Nem vagyok igazán zöldség és gyümölcs evő, a gyümölcstől a savam is állandóan felmegy, és még éhesebb is leszek, így hogyan diétázzak?
Szia! Tudom nem ideális, de az én tippjeim:
Ha nem tudsz megvállni a kenyértől, vagy teljes kiőrlésűt vagy pirítottat egyél, kb. 1 vékonyabb szeletet, mondjuk salátával.
Zöldségeket ha megpárolod akkor nagyon finom, de úgy se hízlal.
Kukoricával vigyázz, az nem zöldség, hanem gabona. Van benne szénhidrát. De ha mondjuk heti 3-4 darabot eszel az nem baj.
Tésztából ne egyél túl sokat, sőt. Ha lehet mellőzd. Ha már nagyon kívánod az ilyesmi ételeket inkább egyél köretnek egy kevés rízst.
Igyál vizet, vagy facsarj magadnak gyümölcslevet (ha van motoros citrusfacsaród)
Ne csapvizet, hanem ásványt. De ha az nincs, a csapvíz se rossz. Csak azért az ásvány az természetesebb.
Halat ehetsz nyugodtan, abban nincs zsír. Párolt hal, vagy pirított, nem panírozott. Köretnek meg mondjuk saláta.
Almát maximum 2-3 darabot egyél naponta, mert az egészséges. De abban is van gyümölcscukor, csak annyira kevés, hogy... Hát na :D
Ne tegyél olyan dolgokat az ételedre ami felesleges, mert anélkül is finom. Pl.: spagettire ketchup-ot nyomsz vagy ilyesmi.
Ja, a kukoricát só nélkül edd.
A csirkemell kimondottan egészséges, ha nincs rajta a bőre, hanem mondjuk lepirítod. De abból is max 1 szeletet.
Ne ízesített yoghurtot vegyél, hanem natur-t ami zsírszegény. Pl.: Activia (sima)
Sportolj sokat! Pl.: Kocogj, tornázz.
Kerüld a nassolást, pl.: Chips.
Csokit nagyon nagyon mértékkel.
Étrend:
Reggeli kb. 9-kor vagy 9:30-kor.
Ebéd 12:00 vagy 12:30 kb. De később is jó.
Vacsi 18-kor. Ne egyél sokat hat után.
Ha uzsi és vacsi között megéhezel, ne a popcorn-t, chipset, csokit keresd, hanem szeletelj almát stb. Ne lustálkodj, mozogj!
Remélem tudtam segíteni! :)
Köszönöm szépen a válaszokat!:-)
Nem egyszerű menet az biztos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!