Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nem merek enni, de a falra...

Nem merek enni, de a falra mászom az éhségtől? Mai nap nem sikerült fogyókúrásra.

Figyelt kérdés

Ma ettem:12körül egy piritós kenyeret vajjal egy almát és egy rántott hús szelet kb 1/5-ét.

Most este van,már nem merek semmit enni,mert olyan dagadt vagyok és ezért utálom magam.Nincs semmi nulla kalóriás laktató bármi?

173/71

2011. okt. 17. 18:39
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Június közepétől sikerült ennyit fogynom.

Minden nap sportolok.Kb 1-2 órát.

1óra úszás 1 óra futás.

2011. okt. 17. 19:32
 12/16 anonim ***** válasza:

Na ez hosszú lesz! :) Először is olvasd el figyelmesen amit írok, és a legelején értsd meg hogy lehet nem fog tetszeni, mert alapvetően hibásnak tartom amit eddig csináltál. de elmagyarázom hogy miért és megmondom mit kéne csinálnod hogy tartós eredményeid legyenek. neked akarok vele jót, hidd el tudom mit beszélek értek hozzá. Nagyon rossz, stratégia az éhezés, nem egészséges, baromi nagy terhelésnek teszed ki vele a szervezeted és tartós eredményeket se tudsz vele elérni. Mert ezt az állapotot amit csinálsz nem tudod sokáig fenntartani, ilyen állapotban a szervezeted sokkal kiszolgáltatottabb, könnyen lehet hogy a megfázásodhoz is köze van.. legyengült az immunrendszered.. hidd el tudom miről beszélek értek a témához.

Tartós fogyást, azért nem tudsz így elérni, mert a szervezetedet nem tudod hosszútávon "becsapni" amint abbahagyod az éhezést, át áll raktározó üzemmódba, ami azt jelenti hogy amit eszel, abból a lehető legtöbb tápanyagot megpróbálja elraktározni(zsírban) mégpedig azért mert ez egy védekezési mechanizmus, emlékszik arra hogy éheztetted, ösztönösen védekezik, hogy ha egy újabb hasonló támadás ellen ami éri legyen tartalék amihez nyúlhat. Ehhez hozzájön az is, hogy nagyon nagy éheztetés után , ha helyreállt kicsit a szervezeted, könnyen falási rohamaid lehetnek, ( ha bírja az egyébként összeszűkült, gyomrod) mert pszichésen baromira kifáradhatsz eben, ráadásul tartós eredmény nélkül. Amennyi energiát beleölsz hogy kibírd ezt az éhezést, (mert amit írtál reggelinek is épphogy elmegy ) azt felhasználhatnád sportolásra. Ha ennyi akaraterőd van, hogy kibírd az éhezést napi 45 perc mozgásra is biztos hogy lenne. Mert gondolom most nem nagyon mozogsz nehéz elképzelnem hogy ennyi tápanyagbevitel mellett, lenne energiád bármit sportolni anélkül hogy rosszul ne legyél közben.

Tartós fogyás receptje: kalóriadefficit elérése vagyis több energiát használsz el mint amennyit beviszel. (de mindezt úgy hogy az alapvetően fontos mennyiséget beviszed ez a nők esetében legalább 1500 kalóriát jelent naponta amit te ettél az kb 300 kalória volt..

Vannak a neten kalóriaszámoló oldalak, ahol kiszámolhatod hogy neked mennyi a napi szükségleted;

Érdemes naponta többször enni, kevesebbet így folyamatosan ellátod magad tápanyaggal amit felhasználsz, nem raktározod el.

Estefelé csökkentsd a szénhidrát mennyiségét, a vacsorád legyen fehérjedús,( sovány túró, pulykasonka, csirkemell stb) zöldségekkel, egyél gyümölcsöket is( banánnal, szőlővel óvatosan magas cukortartalma miatt, alma mehet ahogy jólesik)

Igyál nagyon sok folyadékot, semmi cukorsat, bízet, ásványvizet, teákat;

A diéta alatt kerüld az édességeket, meg minden más szart(chips, kóla, hamburger stb stb stb)

Heti egyszer tarthatsz egy napot amikor "bünözöl kicsit" ami azt jeelnti hogy megeszel egy két olyan dolgot amit nem lenne szabad, persze ekkor se örült zabálásról van szó, de mondjuk megeszel egy gyrost, egy pizzát vagy valamit. Ez nem zavar be, és jót tesz pszihésen a folytatáshoz!

Ami a másik legfontosabb: MOZGÁS! Igaz a mondás a helyes táplálkozás egy része a fogyásnak de az igazi zsírégetéshez nélkülözhetetlen a MOZGÁS! napi 45 perc kardio- futás, szobabicikli, lépcsőzés, gyaloglás, taposógép, bármi csak egyhuzamban menjen

Nem szentírás a minden nap de minél többet sportolsz annál jobb heti 3-4 azért legyen meg, és meglesz az eredménye! :) Ha többet sportolsz gyorsabb eredmények lesznek ,ez motiváljon!

Ha megszokod ezt az életmódot már egy hónap alatt érezhető és látható eredményeid lesznek, és ezek valóban tartósan is lesznek!

Sok sikert hozzá!

2011. okt. 18. 00:01
 13/16 anonim ***** válasza:
Utolsó hozzászólásodat nem olvastam kedves kérdező, nem kicsit meglepődtem hogy ilyen táplálkozás mellett ennyit sportolsz.. nem semmi szervezeted lehet, de nagyon nagy terhelésnek tetted ezzel ki. A sportolásod tökéletesen rendben van, fogadd meg a táplálkozási tanácsaimat is, és azt is rendbe téve ilyen mozgás mellett, nemcsak fogyni fogsz, hanem ALAKOT is formálni,mert ahhoz kell a megfelelő étkezés! (tápanyagok vitamin stb) Nagyon jól fogsz kinézni!
2011. okt. 18. 00:06
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat,többnyire többet eszem.Szokott lenni egy ebéd is közben pl:rizs magában,néha valami párolt zöldséggel vagy hússal,hajdina ilyenek.

Ez a 4. hónapom pont.És idáig annyira,jól bírtam nyáron,hogy nem eszem mozgok,stand,bringa,futás minden,hogy szépen fogytam is.

Jött az egyetem,zh zh hátán,házik tömkelege és kezdek meghalni,úgy érzem hogy fizikai képtelenség életben maradni.De pánikusan félek visszaszedni akár 1 dekát is.

Utolsó 4 napja nem sportoltam,mert fájt a térdem,aztán most megfáztam.De csak ezért,ezért is ettem kevesebbet.

Soha nem volt ennyire gond az éjszaka,de most mintha direkt minden este olyan éhes vagyok,hogy a falat kaparom már néha.Másrészt már nem tudok többet enni,lehet tényleg összeszűkült a gyomrom.

Elég ritkán szoktam cukros teát inni,de azt is csak akkor amikor zhzom,mert olyankor segít,feldob imádom a citromos cukros teát.Bűnözni havi egyszer szoktam egy egy szelet tortával,amit én sütök.Mert otthon minden hétvégén én sütök és nagyon nehéz megállni,azt hogy legalább megkóstoljam,erre szoktam a húgomat felhasználni:D

De a bió boltos rágcsálni valón kivül tud még valaki valamit ajánlani estére?

2011. okt. 18. 00:47
 15/16 anonim ***** válasza:

1. nyáron persze hogy jobban bírtad az éhezést, a melegben kevesebb kalóriát is elégnek érzünk

2. ha beteg voltál, de már gyógyulóféélben vagy, akkor pláne nem éri meg koplalni

Egyél valami krémlevest, zöldségből, jó fűszeresen, tejszín nélkül. Eltelít+folyadék

2011. okt. 18. 08:18
 16/16 anonim ***** válasza:
Este: A zöldséges krémleves jó ötlet, ezenkivűl például almát is nyugodtan ehetsz a gyümölcscukor amit tartalmaz gyorsan felszívodó szénhidrát, nem raktározol belőle semmit,felhasználja a szervezeted; Sovány túró akár valamivel kicsit feldobva ( valami zöldség, petrezselyem, hagyma) nagyon jó választás eltelít, magas kazeintartalma miatt lassan bomló fehérjeforrás, egész éjszakára biztosítja az izmaid számára a fehérjeellátást!
2011. okt. 18. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!