100 g töltött paprika kajában tényleg 700 kcal van? Ennyire durván hízlal?
ha cukros, rizses akkor lehet de ugye cukrot a mártásba szoktak tenni
de maga a hús sztem nincs annyi
"nagymama féle"... Minden nagymama máshogy készíti.
Lehet ugye csirkemellből is csinálni úgy nem olyan sok kcal. De lehet zsírosabb sertésből vagy liba húsból is csinálni, akkor lényegesen több kcal.
Van aki rengeteg rizst rak bele,így ugye az is több mitha a csirkemell lenne benne több.
Van aki zsírt és lisztet is tesz a masszába.Ahány ház annyi szokás.
Most így hirtelen nem tudom elképzelni hogy mennyi lehet ebből 100gramm. De ha sovány dolgokból készült akkor szerintem nincs az 700kcal.
Azért ha tömény zsír lenne jóval több kcal lenne benne. Mivel a zsír 900kcal körül van/100gr.
Hát nálunk kb. 30 deka húsból és 30 deka rizsből egy fazék (kb. 15 db) töltött paprika készül,mártás nincs rajta csak hozzáfőzve egy nagy adag paradicsom.
10 deka közepesen kövér sertéshús kb. 300 kcal,ergo egy lábosban van 888 kcal.
10 deka rizs 345 kcal,30 deka 1035.
Ha ezeket elosztod 15 felé,128 jön ki. Ha hozzászámolod azt a kis paprikát meg paradicsomot meg a főzéshez szükséges zsírt,akkor is kb. 200 kcal.
No para!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!