Ha nem eszem már 6 után, akkor nem tudok aludni, mit csináljak?
Az a baj, hogy én próbálkozom nagyon, hogy lefogyjak, de mindig feladom, mert pl. max egy almát lehet enni 6 után, vagy zöldséget, de én ebbe meg belehalok, mert aludni meg nem tudok így, mert csak korog a gyomrom, és csak arra tudok gondolni, hogy meghalok olyan éhes vagyok, másnap meg hulla fáradtan ébredek.
Valakinek valami ötlet?
Előre is köszi!
"Amúgy meg szerintem jó a nem vacsizás. Amit nem eszünk meg, az nem hízlal.."
és amit nem eszünk meg, az nem is táplál. itt jön képbe az egészség, és az emberek erre és a minőségre való igénye. valakinek elég, hogy bevesz valami drogot, és egyáltalán nem éhes. valakinek elég, hogy délután-este éheztetni magát. valakit meg érdekel a testkompozíciója és az egészsége, és ezért az ajánlott táplálkozási rendhez próbálja igazítani a sajátját. minden ember más(t akar).
Nekem az ivás az nem jön be. Ha este sokat iszom akkor szaladgálhatok wc-re.
Én azt mondom egyél egy kicsit. Bármit ami otthon van vagy amihez kedved van. Egy joghurt, vagy egy pogácsa, vagy egy db virsli. A lényeg a kicsin van.
Én nem hittem ebben a 4-5 x kicsit kajálásban régen. Annyiszor koplaltam este, fájt a hasam. Most ugyanazt a kaja mennyiséget 5 x eszem meg nem 2x, és sokkal jobb. Nem kívánok semmit esze veszettül, nincs falásroham. Nincs az hogy párom este spagettit vacsorázik én meg nem ehetek mert már elmúlt 6 , vagy már ettem. Pár villa és nincs semmi gondom. Vagy sokszor este főzök , nincs azt hogy ebből majd csak holnap és csurgatom a nyálam, ami akkor már nem ugyanaz lesz.
14:23-Igen, velem is ez van, hogy ha sokat iszom, akkor 5 percenként pisilek.
Ha meg csak egy almát, vagy salátát, vagy kefirt, vagy joghurtot, vagy ilyen "sz@rt" eszem, attól még ugyanúgy korog a gyomrom, és nem tudok aludni.
A másik baj meg az, amikor pl. munkahelyen egész nap nincs idő az evésre, és akkor amikor megérkezem, azt érzem, hogy kizabálnám az egész hűtőt, és ilyenkor 20 liter víz, meg 60 alma sem segít.
Lefekvés előtt néhány órával még nyugodtan ehetsz(főleg ha éhes vagy), mert alvás közben a szervezeted regenerálódik, méregtelenít/+ene, de ha nem adsz neki ehhez energiát, ne csodálkozz, ha fáradtan ébredsz. Nyugodtan ehetsz zöldségeket, és magasabb fehérjetartalmú szilárdabb fehérjéket(ez elég hülyén hangzott, de így van)tojást, sovány húsokat/-sonkát/-sajtokat, halat, májat... zöldséggel, savanyúsággal, salátával, ha így eszed hamarabb eltelítődik a gyomrod és kevesebbet fogsz felfalni.
Ezen kívül nyugodtan ihatsz egy pohár tejet vagy kakaót is este ehetsz hozzá 4-5 cm banánt így jobbat alszol, vagy megehetsz ha arra van késztetésed egy kicsit nehezebb szénhidrátot is néha(pl.1-2 kisebb pogácsa zöldséggel, kefírrel... nagy kárt így az sem fog okozni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!