Téliszalámit minden nap?
Ha belefér, ehetsz. Nem különösebben egészséges egyrészt a magas zsírtartalom miatt, másrészt meg azért, mert ki tudja, mi van benne.
(Csak zárójelben: nem csak a kalória számít, hanem az étrend összetétele is.)
Enni ehetsz. De szerintem annyira nem éri meg...
Vegyünk csak 20grammot ami kb egy kenyérre vagy zsemlére elegendő. Amit én veszek csirkemellsonka abban 79kcal/100g van. Míg a szalámiból 20g 114kcal,a csirkemellsonkából 16 kcal... A kettő különbözetéből már megehetek egy rudit is pl :)
Ehetsz. Igaz, hogy zsíros és igaz, hogy pontosan nem tudni, hogy készül, de még mindig ez az egyik legjobb minőségű felvágott, legalább szója nincs benne, és a Pick laktózmentes (ha valakit ez érint). Még mindig jobb, mint a parizerek és egyéb készítmények, függetlenül attól, melyikben mennyi kalória van.
Én nem is veszek mást, csak téliszalámit, és olasz vagy spanyol sonkákat (ami füstölt, és húsból van, tehát nem gépsonka jellgű, ami ki tudja, miből van és hogyan tartósítják).
Hát igen, pont erre gondoltam:
Téliszalámi:
Összetétel: sertéshús, sertés szalonna, fűszerek
Csirkemell sonka (találomra egy a netről):
Összetétel: csirkemellfilé 79%
ivóvíz
étkezési só
tejcukor
emulgeálószerek: tri- és polifoszfátok
sűrítő anyag E415 és karragén
szőlőcukor
ízfokozó: nátrium-glutamát
antioxidáns: nátrium-aszkorbát
tartósítószer E250
aromák
Nem csak a kalóriát kell nézni.
Na tessék,erről ennyit. A szalámikban is van ez az amaz! Én akkoris maradok a kevesebb kcalos csm.sonkánál mint annál a tömény kalóriás zsíros cuccnál.
Az meg hogy "káros"lenne a sonka... egyet beszippantasz a kint levegőből már több káros anyagot magadbajuttattál mint azzal a csmsonkával...
"Kométa Prémium Paprikás Téliszalámi - 80g.
MAGYAR TERMÉK
HOSSZAN ÉRLELT EREDETI MAGYAR SZALÁMI
Szeletelt, védőgázas csomagolásban
Összetevők:
sertéshús, sertésszalonna, só, fűszerek, fűszerkivonatok, szacharóz, dextróz, antioxidáns (E301), tartósítószer (E250).
Átlagos tápérték tartalom 100g termékben:
Energia 2267kJ/541kcal
Fehérje 22g
Szénhidrát 1g
Zsír
"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!