Milyen szotyit érdemes venni?
Legyen sós vagy sótlan, hámozott vagy hámozatlan?
Csoki helyett át akarok térni szotyira, azt olvastam, hogy egészséges.
Nem feltétlenül egészséges, az ipari feldolgozás miatt soikmindennel szennyeződhet.
Pl rovarülőgázok amivel a raktárakat árasztják el a zsizsik és hasonlók ellen, feldolgozógépekből származó fémpor rátapad, vagy kenőanyag, gépolaj, gépzsír stb.
Továbbá szerintem penészgátló anyaggal is vannak ezek kezelve, én tavaly loptama határból 5 fej napraforgót, és száraz meleg helyre beraktama garázsba...
Egy hét alatt feketére megrohadt az egész ahelyett hogy megszáradt volna.
Utolsó: minden étel hizlal.
Amúgy az igaz, hogy az olajos magvakban sok kcal van, de egészségesebbek, mint a csoki(habár a magas kakaótartalmú étcsoki is egészséges), és ha beleszámolod a szotyit is a napi kcal szükségletedbe, nem fogsz hízni.Egy-két marék szotyi belefér a diétába.
Lehet hogy 100g csoki 500kcal de 100g szotyi meg 615 kcal.
A csoki meg azért csak jobban eltelít és az élvezeti értéke is nagyobb.
Miért nem csinálsz inkább egy kis pudingot vízzel és édesítővel? Nagyon alacsony a kcaltartalma és elég laktató. Szórhatsz bele egy kis zabkorpát vagy zapelyhet is. Nagyon finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!