Most akkor hány kalóriát égetek el 60perc 6km/h sebességű gyors gyaloglással? Mindenhol mást ír és elég nagy a különbség.
A futópad szerint 60perc alatt 500kcalt égettem el folyamatos intenzív gyors gyaloglással.(max 5percet futottam 8km/h-val,tehát ez nem jelentős).
Ezen az oldalon pedig azt írja hogy csak 250kcal lehet ennyivel elégetni O_o. Itt viszont be lehet állítani a kg értéket a futópadon nem. De a különség a kétszerese a másiknak,azért nem hiszem hogy a futópad egy 100kilós ember kalórialeadását venné alapul.
Nektek mennyit szokott mutatni a gép 60perc alatt?
A másik meg az hogy ugyanezekkel az adatokkal a mérsékelt intenzitású szobabiciklinél meg 430kcalt lehet elégetni. Attól meg még csak meg sem izzadok ,ráadásul végíg csak ülök. Most akkor hogy van ez?
De most minden futópad ennyit számol vagy csak az enyém defektes?
Akinek van futópadja az légyszi írjon már hogy neki mennyit ír ki.
Tiszta gáz...tetü 250kcal-ért izzadtam egy órán át? Grr
Ezt a tempós gyaloglást csak most kezdtem,ezelőtt ellipszis trénereztem,az meg 600kcalt írt ki 60percre. Akkor az sem számol jól? Vagy az alapból többet éget?
Ha most egy időre lecserélem az elliptikus trénert a futópadra akkor kevesebb energiát fogok felhasználni és valószínű hízhatok is? :/
"valószínűleg hízhatok is" - nem, ez szimplán csak logikus gondolat, de akkora különbség nincs a kettő között.
és ha elliptikus tréneren is csak lassan sétáltál, nem biztos, hogy több energiát égettél el, mint a gyors sétával. megjegyzem, elliptikus trénert nagy ellenállásra állítva, baromi komoly izommunka érhető el, ahogy egy 13km/h-s futás a futógépen sem semmi hosszabb távon.
a kiírt energiafelhasználás pedig valamiféle becslés alapján történik, leginkább 100m-enként X kcal, semmi köze a tested jellemzőihez, vagy az edzés intenzitásához (én is használtam már gépeket, ezen tapasztalatok alapján írom ezeket)
tehát arra nem alapoznék, mit ír a gép. arra már igen, hogy minél keményebben eddzek.
Hmmm...kár. Pedig örültem volna ha egy óra alatt ledolgoznék egy tábla csokit :/
Most akkor ha ez ilyen pontatlan akkor lehet az élelmiszerek kalóriaértékei is rosszul vannak megadva. Lehet egy csoki jóval több mint ami fel van tüntetve. Már kezdek begolyózni...
nem lehet, az élelmiszerek energia (és tápanyag) tartalmát az összetevőkből számítják (nyilván..) az alapanyagokat viszont analitikai módszerekkel vizsgálják.
edzéssel meg: eddz keményebben, ennyi. sajna kis séta vagy lassú futás nem sokat ér, de kemény edzés továbbra is energiaigényes.
Na ez szomorú... Régebben beszéltek róla hogy egy óra alatt 600 meg 1000kalóriákat égettek el,egy kis ezzel egy kis azzal. Akkor azt mégis hogy?
Én úgy érzem hogy egy óra alatt már ettől kidőlök és mégis csak 200kcal? Egy thai box edzést meg ki sem bírnék amire azt mondjátok hogy el lehet vele égetni 1400kcalt. Ha mindkettőbe beleadom magam akkor miért lenne akkora az energiafelhasználás különbség?
Vagy eleve esélytelen hogy egy kezdő "boxedzős" elégessen egy óra alatt 1400kcalt?
ehhez a túlstresszeléshez nem szólnék.. csak nincs ilyen.
"Vagy eleve esélytelen hogy egy kezdő "boxedzős" elégessen egy óra alatt 1400kcalt?" boxedzős elég sok energiát eléget, mert pattog üt elhajol üt kitér egész testtel nem kis sebességgel mozog.
1400kcal kérdés, soknak tűnik nekem, de nem kizárt. viszont amit írtál, hogy 1000kcal-kat égetnek el laza edzéssel az baromság volt. érdemes utána nézni mondjuk 1 J energia mit képvisel, de akár 100kcal energiával mondjuk milyen magasra lehetne felemelni egy 70 kilós embert.. sok az az energia.
Pedig túlstresszeli, van ilyen!
Nem is csodálom, hisz az utolsó válaszolón kívül egyoldalú válaszokat kapott eddig egy embertől...
Kedves Kérdező!
A szomszédunk csak sétálgatással 16 kg-t fogyott! Tadam!!!
Nem számolgatni kell, hogy egy tábla csokiért akkor most hány km-t kell futni, sétálni...stb, hanem csinálni kell! Ha most azt mondom Neked, hogy 2 óra súlyemeléssel le tudhatsz 2 tábla csokit, akkor nekiállsz súlyozni? Szép nagy karod lesz, de a popsiról, hasról nem megy le a felesleg... Már ha ez a célod! Bár amit írtál magasságot, nem sok hozzá az 57-58 kg, de ugye nem látom hol mekkora vagy...
Futni jobb lenne amúgy a szabadban, jobban telik az idő, észre sem veszed, és lecsavartál 10 km-t... :)
A szobabiciklin tényleg ülsz, de attól függetlenül a lábizmaidat megdolgoztatod. És igen csak le lehet izzadni közben.
Bocsi, ha nem fogalmaztam szépen, rossz napom van!
remélem megnyitja a linket. Ezt épp az előbb találtam. Nem fogsz tudni pontos eredményt kapni senkitől, sőt az interneten csak surván hozzávetőlegeset, főleg a fogyi oldalas kalkulátoroktól, de azért be lehet lőni kb.-ra.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!