Szédülök ha leülök valahova és utána felállok. Miért? 15/L
R: 1 vékony kis szelet tk. kenyér, paprika, fél light medvesajt, light trapista sajt, zöldtea citrommal, barnacukorral
T: gyümölcs
E: általában csikre vagy halhús vmi zöldségkörettel
U: gyümölcs
V: 3db abonett, 1dl tej
naponta min. fél órát sétálok, de általában többet
és 1 hónapig taposógépeztem 1órát minden nap, 2 hete hagytam abba
Én is tapasztalom, főleg ha fáradt vagyok.
Elvileg ilyenkor nem kap elég vért az agy mivel elnyomódnak erek és mikor felállsz hirtelen kap sok vért.
Lehet alacsony vérnyomás, azt némi kávéval vagy bizonyos teákkal helyre lehet pofozni, vérnyomásnövelő gyógyszerek már nincsenek (régen volt a pulsotil csepp, de már rég kivonták).
Ha a vércukroddal van baj, akkor a doki tudja kideríteni, annak mi lehet a pontos oka, kajád alapján nem indokolt, hogy olyan mélyre lezuhangasson, hacsak nincs valami inzulingebaszod.
Lehet vashiány, nőknél gyakori, havibaj idején pláne, vastartalmú ételek, pl sok máj fogyasztása segíthet, vagy vastabletta.
Lehet más hiánybetegség is, multivitaminok szedése azért ártani nem árt.
Ha szedsz gyógyszert, lehet annak a mellékhatása is.
Dokihoz menj el mindenképp, mondd el a panaszod, vérnyomást, vércukrot tud ő mérni, meg laborba tud beutalni vasat és vérképet nézetni, sok cucc tünete lehet ez a hirtelen elszédülés, és nem biztos, hogy a kajádhoz van köze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!