Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy minél...

Miért van az, hogy minél többedszer járok tornázni, annál fáradtabb leszek tőle? Nem edződni kellene?

Figyelt kérdés

Az intenzitás változatlan, már első órán is meg tudtam csinálni a gyakorlatokat.

Túl se hajtom magam, van szünnap a tornák között.

2011. aug. 3. 08:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Alvásprobléma lehet, általában 7 órát alszom, ami elvileg elég egy felnőtt embernek, de majnem mindig kevésnek érzem. Változtatni nem sikerül.

Dekoncentrált nem vagyok, de a munkától (szellemi) fáradt igen. De azt mondják, a szellemi fáradtságot fizikai megterheléssel lehet "kipihenni".

2011. aug. 3. 11:25
 12/17 A kérdező kommentje:

Ma pl. egész adag Camambertes csirkemellet ebédeltem párolt cukkinivel. 2 szelet hús, nem is vékony, sajt, sajt alatt a húson barack befőtt, annyi cukkini, hogy alig fért a tányérra, a szállító cég szerint 496 kalória. Alig bírtam megenni. :)

Szénhidrát nem sok lehetett benne, az igaz.

2011. aug. 3. 13:56
 13/17 anonim válasza:

Én úgy szoktam csinálni kardiónál HA napközben van: előtte két-három órával eszem lassan felszívódó szénhidrátot + egy kis fehérjét és közvetlen kardió után iszom egy fehérje turmixot, majd kb egy óra múlva szénhidrátot is.

Igazából a táplálkozást elég nehéz kitapasztalni, főleg nálunk nőknél, hogy mikor mennyi kell nálam ciklusfüggő is. De véleményem szerint egyet nem szabad elfelejteni, CH is kell, hiszen az energiát abból nyerjük. Így első olvasásra nekem is kevés volt a CH a napi beviteledben.

Szerintem egy általános diétába nyugodtan lehet enni: főtt krumplit, párolt rizst, teljes kiörléső gabonákat, zabot, durum tésztát stb. A lényeg a szétosztás, mindig csak egy keveset, ezek nagyszerű energiaforrások (legalábbis nálam működő dolgok).

Sok sikert! (:

2011. aug. 3. 19:07
 14/17 A kérdező kommentje:

Nem értem, miért lenne kevés. Ha nagy általánosságban beszélünk, persze minden napra nem biztos, hogy jellemző, de általában igen, reggel eszem kenyeret. Nem keveset. :) Ebédre pedig eszem rizst 1-kor. (Krumplit azért nem, mert ezek az ételszállítók annyira rossz krumplit hoznak, hogy szinte ehetetlen. Pedig szeretem a krumplit, és otthon szoktam is csinálni, persze hétvégén csak. Meg tésztát is.)

Ha 5-kor van a torna, és 1-kor ebédeltem (rizs+hús), akkor nem tudok 5 előtt 2-3 órával (vagyis 2-3 körül) ismét főtt ételt enni. Max. gyümölcsöt kívánok.

Ma is kéne mennem, de igazság szerint már most olyan fáradt vagyok, hogy lehet, kihagyom, pedig eddig mindig vártam, hogy menjek.

Lehet, az időjárás miatt van (esik).

Ma rakott cukkinit eszem zabpehellyel és csirkével, egész adagot (nagy tányér!), 416 kcal (kevésnek tűnik, ezért nem a szokásos fél adagot rendeltem), 32 g fehérje, 18 g zsír, 30 g szénhidrát. Sajnos nekem ez nem mond semmit.

2011. aug. 4. 12:15
 15/17 anonim válasza:

Szénhidrát és szénhidrát között nem kevés különbség van.

Ha én a cukkiniből akarnék energiát nyerni, meg a reggeli kenyeremből valószínüleg inkább beszélgetnék a konditeremben, mintsem súlyokat emelgetnék, mert utóbbira nem lenne energiám.

De ha úgy gondolod, hogy az étkezéseddel minden rendben, akkor menj el orvoshoz, mert nem természetes, hogy heti három mozgástól elfáradj.

Aki meg nem tudja azt megoldani, hogy edzés előtt pár órával egyen, az mit akar egyáltalán? Aki a célt akarja, annak az eszközt is akarnia kell!

2011. aug. 4. 13:15
 16/17 A kérdező kommentje:

Nem a heti 3 edzéstől vagyok fáradt. A kérdésem az volt, hogy miért fáradok el JOBBAN 1 óra edzéstől most, mint 1 hónappal ezelőtt. Az étkezésem akkor is ilyen volt, nem változott semmi.

1 hónapja 60 perc után úgy jöttem ki, hogy még csinálnám ugyanennyit, most meg úgy jövök ki, hogy hú, de elfáradtam.

Én egyetértek veled abban, hogy a sikerért tenni kell.

De sajnos az embernek előbb-utóbb lesz főnöke, és munkahelyeken nem tolerálják, ha 1-kor ebédelek, és 3-kor újra ebédelek. (Az enyém még jó munkahely, több helyről hallottam, hogy még azt is megszabják, hogy mikor mehet ki pisilni pl. az eladó.) Az egyetemistának mondhatod, hogy igazítsa a napját az edzéséhez, és sajnos ezt nem tehetem meg.

Azt hiszem, sokat teszek a célomért (korábban leírtam a célt) a táplálkozásommal és azzal, hogy elkezdtem rendszeresen mozogni sok év után, 35 évesen, még ha nem is mindent csinálok tökéletesen. De ha ez kevés ANNYIRA kevés, hogy semmi eredményt nem hoz, akkor vállalom, hogy nem tudom és nem is akarom az egész életemet annak áldozni, hogy sportoljak és táplálkozzak.

Aki próbált segíteni, annak köszönöm.

2011. aug. 5. 11:43
 17/17 anonim válasza:
Erre a kérdésere a következő válasz az optimális: szerintem te mindent jól csinálsz, tuti elég a szénhodrátod, nem is alszol keveset, az élet hülye vicce a problémád, amihez neked közöd sincs :D A diétád tö jó! Mindenkivel megesik, nyugi! :D
2011. aug. 5. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!