Meghalok egy kis szénhidrátért, de annyira, hogy már megpróbáltam lefeküdni aludni is, hogy elfelejtsem de nem megy. Elvileg nem lehetne zabaroham normális kcal mennyiség mellett, nem?
Vicces, miket írnak ezek az orvosi "szaklexikonok". A helyes kalóriabevitelt kizárólag személyre szabva lehet pontosan kiszámolni. Nekem pl ki van számolva, hogy (183cm, 36 év, ffi, ideális testsúly: 76 kg lenne...); heti fél kiló _hízáshoz_ legalább 1500 kcal-t kellene bevinni a szervezetembe, és ha lehet, ennek a nagy része szénhidrát kell hogy legyen.
Ma már eljutottam odáig, hogy meg bírom enni a napi 1500-at, sőt, olykor többet is, mégsem jön rám egy deka sem!
Szóval ez a kalóriaszámlálósdi nagyon csalóka, mert míg egyik ember hízik 1500-tól, addig a másiknak fogynia kéne.
Ha pedig életvitelszerűen szeretnéd csinálni, akkor pláne nem szabad drasztikusan, egyik napról a másikra megvonni mindent, mert akkor csak ez lesz belőle. Ki kell számold, eddig cirka hány kalóriát ettél napjában, és az első cél az legyen, hogy ez alá menj. A második cél az legyen, hogy lehetőleg ne hízz. Ha ez a kettő teljesül, már félig nyert ügyed van. Utána jöhet olyasmi, hogy valami rendszeres mozgásfélét is beépítesz a napi rutinba. Pl ahová eddig kocsival mentél, menj kerékpárral. Ha kerékpárral mentél (mondjuk néhány buszmegállónyit), akkor ezt helyettesítsd sétával. És így tovább, apránként.
A gyomrod most rendellenesen ki van tágulva, mint minden túlsúllyal küzdő embernek. Előbb a normális méretét kell hogy visszanyerje, az meg igen lassan megy. Ha lassan csökkented a kajabevitelt, akkor tud hozzá alkalmazkodni a gyomor, és nem fogsz farkaséhséget érezni.
A szénhidrátot soha nem szabad kihagyni a fogyókúrás étrendből. Mindennek szerepelnie kell benne (fehérje, szénhidrát, gyümölcs, keményítő...) csak a megfelelő időben, mennyiségben és minőségben (értsd: szénhidrát=nem csokoládé)
Azért kívánod, mert valószínűleg nem kapott eleget a szervezeted. Kerüld a fehér cukrot. Egyél egy pici mézet, vagy gyümölcscukros valamit.
01:54 !
ezt mivel számoltattad? 1500kcal? egy ninjamacska többet eszik... hízáshoz, kizárt. ha jó kalkulátort használtál, akkor csapd hozzá, hogy baromi nagy hibát kell tartalmaznia ezeknek, mivel életkor, nem, testtömeg és magasság alapján sz.art se lehet pontosan számolni. a másik a fizikai aktivitás, orvosilexikonos kalkulátorban van 4-5 csoport fizikai aktiviáts beosztására, de ezt is nehéz megbecsülni, megadni. értelmes ember ezekkel a hibákkal számol, és 1 hét után maga korrigál. hízni meg valóban CH-val érdemes. kiló fehérje lehet picit drágább, esetleg a lebontása is kicsit macerább lenne, de ez már feltételez bizonyos biokémiai ismereteket. zsírral is meg lenne a probléma, ha azzal tömegelnél.
a másik ami rajtad múlott: én pl. egy percig nem hittem volna el (a helyedben) hogy 1500kcal-lal csak tömeget tudnék tartani, nem hogy felszedni. nyomd feljebb az aktivitás szintet, vagy magadnak állíts a CH bevitelen heti 300-500kcal-lal többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!