Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért kívánom állandóan a csokit?

Miért kívánom állandóan a csokit?

Figyelt kérdés
Sokat edzek, rendesen eszem húst. Mégis kívánom a csokit. Teljesen megnyugszom ha megeszem a csoki adagom, ha nem akkor ideges vagyok és állandóan arra gondolok. Miért van ez? Mit tehetnék ellene? Hogy szokjam le a csokiról?
2011. aug. 4. 11:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Mert finom:) Én is imádom:)
2011. aug. 4. 11:05
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Megvan az 5-6 étkezés?
2011. aug. 4. 11:09
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem hízol csokitól - belefér a napi kcalodba - addig edd nyugodtan :)
2011. aug. 4. 11:09
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Mert függő vagy. :)

Ha egy kockánál meg bírod állni, nem baj, hogy eszed. Ha a napi adag 1 tábla, az gáz.

2011. aug. 4. 11:10
 5/18 A kérdező kommentje:
Bőven meg van 5-6 pici étkezés. Reggeli zab, banán, tejjel. Ebéd valami húsos meleg étel. Később egy alma. Délután megint egy kevés vagy az ebédből vagy szendvics sok zöldséggel.
2011. aug. 4. 11:11
 6/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Lehet van benne valami függő vagyok. De szeretnék leszokni róla, erről a kevésről is.
2011. aug. 4. 11:13
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
A csoki (és itt inkább egy jófajta étcsokira gondolok) nagyon jót tesz, ha megtudod állni, hogy napi 2-3 kockánál ne egyél többet. :)
2011. aug. 4. 11:34
 8/18 anonim válasza:

Én voltam "csokifüggő", sajnos :-(

Szerintem ezalapján meg tudod határozni, hogy Te is az lennél-e, vagy a normár keretek között mozogsz?

- ha vettem egy üveg nutellát, egy napig volt elég (elég durva)

- napi minimum egy tábla csokit meg "kellett" ennem, persze este, miután már a napi fornettiadagom meg hasonló "egészséges" dolgokat megettem a nap folyamán.

Ez csak két elrettentő példa, de még tudnék neked mesélni!

Kb. 1 évembe telt, hogy a normál keretek közé tudjam magam szorítani, persze ehhez fel kellett vennem az egészséges táplálkozás alapelveit is (szokásos: napi 6 étkezés bla-bla-bla, sport, stb...). Hál istennek normál súlyú lettem a változtatások miatt ezidő alatt, az elhízott kategóriból. (XXL méretből- M-es méretem lett.)

Szóval a két véglet között van (sajnos) jócskán tapasztalatom.

Manapság ha a heti átlagomat nézem, heti kétszer eszem édességet, ami egyáltalán nem befolyásolja a súlyomat,nem görcsösen beiktatott időpontokra esik, viszont nem indít el egy lavinát, hogy egyszer csak maszkkal rontok egy cukrászdába és fegyverrel kérem ki az összes sütit és édességet! (-:

De ha valami miatt nem eszem édességet hosszú ideig, biztosan rám tőr egy "na mit kellene nasizni" gondolatmenet.

Persze ilyenkor nekem ne jöjjön senki avval, hogy "egyé egy almát", mert arra durci leszek! (-:

Összefoglalva: szerintem nincsen nagyon szüksége a szervezetnek a HOZZÁADOTT cukorra, de ha eleve kerülöd a hétköznapjaidban a cukros szénhidrátokat, a szervezeted fogja néha "követelni" azt a nasit. Szerintem nem leszokni kell róla, hanem egy grammal sem többet enni belőle, mint amennyi már a súlyodat növelné!

2011. aug. 4. 11:37
 9/18 A kérdező kommentje:

Mennyit kellene amúgy még fogynom?

Itt egy kép:

[link]

Próbálok sokat edzeni, de ez a csoki az utamba áll. Pedig szeretnék olyan szép testet mint Rubint Rékának van.

2011. aug. 4. 11:41
 10/18 A kérdező kommentje:
Azért én nem egy üveg nutellát, kb 4 kanállal, de napi 3 kenyeret is eszem. Meg néha péksütit. 1 tábla csokit ha nem is de fél táblával meg tudok enni :S Az a baj, hogy mellette pl sok ebédet eszem.
2011. aug. 4. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!