Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha úgy fogyok hogy keveset...

Ha úgy fogyok hogy keveset eszek, és ezzel havi 3 kilót fogyok, akkor később visszafognak jönni a kilók?

Figyelt kérdés
2011. aug. 15. 11:42
1 2
 1/11 bix ***** válasza:
igen
2011. aug. 15. 11:44
 2/11 A kérdező kommentje:
akkor hogy tegyem? példát
2011. aug. 15. 11:46
 3/11 bix ***** válasza:
attól függ honnan és mennyire, hány éves vagy, stb... kicsit több infó kéne rólad...
2011. aug. 15. 11:48
 4/11 A kérdező kommentje:
18L vagyok 71kiló 60-57kilóra 175-176cm magas vagyok!
2011. aug. 15. 11:52
 5/11 A kérdező kommentje:
de több kiló voltam ,most eddig így fogytam 3 kilót havonta,hogy keveset eszek.
2011. aug. 15. 11:53
 6/11 anonim válasza:
Az hogy keveset eszel, az tulajdonképpen egyfajta mesterséges éheztetés, én tanácsolnám neked a tudatos étkezést amikor is kerülöd a zsíros ételeket stb. Emellett persze még jól jön a mozgás:) így a súlynövekedés meggátolható.
2011. aug. 15. 12:02
 7/11 bix ***** válasza:

ezzel a fajta fogyással van pár baj

1: te is kilókat akarsz fogyni nem zsírt. a testedben vannak izmok, amik eleve nehezebbek mint a zsír, víz, stb. ezek nálad is mind a "kilók" gyűjtőfoglom részei

2: keveset eszel: folyománya nem igazán vagy képes értékelhető mozgást végezni. a kortizol (alapvetően egy stessz hormon, akkor termelődik jelentős mértékben ha a szervezet pl táplálék hiányos környezetbe kerül, máskor is de az most itt nem releváns). ennek két kedves következménye van. A) takarékra kapcsolja a szervezeted kalóriaigényét B) elsődlegesen az izmok glikogén raktárait támadja meg, onnan kiürítve minden hasznos anyagot, glükózzal kezdve, így teljesítő képességed és az izom mérete is jelentősen csökken. ha elfogyott a bontható "izom" (a sejteket nem bontja el, az izomsejtek mennyisége viszonylag konstans) csak akkor nyúl zsírhoz.

3: látható hogy ezen fázis után szépen fogyhatsz zsírból is, de a végeredmény közel se lesz ugyanaz...

4: a végén vagy minimál kalórián tengődsz életed végéig vagy visszaállsz és eszel. mivel a szervezeted alacsony energiaigényre van berendezkedve innentől fokozatos kockázata van a visszahízásnak... erre még rájöhet hogy tuti ami biztos nekiállsz valamit mozogni, így a szervezeted a tengő glikogén depókat elkezdi visszatölteni, ami megint súly, te meg agyon parázod magad hogy futsz normálisan eszel és feljött 4 nap alatt 5 kiló...

hogy mit csinálj? kezdj el rendesen étkezni, kerüld a cukros vackokat, a zsíros ételeket, a fölösleges nasikat, egyél normálisan naponta többször kis adagot és kezdj el sportolni. ennyi

2011. aug. 15. 12:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha már 3 kilót fogytál "havonta" (vagyis több hónapja éhezel), akkor már mindegy, mit csinálsz. Abbahagyod, visszahízod és kezded elölől, talán akkor már normálisan.
2011. aug. 15. 12:06
 9/11 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: ma 12:04

nem tudok annyit változtatni az étkezésen h mit eszek, azt tudom enni amit a családtagjaim is.

2011. aug. 15. 12:12
 10/11 A kérdező kommentje:
nem akarok visszahízni!!!!!help
2011. aug. 15. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!