Mit tegyek, ha félek a nem előre csomagolt ételektől?
Már egy ideje (4 hónapja) diétázom, hosszú távra terveztem, de mostanában, ha nem kiporciózott ételt kell ennem, rossz érzésem támad, úgy érzem, túl sokat eszem.
Ezért folyton csomagolt kajákat vásárolok (joghurt, 2decis kefír/ha 4 deciset veszek, félek, hogy megiszom egyszerre/, macisajt, szeletelt kenyér /persze csak tk/, gyümölcs/zöldség 1-1 darab, sonkából 5 deka...) meg éttermi fél adag főtt ételt, amiket egyszerre is meg szabad ennem. tudom, hogy ez azt jelenti, hogy nem bízom magamban és az önmegtartóztató képességemben, de mit csinálhatnék ellene?
21L-170-52
Bocsi hogy érdemben nem válaszolok ,de lenne 1 megjegyzésem.
Sovány vagy.
Senki sem mondta, hogy nem mozgok. Heti kétszer járok kondiba (futni, felfelé sétálni, taposni, néha biciklizni), kétszer táncolni és egyszer úszni. emellett otthon minden este és reggel tornázom egy bemelegítésnyit... /a suli mellett./ szóval szerintem ez nem olyan kevés, bár nem tudom annyira, hogy hogyan kéne, de erre van időm.
viszont nem igazán ez volt a kérdésem...
Lehetetlen. 1500 kcal az alapanyagcseréd ez mondjuk 100kcalra pontosan kiszámítható. Emellett ha egy kevés mozgást figyelembe veszünk akkor máris 2000 kcalnál járunk, és attól még mindig nem kéne híznod.
Persze van 2 apróság ;
1, koplaláskor a szervezetünk megpróbál zsírt raktározni(az a vésztartalék!) (ha te 1200kcal alatt viszel be az nagyon durva koplalás)
2, a nagyon szar minőségű ételeket a szervezetünk nem tudja normálisan felhasználni ,leginkább csak elraktározza (nem hiszem hogy nálad ez a helyzet hisz diétázol és odafigyelsz mit eszel)
Légyszives gyógyulj ki a testképzavarodból, simán lehetnél 58-60 kiló.Egy egészséges nő testzsírja kb 22%, neked lehet max 12%.
Egy 3. okot kihagytam. tulajdonképpen az 1. sem magyarázzta azt ha rögtön jönnek fel a kilók viszont valami más sokkal jobban. A zsíron kívül van egy másik energiaforrása is a szervzetünknek, ez pedig az izmokban található glikogén. egy átlagos emberbe kb 2kiló glikogén van ami a beépülésekor megköt 8 liter vizet. Ez összesen 10 kiló! Te az éhezéssel szépen lemeritetted a glikogén raktáraidat - a sok kövér ember is ezt csinálja és aztán örülnek hogy fogytak. Ha normálisan kajálnál ezek a raktárak visszatöltődnének és sokkal energikusabb, egészségesebb és formásabb lennél.Amennyire ezt igy látatlanba meg lehet itélni a leírtak alapján fogytál vagy 8kilót, de zsírból egy dekát sem és ezért látod most magad zsírosnak.És elég jól meg lehet itélni látatlanba mert tipikus eset és a 170/52 magáért beszél.
A glikogén sokkal könnyebben elhasználódik és visszatöltődik mint a zsír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!