Súlytartásról vkinek tapasztalat? Vagy már soha nem lakhatok jól vacsorára?
Súlytartás=pont annyi kalóriát viszel be,amennyitől se nem hízol,se nem fogysz.
Kiszámolod a napi kalóriaigényed és tartod,ennyi.
Ha meg aktívan sportolnál,mondjuk heti 4-5 ökölvívó edzés,edzésenként 1200-1300 elégetett kalória mellett elég sok minden kaja belefér.
Mondjuk az esti ch bomba az egy rossz beidegződés,hibás nevelés/szokás is lehet,de semmikképp nem normális.
Amire nincs szükség,vagy hátráltat azt el kell vetni,meg kell változni.
Ha meg korog a gyomrod,akkor hibás a diéta,esetleg drasztikus volt a ch csökkentés nem fokozatos.
nem vagyok éhes egész nap, de amint betolom vacsira a 20 deka túrót, érzem, hogy kipukkadok és egy falattal se tudok többet enni, túróból legalábbis. viszont nem lakom jól, és folyton a reggeli magos zsemlémmel szemezek :D
tudom, hogy elsősorban a kcal számít, akkor ez azt jelenti hogy súlytartásnál ok lehet mondjuk 2 szelet barna kenyér tojással, felvágottal, ha egyébként a kcal rendben van?
Az én tapasztalataim?
Van amikor megeszek egy hatalmas szelet húst zöldségkörettel, és 2 óra múlva olyan éhes leszek, mintha a vacsora meg sem történt volna. Pedig a hús is vagy 200-250 gramm szerintem, nem szoktam méregetni, a hentestől beszerzett mennyiség felét veszem, mert azt eszem és ált fél kilót szoktam venni.
Vannak napok, amikor nem elég, amit eszem. Akkor tk kenyeret is viszek be, és gyümölcsöt és tejet is, több félét, mert úgy érzem, nem elég. Megjegyzem állítólag a tk kenyér is olyan, hogy nem kellene éhes lenni utána stb. De én hiába eszem, most is bevágtam egy nagyobbat, és úgy érzem, hogy ez nagyon kevés volt, pedig felvágott is volt rajta.
Hány kg és hány centi magas vagy amúgy?
Szerintem nyugodtan ehetsz rendesebben, ha pár deka, vagy 1-2 kiló felmegy még a legkevesebb gond. De ne éheztesd magad, ne feküdj le korgó gyomorral, ez nem használ.
Már miért ne ehetnél? én fogyás alatt is ettem ilyeneket vacsorára, mert nálunk nincs pénz arra hogy csak fehérje meg zöldségek, lényeg hogy amennyire szükséged van abba férj bele
nyugodtan eheted azt ami maradt ebédről, gondolom úgyse zsíros kolbász/hirkát eszel, mert gondolom már figyelsz rá hogy egészséges legyen
használd ki még a nyári ételeket nagyon sok félét tudsz vacsorára is csinálni amik könnyebbek
pl töltött cukkini, paradicsomleves reszelt sajttal, paradicsomos húsgombóc, zöldségleveke, spenótfőzelék főtt tojással, tökfőzelék pulykapörkölttel, lecsó rizzsel, zöldségkrémlevesek, paprikáskrumpli(nem kell bele nagy szalonna meg kolbász, csíkozol vele egy-két szelet sonkát, 1 pár pulykavirsli, sok hagymával, paprikával, paradicsommal stb), rakott krumpli-ide se kell kolbász, szalonna, egy sor krumpli egy sor tojás egy sor spenót, egy sor darált hús(sovány) egy sor krumpli, egy sor tojás rá hagyma, paradicsom joghurt majd sovány sajt
elkészítésnél múlik és akkor ehetsz mindent
szendvicset is ehetsz nyugodtan sok zöldséggel, tojás, hal, hús, sovány krémek, felvágott stb
175 cm vagyok és 67-68 kg, már csak kb. 2-t szeretnék leadni. Csak már nagyon elegem van abból, hogy ma pl. 10kor ettem túrót, éjfélkor lefeküdtem, és hajnal 3ig forgolódtam, annyira korgott a hasam.
Tudom, hogy figyelni kell a tápértékek arányára, de súlytartásnál is kötelező a 100g fehérje? Mert azt anyagilag már nem bírnám :(
Meg nyilván nem arra gondoltam, hogy pukkadásig eszem magam, hanem, hogy jól lakjak. A kettő közt van különbség. Pl. 2 szelet tk. kenyérrel jól lakok, de lehet tudnék enni 6-ot is. Akkor nyilván csak 2-t fogok enni. Csak kérdés, hogy szabad-e? Attól félek, mindegy mennyi kcalt eszek, ha estére ch megy, azt zsírban raktározom.
Most sportolok heti 4x és ezt diéta után se akarom abbahagyni, plusz a sulival sokkal pörgősebbek lesznek a mindennapjaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!