Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Valószínűleg hízásra fognak...

Valószínűleg hízásra fognak kényszeríteni?

Figyelt kérdés
Most voltam pszichiáternél,mert elküldek.Azt mondta erőteljesen kezdme érinteni az anorexia nervosat.Addig ameddig nem mentem el vérvételre és szívvizsgálatra orvos haza sem engedett.Most vagyok 173 cm és 54.5.December óta nem volt menstruációm,megkérdezte hány kilós voltam amikor még volt.Akkor valószínűleg addig vissza kell majd hízzak ameddig volt még mensim?
2011. aug. 30. 21:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Igen, mert akkor menstruálsz ha a tested érzi és TUDJA, hogy ki tud(na) hordani egy gyermeket. Ha nincs elég tartalék -> nem tudod kihordani a gyereket se -> minek menzesz?

nekem több mint 1,5 éve nincs mensim, most 168 cm/44-45kg körül vagyok... télen 43 voltam.

2011. aug. 30. 21:49
 2/15 anonim ***** válasza:
Valószínüleg,ha te nem hagyod abba ez lesz belőlle!Hány kg-ot fogytál?Mik az adataid? úgyértem comb csípő stb...
2011. aug. 30. 21:49
 3/15 anonim ***** válasza:

megjegyzem, furcsamód a 163 cm/46 kgos barátnőm menstruál... de ő alapból mindig ilyen súlyú volt, és nagyon törékeny alkat - családja is ilyen.

én 63 kg-ról fogytam le.

2011. aug. 30. 21:50
 4/15 anonim ***** válasza:

Felhízni az idióták szoktak.

Tömegnövelő táplálkozással és edzéssel szedjél magadra izmot-formát.

2011. aug. 30. 21:51
 5/15 A kérdező kommentje:

majdnem harminc kilót két év alatt,akkor voltam 58 amikor utoljára mensim volt.

Csípőm 83

Derekam 68

combom 45.5 legvastagabb részén...tudom aránytalan meg soknak tűnik,énis ezt mondtam de mindneki mondja h legalább 4 kilót híznom kéne h normálisabban nézzek ki,de én nem akarok

2011. aug. 30. 21:52
 6/15 anonim ***** válasza:
91%
zsírt is magára kell szedjen, mivel menzesze azért nincs
2011. aug. 30. 21:52
 7/15 anonim ***** válasza:
jól mondta itt valaki, egyél többet, de közben mozogj is. így inkább izom fog beépülni a szervezetedbe, amitől formásabb leszel, kerekebb lesz a feneked, ezért jobban ki fogja emelni a derekad.
2011. aug. 30. 21:55
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Tehát már menstruációd sincs (ami jelzés a szervezetedtől, hogy hoppá, a saját létfenntartásodra kell koncentrálnia minden erejét és energiáját, ergo teljes üzemmódban azon van, hogy egyáltalán életben maradj), ami hosszabb távon meddőséghez vezet. Te nem érinted az anorexiát, hanem keményen benne vagy - ezt az is mutatja, hogy jobban aggódsz 1-2kg miatt, mint amiatt, hogy milyen szövődmények és szervi bajok jöhetnek elő.

A hízás nem kényszer, választhatsz: maradsz így, meddővé válasz, végül akár bele is halsz (ha összeomlik a keringésed); vagy önszántadból belátod, hogy beteg vagy, és mindent megteszel azért, hogy meggyógyulj és egészséges, boldog életet élj.

Akkor csinálták volna jól, ha rögtön benntartanak a pszichiátrián (én magam átestem ezen). Bár míg nincs betegségtudatod és nem akarsz tenni valamit a dolog ellen, addig tökmindegy.

Egy gyógyult anorexiás

2011. aug. 30. 21:56
 9/15 anonim ***** válasza:
Én pl egyszer (nem anorexia miatt hanem mert volt egy rosszabb nyaram) lefogytam olyan 48 kg-ra. Senki nem jegyezte meg a 56 kg után hogy milyen csinos lettem, de még azt se hogy fogytam:S Aztán rá egy nyárra 54 kg voltam és mindenki kérdezgette hogy fogytam e tavaly nyár óta. Szóval ha e miatt aggódsz akkor hízz nyugodtan egy pár kilót. (Tudom hogy nem segítettem, de azért szerintem meggondolandó, és ne aggódj hogyha hízol akkor csúnya leszel vagy kövérebbnek látszol, sőt ellenkezőleg lesz szerintem..) Jobbulást:)
2011. aug. 30. 22:15
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Te nem érinted, de anorexiás vagy.

Nincs mensid, és jobban aggódsz pár kiló, mint saját magad miatt. Pechedre nem csak izmosodnod, hanem zsírosodnod is kell, ugyanis a rendkívül alacsony zsír miatt nem menstruálsz.

Amint eléred a kívánt testzsír %-ot, ismét meg fog jönni, és igen, addig vissza kell hízz, és addig ne nagyon álmodj sportról, mert az első 2-3 mensidig nem igazán lesz szabad.

Én uebben a helyzetben vagyok, pszichiátriára járok kéthetente mérnek. 168/49-50 körüli adatokkal. Én igyekszem sokat enni és tornázok is mellette. Így kicsit lassabb, de la. jól érzem magam, mozgás nélkül megőrülnék, az tuti.

2011. aug. 30. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!