Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Alábbi hány kcal lehet? Csak...

Alábbi hány kcal lehet? Csak megközelítőleg kérdem.

Figyelt kérdés

Reggeli: 0%-os joghurt, három puff. búza.

Tízórai: alma.

Ebéd: 10 dkg csirkemell filé kovászos uborka.

Uzsonna: natúr joghurt.

Vacsora: fehérje turmix

2011. aug. 15. 13:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

a kérdező nem túl pontosan fogalmaz, és ír, nézzétek meg a blogot, és utána mondjatok véleményt

[link]

2011. aug. 15. 15:27
 12/18 anonim ***** válasza:
A blog nem rossz, de ez a mintaétrend koplalás!!!
2011. aug. 15. 15:40
 13/18 anonim ***** válasza:

ez az A nap, van B C D nap is, és mindez ÁTLAGOS nőknek szól, edzés nélkül

ezért olvassátok el inkább

2011. aug. 15. 15:42
 14/18 anonim ***** válasza:
alice! Ezen nincs mit félre érteni, sz@r a diéta
2011. aug. 15. 15:43
 15/18 anonim ***** válasza:
á, mindegy, hagyjuk:D
2011. aug. 15. 15:44
 16/18 anonim ***** válasza:
Miért is nem fogalmaztam pontosan? Bemásoltam az edzés mellé való étrendet is, valamit ctr c ctrl v vel másoltam ki egy-egy napot. Meglátásom szerint A és B nap között (külön értve az edzés nélküli és az edzéses diétát) nincsenek többszáz kcalos eltérések, ergo tökmindegy melyiket másoltam be. De a pontosság kedvéért raktam be a linket is... Mi ezzel a baj?
2011. aug. 15. 16:34
 17/18 anonim válasza:
500-700 kcal körül lehet, de a fogyókura, mint mondta egy régebbi válaszoló az nem azt jelenti h nem eszel. sztem egyél rendesen, csak édességet, cukrot vedd kevesebbre és több gyümölcs és zöldség! ;)
2011. aug. 25. 15:22
 18/18 anonim válasza:

Üdv

Ha fogyni akarsz tényleg, a legtartósabban, és a lehető legtöbb arányban zsírt, akkor hallgass a testépítőkre ilyen téren. A szálkásodáshoz ők értenek a legjobban, nem tudom ezt hogy nem veszik észre sokan. Attól, hogy nem verseny szinten akarsz kinézni, a folyamat ugyanúgy megy végbe, csak hamarabb abbahagyod, amikor már tetszel magadnak. 12%-os testzsír körül már az átlagember megelégszik magával.

A napi kalóriaszükségletednél kb 500 kcal-al kevesebbet egyél, annál kevesebb már rosszabb hatást fejt ki. Kb a napi kaja fele legyen fehérje, különben az izmodat is elkezded lefogyni (gondolom ezt nem akarod.) Ha nem edzel mellette valamilyen anaerob edzést, szintén leépül az izom, mivel a szervezet érzi, hogy nincs rá szükség. Aerob edzés pedig a fogyás miatt kell ugye. Legjobb az intervallum edzés, ami aerob is és anaerob is, vagyis gyors/lassú szakaszok váltakozva, kb 20 percen keresztül. Eredménye kb mint 1 óra monoton futás.

Étkezésnél mint írtam, kb 500 kcal mínusz, mint a napi kalóriaszükségleted (azt pedig rengeteg helyen ki tudod számolni, hogy mennyi körülbelül). 40%-ban fehérje, 40% szénhidrát, 20% zsír.

Fehérje lehet bármilyen hús, lehetőleg minél szárazabb. Fehérjeturmix nagy előny, és pénztárcát is kímél, ha fehérje-arányt nézzük, utána lehet számolni. Szénhidrátból van 2-féle, gyors felszívódású meg lassú felszívódású. A gyors CH megemeli az inzulin szintet, így utána meglehetősen éhes lesz, még többet akarsz enni -> ördögi kör. Ilyen a fehér lisztből készült cuccok, a cukorból készültek. Ez edzés után jó csak, amikor pont ez a cél, gyorsan feltölteni a glikogénraktárokat. A nap többi részében lassú felszívódású előnyösebb, pl barna rizs, fehér rizs valamivel amivel együtt már lassan tud felszívódni, zabpehely, lencse, bab barna kenyér. Zsírból 2 féle van, telített és telítetlen. A telített zsír a rosszabb, ami szobahőmérsékleten szilárd, az telített zsír. Ami folyékony, az a telítetlen, azok a jobb zsírok, azokból érdemes a napi zsírfogyasztást fedezni, amennyire lehet.

Remélem segítettem ezzel sok embernek, body.builder.hu-n olvassatok a témáról, én azt írtam csak le ami nekem bevált, de az emberek különbözőek ugye valamennyire, de az alapok azok ezek.

U.I.: Ugyanitt lehet testzsírszázalékot is számolni egyszerűen pár méréssel, nem árt ezzel tisztában lenni, mikor a fogyást tervezgetjük/benne vagyunk, 2 hét alatt nem lehet lefogyni. 1 kg zsír 9000 kalória, a napi 500-600 kalóriadeficittel ezt 15-18 nap alatt lehet leadni. Ennél gyorsabb fogyás átlagembernél, aki nem testépítő szinten foglalkozik a dologgal, már nem plusz zsírvesztést, hanem izomvesztést okoz, ami becsapás, mert a kilók fogynak, csak éppen nem mindegy, hogy mi az ami fogy. Így számljátok a fogyás idejét. 12%-os testzsír már jó cél, az aktuális testzsír százalékot meghatározva ki lehet számolni, hány kg zsírt kell leadni, és így következik az egész időigénye is. Nincsenek csalások, ne is reménykedjen senki, nincs 2 hetes szuperdiéta. Ha lenne, minden okos ember azt csinálná és mindenki jól nézne ki, 2 hetet még a leglustábbak/legránemérőbbek is megcsinálnának.

Aloha

2013. máj. 6. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!