Mit tegyek? Már nagyon idegesít! Hogy vegyem magam rá a fogyásra?
szóval 12 éves lány vagyok 166 cm és 90 kg
tudom tudom!!nagyon sok le kéne fogynod de nagyon gyorsan...
blablabla.. légyszi ne irjátok azokat! :/ mert én is jól tudom :/
szóval nagyon le szeretnék már fogyni mert nagyon idegesít a súlyom!! de az utóbbi évbe egy picit ellustultam :D
és szoktam naponta biciklizni és kutyátsétáltatni..
de leirnátok nekem h mit csináljak? tornázzak? egyek?-.......
köszi a válaszokat!
sokat segítenek a jó mondatok is:)
mindenképpen tornázok!! mostanában is szoktam :) meg sétáltatni a kutyát meg biciklizni is szoktam :)
Szia. Szóval 12 éves vagy és 90 kiló. Szeretnék válaszolni az eredeti kérdésedre, hogy hogy vedd rá magad a fogyásra:
Nos, ezt a kérdést kétféle oldalról is meglehet közelíteni.
1. Egészségi állapotod.
Minden ember, ahogyan Te is, jól tudod, hogy az elhízás nagyon veszélyes probléma. Amíg csak túlsúlyosak vagyunk és nincs semmi különösebb bajunk, addig ezekkel az egészségügyi dolgokkal nem foglalkozunk. Ügyet sem vetünk rá. Miért tennénk, hiszen, nincs semmi bajunk. Azonban megállíthatatlanul törsz előre azon az úton, amikor is egészen biztosan neked is lesz egy olyan betegséged amit kizárólag az elhízás okozott. A világért sem szeretnélek ijesztgetni, de tudnod kell, hogy az elhízás következményei a következők lehetnek:
A nagy mennyiségű zsír lerakódása a szervezetben súlyosan megterheli a szívet, és az ereidet. Tudod van ez a trombózis betegség, mivel elég nagy súlyt kell cipelned, ezért a lábaidba a vér nem fog megfelelően keringeni. Nem kell emlékeztetnem, hogy a trombózis az egyik leggyakoribb halálokok listáján eléggé az elején szerepel.. Emelett, aki túlsúlyos sokkal nagyobb eséllyel lehet cukorbeteg, rákos, vese bajos, és a többi. Az emberi szervezet nem arra lett kitalálva, hogy túlsúlyos legyen! Ne akard megrövidíteni az életedet!
2. A mindennapi életed, jövőd
A második pont szorosan összefügg az elsővel. Biztosra veszem, hogy a súlyod miatt nem szeretnéd, hogy bárhol és bármikor megkülönböztetve kelljen érezned magad. Egy túlsúlyos embernek az élet legtöbb területein egészen biztos, hogy önértékelési gondjai lesznek. Ne akarj kimaradni egy csomó jó dologból, csak azért mert túlsúlyos vagy. Egészen biztos vagyok benne, hogy ha most továbbra sem figyelsz oda a súlyodra és lepereg 10-15 év, és visszatekintesz örökre bánni fogod, hogy túlsúlyos maradtál. Ez lehet olyan értelemben venni, hogy olyan betegséged alakul ki, amit derékba töri az életedet, a karrieredet, vagy lehet úgy is érteni, hogy a kövérséged meggátol abban, hogy boldog legyél!
Remélem egy pici motivációt tudtam neked adni, miért érdemes sürgősen változtatni az életeden, amíg még nem késő.
Diétázni sohasem késő elkezdeni, de ne keverjük össze a fogyókúrával! A fogyókúra tudod mi? Az semmi. Butaság. Nézzük csak meg. A mai értelemben a fogyókúrán azt értjük, hogy felhagyunk azzal az általában rossz étrenddel, amit addig folytattunk és időszakos ideig megpróbálunk jól táplálkozni. Ha leadtunk pár kilót, amivel nagyjából megelégedtünk, abbahagyjuk a kúrát és folytatjuk az előző étrendünket. Ez még leírva is vicces, pedig pontosan ez történik! Mégis mitől hinnénk, hogy a fogyókúra után már nem fogunk felszedni több zsírt. Vagy nem baj, szedjük csak vissza amit a kúra alatt keservesen elérve, sok mindenről lemondva vesztettünk el? Beláthatjuk, hogy ez nem megoldás.
A megoldás nem fogyókúrákban keresendő. Felejtsük ezt el.
A megoldás, hogy megváltozol. Önmagadba nézel. Fel kell hagyni a sok szemét kajával. Be kell állni egy olyan étrendre, ami egészséges. Nem időszakosan ki kell próbálni, hanem rá kell állni. Azt kell enni. Nem olyat kell enni, amivel szerencsétlen szervezet nem tud mit kezdeni, és inkább zsírrá alakítja.(Ezek a feldolgozott élelmiszerek.) Tiszta tápértékű ételek fogyasztására kell törekedni. Nem mondom, hogy soha többet nem ehetsz olyan dolgokat, amiket most eszel. De ne az legyen túlsúlyban. Ha nem vagytok biztosak ebben a szüleiddel, keressetek fel egy szakembert aki ezzel foglalkozik. Járjatok utána. Mindenképpen megéri.
Összefoglalva tehát, hogyan tudsz lefogyni? Elmondom neked: Nehezen! Türelem kell hozzá és rengeteg kitartás. Végső soron az egész fogyási folyamat fejben dől el. Akarod- e vagy sem. Ha nem akarod és muszájból csinálnod, felejtsd el, hogy lefogysz. Nem 2 hónap alatt szedted fel a plusz kilókat, nem is fogod leadni 2 hónap alatt.
Nézz magadba. Titokban, a lelked mélyén irigykedsz az olyan lányokra, akiknek szinte tökéletes az alakjuk. (Ha most, hát akkor majd fogsz!) Hát tudod mit? Irigykedjen más a Te alakodra! Hiszen meg tudod csinálni, még bőven jókor van! De akkor ne habozz! Az életedet te irányítod, változtathatsz rajta, Te is tudod!
Kezdj el diétázni még ma! Kezdj el mozogni, sportolni, aludd ki magad rendesen, és meg fogod látni, a szervezeted nagyon jól fog reagálni ezekre. Szép lassan elkezded lebontani a zsírt. Ezerszer jobban fogod érezni magad a bőrödben. Sokkal boldogabb leszel! Mégis miért lenne érdemes élni, ha nem a boldogságért?
Pár szó erejéig a diétáról! Még csak véletlenül se gondold azt, hogy a diéta valamiféle koplalást jelent! Az éhezés nemhogy nem segít a fogyásban, de egyenesen meggátolja azt! Tudod vannak az izmaid, meg az elraktározott zsírfeleslegeid. Na hát, éhezés során pont hogy az izmaidat kezdi lebontani a szervezeted és nem nyúl a zsírokhoz. Miért? Mert az izmokat sokkal de sokkal könnyebb neki felhasználni, átalakítani. A zsír az vészraktár, a szervezet nem fog csak úgy odanyúlni.
Tehát diétázás alatt azt értjük, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű ételeket viszünk be! Ezt az étrendet kell kialakítanotok, és ebben kell segítséged kérnetek, hozzáértőktől. De egy kicsit utánaolvasva is tudni lehet, hogy egyszerűen olyan ételeket kell fogyasztani, ami természetes eredetűek. Ha az étel nem feldolgozott, hanem természetes, természetben előforduló alapanyagokból van, magas a tápértéke, komplex szénhidrát, fehérje és telítetlen zsír tartalma akkor testünk fel fogja használni. Ha testünk telítve van megfelelő tápanyagokkal, nem lesz szüksége arra, hogy vészraktárt tartson fent és nem fog zsírt tárolni. Ha az étrend rendben van, aerob mozgással pedig rá lehet venni a szervezet a zsírégetésre.
Az aerob folyamat lényege az egyenletes, monoton edzés, pl. tempós gyaloglás, lassú kocogás, egyenletes terheléssel. Ilyenkor nagyon hamar átáll a test arra, hogy a zsírokat használja energiaforrásnak, mert van idő arra, hogy az amúgy időigényes aerob folyamatokat a zsírok zsírsavakká bontását stb. elvégezze, mivel nincs hirtelen, gyors, intenzív izommunka. A terhelést úgy kell beállítani, hogy ne legyen a pulzus magas, max. 130 legyen.
Tehát mi kell a sikerhez, végszó gyanánt? 3 dolog kell!
- Megfelelő étrend (diéta)
- Mozgás (aerob)
- Ez a legfontosabb: Hidd el, hogy sikerülhet és le tudsz fogyni!
Azt hiszem mindent leírtam, sok sikert!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!