Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mitől híztam, ha fogynom,...

Mitől híztam, ha fogynom, vagy stagnálnom kellene?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az elmúlt 3 év alatt fogytam 30 kilót, ebből kb. 20 kilót januártól kezdve adtam le. Még így is van súlyfelesleg rajtam, de ha még 10 kilót leadok, akkor már megelégszem. 12-én mértem le magam, aztán 19-én, ekkor már 2 dkg-mal többet mutatott, ma pedig egy kilóval mutatott többet. Az étkezésemen nem változtattam, a napi 3,5 liter tiszta vizet megiszom, minden nap biciklizek 7-7 km-t a munkahelyemre, és vissza haza. 18-ától elkezdtem kocogni 2 naponta 3 km-t. Mit csinálok rosszul?Miért nem stagnálok, vagy fogyok?Miért hízok? Köszönöm a válaszokat!
2011. szept. 22. 07:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
azért hízol,mert több kalóriát eszel-iszol meg naponta,mint amennyit lemozogsz
2011. szept. 22. 08:20
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom lány vagy. Nem menstruálsz most véletlenül? A menstruáció alatt akár 2-3kiló vizet is tarthat a szervezeted.
2011. szept. 22. 08:47
 3/11 A kérdező kommentje:

4-én jön meg elvileg. De most is ráálltam a mérlegre, most csak 5 dkg-val mutat többet, mint az eredeti súlyom, pedig reggeliztem, ittam egy teát, meg megittam fél liter vizet. Reggel, reggelizés előtt több, mint 1 kilóval voltam több.

Rossz a mérleg?! Remélem! :)

Most többet mozgok, mint eddig, és tényleg nem eszem semmivel sem többet, furcsállanám, ha híznék. :(

2011. szept. 22. 08:55
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Dkg? Egy kiló???

Könyörgöm, ennyire egy mérleg sem pontos!

Nekünk kettő van, és az még egy dolog, hogy folyton mást mutatnak, de ha egymás után állok rá a kettőre, még akkor sem állandó a különbség a két mérleg között, ergo még magukhoz képest is folyamatosan változnak.

Pár dkg még a ruhától is függ, vagy épp ittál egy nagy pohár vizet, esetleg nem voltál előtte pont WC-n...

Szóval ilyenekkel ne törődj, az ég világon semmit nem jelent!

Majd ha tartóson többet mutat mondjuk 2-3 kg-val, akkor ijedj meg, de ha tartod a trendedet, ez nem valószínű. Esetleg menstruáció előtt, de az meg normális, ezt nyilván te is tudod.

Szóval ne parázz. :)

2011. szept. 22. 09:11
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
*tartósan
2011. szept. 22. 09:12
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne a mérlegre figyelj. Mennyivel van kevesebb zsír a testeden a kiindulási állapothoz képest? Csak ismered a tested és tudod, amikor elkezdted volt 45 db hurka körbe a testeden. Jelenleg már csak 17 van és még 4 nek kell eltűnnie.
2011. szept. 22. 09:41
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha digitális mérleged van, akkor az nem 2 dkg, hanem 20 dkg. Mivel ha kiírja a mérleg, például 62,5: akkor az nem 62 kiló és 5 dekagramm, hanem 50 dkg, mivel egy 1 kilogram az 100 dkg, ezzel nem árt tisztában lenni:)

Egyébként: belefér, egyszer én is megmértem magam kíváncsiságból és 10 perc elteltével fél kilóval voltam több. aztán kevesebb.. érdekes, pedig v agy 2 korty vizet ittam, utána pisiltem.. nem szabad ennyire pontosan számolgatni.

2011. szept. 22. 09:47
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

1 kg pluszt ne vegyél figyelembe, de 2 dkg változást meg pláne. Rengeteg dolog befolyásolhatja. Pl. nem voltál toaletten, vagy több (nehezebb) ruha van rajtad. Lényeges, hogy előtte mikor ittál vizet, ugyanis két pohár víz, akár 0,5 kg pluszt is eredményezhet. Ha folyamatosan növekszik, akkor lehet aggódni, hogy valamit rosszul csinálsz.

Pontosan nehéz kiszámolni, de a fogyás lényege, hogy több kalóriát használj fel, mint amennyit beviszel a szervezetbe. Nekem az szokott problémát okozni, hogy leesik a cukorszintem, ezért nem lehet ész nélkül csinálni a fogyókúrát. Ha pedig elszámolod magad, akkor megindul felfelé a testsúly. Szóval, nem könnyű a középút megtalálása.

Az interneten találsz többféle kalória táblázatot. Google: „kalóriatáblázat”

Én ezt szeretem a kalóriatáblázatok közül, mert bonyolult, de részletes:

[link]

Vitál kalóriatáblázat egyszerűbb, de nem részletes:

[link]

Itt pedig megnézheted, hogy milyen mozgással, mennyi kalóriát használsz fel:

[link]

[link]

Találtam egy részletesebb kalóriaszükséglet kalkulátort is, ami a fogyáshoz is ajánl értéket:

[link]

Számold ki, illetve határozd meg, hogy kb. mennyi kalóriára van szükséged:

- amikor lusta nap van

- amikor lusta, de mozgós nap van (közepes mozgás)

- amikor sportos nap van

Ha pl. egész nap számítógép előtt ülsz, vagy TV előtt fekszel, akkor ne egyél annyit, mint egy sportosabb napon, ezért sokan tévesen megállapítják, hogy átlagosan napi X kalória szükséges, és azt akkor is beviszik, amikor nincs annyi mozgás. Ha vegyesen alakul a nap, vagyis lusta, de kicsit mozgós nap van, akkor maradj a meghatározott lusta és sportos napi kalóriaérték között. 100%-os pontossággal nem lehet ezeket az értékeket meghatározni, mert például tegnap intenzívebben tekerted a bicajt, mint ma.

De nálad szerintem nincs ok különösebb aggodalomra - figyelni kell

Szeptember 12-19 között: 2 dkg plusz (7 nap alatt lótúró)

Szeptember 19-22 között: 1 kg plusz (3 nap alatt nem sok)

Még az 1 kg is beleférhet abba, hogy más a körülmény, mint ahogy már írtam pl. előtte ittál, vagy még nem volt toalett. Mérd magad később is, s ha továbbra is emelkedik, akkor fogj vissza az étkezésekből, mert akkor valóban emelkedik.

2011. szept. 22. 09:56
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Rossz a kiindulási alap. Mi az, hogy „eredeti” súly? Tegnapi? Egy héttel, vagy egy hónappal ezelőtti? Ne egy általad meghatározott „eredeti” testsúlyhoz, hanem a nemednek, korodnak, és magasságodnak megfelelő ideális testsúlyhoz viszonyíts. Ehhez viszonyítva lehet meghatározni, hogy mennyi plusz van rajtad.

Ha mérleg azt írja, hogy 65,5 kg, akkor az „egész öt” nem 5 dkg, hanem 0,5 kg, vagyis 65 kiló és fél kiló. Nekem hagyományos mérlegem van, mert testsúlyt nincs értelme gramm pontossággal mérni. Így a reggeli, a tea, és a víz után reális lehet a + 0,5 kg emelkedés.

„Reggel, reggelizés előtt több, mint 1 kilóval voltam több.”

Egy nagy pisi eredményezhet akár 1 kg testsúlynövekedést, vagy csökkenést is wc után.

A vizet, a teát, a tejet és a hasonló folyadékokat lehet úgy számolni, hogy 1 liter = 1 kg. Ez annyit jelent, ha megiszol 0,5 liter vizet, akkor ez 0,5 kg-mal növeli a testsúlyod, de elmész pisilni, ami tételezzük fel 1 liter, akkor pedig 1 kg-mal könnyebb lettél, vagyis azt fogod látni a mérlegen, hogy 0,5 kg-ot fogytál.

Az embernek van anyagcsere folyamata, ami lazán okozhat rövid időn belül akár 1-2 kg-os változásokat is.

2011. szept. 22. 11:05
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Mindenki megkapta a zöld jelecskét!

Megfogadom, amit írtatok!

Szép napot Nektek!

2011. szept. 22. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!