a gyümölcstől a savam is állandóan felmegy, és még éhesebb is leszek, így hogyan diétázzak?

Figyelt kérdés
Most komolyan, mit tegyek, ha a paradicsomon, répán, almán, és banánon kívül nem vagyok annyira oda másért. Én hiába eszem pl. egy almát ha éhes vagyok, attól csak még éhesebb leszek, és annyira megfájdul a gyomrom, hogy rá kell ennem valamit, hogy csillapodjon. De így oda az egész....:-(
2011. okt. 26. 14:50
1 2
 11/16 Jagello ***** válasza:
Pontosítok, a fehérje kiegészítővel legfeljebb 50 gramm fehérjét vinnék be a többi mehetne szilárdból. A sovány húsok általában 25-28%-a fehérje. Sovány húsból mind azokat megengedheted, ami 100 grammban 5g-nál kevesebb zsírt tartalmaz. Az interneten megtudod ezeket nézni, nem kell ragaszkodni a csirkemellhez és a tonhalhoz, bár ennél szerintem csak drágább opciók merülhetnek fel. Jó böngészést :)
2012. márc. 2. 12:57
 12/16 anonim válasza:
Le akarsz fogyni? Napi 3 liter víz elfogyasztása ajánlott. A reggeli az legyen bőséges, inkább kelj fel előbb. Nekem fiatal koromban nemigen volt ilyen problémám, mert elég sok zsíros kenyeret ettem paradicsommal-paprikával, uborkával. Az anyukám még lánykoromban zsírral főzött, de én rögtön áttértem az olajra. Azt állították mindenütt, hogy a zsír hízlal. Szűlés után viszont jelentős lett a súlytöbbletem, és sok féle diétával próbálkoztam. Sajnos, ha 1-2 kilót leszenvedtem 4-5 jött vissza helyette. Soha eszembe sem jutott, hogy a zsír totális megvonása lehet a hiba. Az agyonreklámozott olajakat, margarinokat, joghurtokat iktattam be helyette az étrendembe. A Reg-Enor máj és epeserkentő segítségével neked is normál testalkatod lesz, teljesülhet a vágyad. Nekem is így sikerült. Arányosan ment le - 25 kg 6 hónap alatt. Neked is sikerülhet, de ehhez kitartónak kell lenni. Már 6 hónapja egy dekát sem szedtem vissza. 2-3000-ren már ugyanígy tartják a rég óhajtott súlyukat. Éhezni nem szabad, attól ugyanis a jojó hatás érvényesül: visszaszedsz egy kicsit többet, mint amit leadtál. De vannak dolgok, amelyek tiltottak: pld: olaj, margarin, tejtermékek... Ahoz, hogy foggyál, nem a lájtos ételeket kell nyomatni, hanem zsírt tartalmazó ételeket kell enned, hogy a szervezeted rájöjjön, már nem kell felhalmoznia zsírt, hogy abból szénhidrátot tudjon nyerni a napi máj- és epeműködtetéshez, az emésztéshez, vaqy az agy tevékenységéhez. Nagy akarat kell, de megéri. Itt nézhetsz utána: [link]
2015. máj. 12. 13:04
 13/16 anonim válasza:
10/12-es!! Miért ne lehetne banánt enni diéta során?? Rengeteg tápanyagot és vitamint tartalmaz,, és energiát ad. Viszont tény, hogy inkább reggelire/délelőtt fogyasztandó, mert szénhidrátgazdag.
2016. márc. 10. 14:54
 14/16 anonim válasza:

Szia! Tudom nem ideális, de az én tippjeim:

Ha nem tudsz megvállni a kenyértől, vagy teljes kiőrlésűt vagy pirítottat egyél, kb. 1 vékonyabb szeletet, mondjuk salátával.

Zöldségeket ha megpárolod akkor nagyon finom, de úgy se hízlal.

Kukoricával vigyázz, az nem zöldség, hanem gabona. Van benne szénhidrát. De ha mondjuk heti 3-4 darabot eszel az nem baj.

Tésztából ne egyél túl sokat, sőt. Ha lehet mellőzd. Ha már nagyon kívánod az ilyesmi ételeket inkább egyél köretnek egy kevés rízst.

Igyál vizet, vagy facsarj magadnak gyümölcslevet (ha van motoros citrusfacsaród)

Ne csapvizet, hanem ásványt. De ha az nincs, a csapvíz se rossz. Csak azért az ásvány az természetesebb.

Halat ehetsz nyugodtan, abban nincs zsír. Párolt hal, vagy pirított, nem panírozott. Köretnek meg mondjuk saláta.

Almát maximum 2-3 darabot egyél naponta, mert az egészséges. De abban is van gyümölcscukor, csak annyira kevés, hogy... Hát na :D

Ne tegyél olyan dolgokat az ételedre ami felesleges, mert anélkül is finom. Pl.: spagettire ketchup-ot nyomsz vagy ilyesmi.

Ja, a kukoricát só nélkül edd.

A csirkemell kimondottan egészséges, ha nincs rajta a bőre, hanem mondjuk lepirítod. De abból is max 1 szeletet.

Ne ízesített yoghurtot vegyél, hanem natur-t ami zsírszegény. Pl.: Activia (sima)

Sportolj sokat! Pl.: Kocogj, tornázz.

Kerüld a nassolást, pl.: Chips.

Csokit nagyon nagyon mértékkel.

Étrend:

Reggeli kb. 9-kor vagy 9:30-kor.

Ebéd 12:00 vagy 12:30 kb. De később is jó.

Vacsi 18-kor. Ne egyél sokat hat után.

Ha uzsi és vacsi között megéhezel, ne a popcorn-t, chipset, csokit keresd, hanem szeletelj almát stb. Ne lustálkodj, mozogj!

Remélem tudtam segíteni! :)

2018. ápr. 6. 20:38
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!:-)

Nem egyszerű menet az biztos!

2018. ápr. 7. 07:22
 16/16 Jagello ***** válasza:
És hogy állsz , így jó pár év távlatában?olvastam a soraim, jelenleg sok mindent másképp gondolok, fejlődni sosem szégyen úgy érzem. Diétában abszolút belefér a banán, nem ajánlok napi 5-ször húst enni semmiképp, viszint a zöldség-gyümölcs fogyasztás az nagyon fontos. Ezek amikben mindenképp megváltoztatnám a véleményem. A hozzáadott cukrok és gyorsan felszívódó szénhidrátok kerülése. Nagy közhelyek, mégis sokan nem tartják be. Alternatívát kell keresnünk a megszokott ételeinkre, így jól tartható a diéta. A nélkülözés nem vezet jóra tapasztalataim alapján.
2018. ápr. 9. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!