Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen így ez az étrend?

Milyen így ez az étrend?

Figyelt kérdés

Csak úgy elöljáróban: rendszeresen mozgok, viszont jó lenne fogynom, amit csak mozgással egyszerűen nem tudok elérni. Enni nem szoktam hatalmas mennyiségeket, de általában mindent megeszek, amit megkívánok (itt a hiba talán). Szóval úgy gondoltam, hogy a kalóriaszámlálást egyébként is sokat írjátok itt, így kipróbálom.

Ezen kívül szeretném, ha véleményeznétek a mai nap elfogyasztottakat. (Jó -e így, miből kéne többet, miből kevesebbet stb)

Reggeli: fél vizes zsemle, 2 szelet csemege főtt karaj, vajkrém, 15 dkg paradicsom, tejeskávé (kb 2 dl tejjel, édesítőszer és cukor nélkül)

Tízórai: 5db korpás keksz, egy alma (kb 10 dkg), egy körte (kb 15 dkg)

Ebéd- töltött cukkini (darált husival volt töltve, a tetején pedig kevés tejföl és reszelt sajt) ez nagyjából 28 dkg volt, viszont a kalóriértékét nem tudom, a hasonló kaják alapján olyan 950 körül mondanám. Szerintetek ez helytálló?

Uzsonna: 1 barack (kb 10 dkg)

Vacsora: fél vizes zsemle, hússaláta és egy kocka málnás 70%os étcsoki

Összességében ezt 1628 kcalnak számoltam. Itt is az a kérdésem, h kb jól számoltam -e.

Egyébként egy internetes kalkulátor szerint 1734,24 kcalt fogyaszthatok a súlycsökkenéshez, szóval ha minden igaz, ebben benne voltam.

Ezen kívül még futottam ma egy órát, kb 9 km lehetett.

21/L (163 cm, 65 kg)

2011. okt. 5. 21:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
EMBEREK!! az este hat után nem evés a legnagyobb marhaság amit el lehet követni fogyókúra idején. Éhezéssel nem lehet tartósan fogyni, egyrészt egy csomó izmot veszítesz, nem zsírt égetsz, másrészt barmi egészségtelen, harmadrészt amint befejezed a diétát és visszaállsz normál üzemmóda pillanatok alatt visszaszed amit leadtál, ha nem többet szedsz fel mint azelőtt voltál. Ennek egyszerű a magyarázata, a szervezetedet nem tudod becsapni, védekezik, ha éhezteted, minden adandó alkalmat megragad hogy raktározzon(zsírba) mert ez a túlélési ösztön belé van kódolva. Tudatosan kell táplálkozni, naponta többször keveset elosztva enni hogy mindig megkapja a szervezeted ami kell, és akkor azt felhasználja nem elraktározza. Ha 6 után nem eszel reggelig, mennyi ideig maradsz felhasználható forrás nélkül?? Nagyon egészségtelen, nem győzőm hangsúlyozni. Lefekvés előtt kb 2 órával legyen az utolsó étkezésed.
2011. okt. 9. 23:04
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy ideje olvasok neten mindenféle fórumot és oldalakat a fogyásról..háát, minél többet olvasok ,annál jobban nem tudom mit csináljak és mi a helyes.

De azt tudom, hogy eddig ha nem ettem mint egy állat, csak módjával, és elhagytam a vacsorát, s talán még mozogtam is, akkor mindig szépen lement a pocim.

Itt írnak mindenféle zsírból meg izomból fogyást, meg h csak a víz megy le. Szerintem ez így már agybetegség. Nem fogom számolni a bevitt szénhidrátokat sem grammra, az is hülyeség.

Annyi a lényeg, hogy a műkajákat el kell hagyni, minél egészségesebb ételekre kell törekedni, de azokat is csak módjával enni, és az bizony nekem tutifix, hogy ha elhagyom a vacsorát,akkor a szervezetem megszokja, és 3-4 nap után este már nem is leszek éhes, s bizony ez fogyáshoz vezet. S észrevettem, hogy minél jobban unatkozik az ember, annál éhesebb. Pl. ha este tévézek, valóban, csak a kaja jár az eszemben. De ha lekötöm magam valamivel, például elmosogatok vagy vasalok, vagy ruhákat hajtogatok, eszemben sincs enni, max. elálomosok és megyek aludni. Reggel van, hogy farkas éhes vagyok, de van, hogy 10-ig nem kívánok semmit sem. Tehát leálltam a törvényszerűségekről, megpróbálok egyéni módszer alapján fogyni.Másoknak is ezt javaslom. Mindenki saját maga tudja, nála mi vált be.

2011. okt. 10. 10:24
 13/14 anonim ***** válasza:

Kedves!

Én írtam előtted. Értem mit akarsz mondani, és a te hozzáállásod messze jobb mint egyeseké, legalább követed a szervezeted jeleit, és nem éhezteted magad ha érzed hogy kell valami. De! Néhány "alapszabály" nem véletlenül lett az, tudom marha nehéz megállapítani a sok nagy okos között hogy mi igaz és mi nem. Én csak egészségügyi szempontból írok, mert a hosszútávon rossz étkezés, hosszú évek miatt köszönhet vissza.

Megbízhatsz bennem :) Két dolgot mindenképp vegyél figyelembe: egy a reggeli és esti étkezés kihagyása nagyon egészségtelen dolog. Lehet megszokja a szervezeted, alkalmazkodóak vagyunk ám, de hogy nem tesz jót hosszabb távon az biztos. Éjjel nemcsak az alváshoz hanem a zsírégetéshez is energiára van szükséged.. egyéb folyamatokról, regenerációról nem is beszélve, reggeli meg gyakorlatilag megalapozod az egész napodat, feltöltöd az éjszaka kiürült szervezetedet.

2011. okt. 10. 13:37
 14/14 A kérdező kommentje:
Nagyon kedvesek vagytok, tényleg mindannyian írtatok elgondolkoztató dolgokat, de tényleg nagyon örülnék, ha megtennétek, h válaszoltok az eredeti kérdésre (hogy jó -e az, amit én csinálok, illetve jól gondolkozom -e).
2011. okt. 10. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!