Ki szerint igaz, ez a raktározós dolog?
nemtudom, lehet igazatok van hogy ha keveset eszel és utána picivel is többet eszel attól is hizol...szerintem ez nem annyira igaz mivel ha mondjuk tegyük fel 1600kcal a "megengedett" de én eddig csak 1000kcalt ettem, és ennék 1300at igy egy nap alatt (mmint nem ugy h egy hétig csak 1100at utána másik héten már 1200at stbstb...) nem igy értem hanem h egy nap megeszek annyit akkor még MINDIG a kcalomon BELÜL maradok, szóval fogok fogyni....vagy nem?
EZ CSAK EGY PL-DA VOLT EZT MOST TALÁLTAM KI!!! NEM RÁM VONATKOZIK!!!!
Én sem hiszek ebben ilyen szélsőségesen.
Alap, és logikus, hogy ha az ember tényleg koplal, akkor a szervezet átáll a "vészforgatókönyvre", és megpróbál életben maradni. Ez eddig oké.
De ahogy átállt, úgy vissza is áll utána, ha megint rendszeresen kap kaját, miért hizlalná fel magát utána 100 kg-ra?
Másrészt meg, ha az a "több", amit elkezd az ember enni, még mindig nem sok, akkor sem indokolt, hogy elhízzon valaki.
Ettől függetlenül nem kell koplalni, mert egészségtelen, és főleg rossz dolog.
Nem tudom, hogy a második cinikus válasz nekem szólt-e (első válaszoló vagyok), de arra az esetre, ha igen, reagálnék:
- hülyeségnek tartom a csodadiétákat
- hülyeségnek tartom a megszállott kcal számolást (a hangsúly a megszállotton van)
- nem hiszek a "turbó-egészséges" diétákban sem, akik szerint főbenjáró bűn megenni egy süteményt.
Hiszek abban, hogy egészségesen, kiegyensúlyozottan kell étkezni, amibe az édesség is belefér.
Hiszek abban, hogy a fogyókúrázók 99%-ának a legnagyobb hibája, hogy folyamatosan az evéssel foglalkozik (mit kéne enni? túl sokat ettem? jajj, most hízni fogok?)
Véleményem szerint a fogyás, mint minden más, elsősorban a fejben dől el.
Egyszerűen mozogni kell, nem zabálni, és nem folyton ezzel foglalkozni.
Még azt sem mondom, hogy ez az igaz, a jó megoldás.
De az biztos, hogy nekem csak ez vált be.
Nem neked szólt, hanem a kérdezőnek. Veled teljesen egyetértek. Kérdező, elolvastad a linkelt cikkeket?
Ha olyan étrendet raksz össze, ami hosszútávon nem tartható mert a. hiánybetegséged lesz b. nem fogod bírni és feladod, akkor garantált, hogy a kilók kamatostól jönnek vissza.
Nem tudom. Valószínűleg okosan full pontosan számolva heti 50kcal-lal növelve a normális mennyiségig meg lehet úszni, de ilyen szinten nem értek a dietetikához. Lényeg a lényeg, hogy egészségtelen, és hosszútávon a fogyásra nézve is káros a koplalás, bármennyire is vitatkoznál ezzel.
Én eddig bárhányszor próbáltam kevés étkezéssel lefogyni, mindig csúfos kudarc, és az ereditnél magasabb súlyra való visszahízás lett az eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!