1300 kalória kb mennyi? Írnátok példát, hogy ez egy nap mennyi ételt takar?
Mire gondolok?
Arra, hogy 1300 kalória mennyit takar. Ha napi 3-szor eszem, nekem ez vált be, akkor hogyan osszam fel?
Reggelire általában teát iszom, vajas kenyérrel. Vagy tej kiflivel, ilyenek.
Az ebéd mindig egy tányér főtt étel. Pl. egy tányér főtt tészta csirkepörkölttel. Egy tányér túrósgaluska stb. Borsóleves.
Vacsora: valami zöldség, gyümölcs. PL: szilva, uborka stb.

2 1/3 tábla étcsoki vagy 43 kg alma
állj neki és számold ki a saját kajádat magad kcal.hu
Ez szép és jó, csak nincs mérlegem, hogy a frászba mérjem meg?
Csak úgy tudom kiszámolni, most viszont nincs pénzem, hogy mérlegre költsem.
Csak viszonyításként kérdeztem, hogy legyen egy nagyjából képem a mennyiségről?
Neten az jött ki, hogy 1300 kcal számomra a napi ideális.
Köszönöm a semmit. Valaki más?

Nem vágom az anyagi helyzeted, de egy használható, digitális konyhamérleg 3000 FT alatt beszerezhető, és egyszeri beruházás.
Az ég világon senki nem fogja neked pontosan megmondani, hogy "egy tányér" akármi hány kalória.
Ha totál pontos, grammra kiszámolt receptet (ami mérleg nélkül esélytelen), tényérkörfogatot és mélységet írsz, és hajszálpontosan a porcelánra pingált virágminta aljáig ér a tésztaétel, akkor egy tökugyanolyan tányérral, konyhamérleggel és elvetemülten nagy jóindulattal rendelkező személy adhat neked közelítő értéket, máskülönben párszáz kalóriás "kis eltérések" lehetnek a becslésben, ami 1300nál rohadt sokat számít.
Oké, vannak ételek (két "M-es" főtt tojás) amiknél belőhető az érték, meg van, amire rá van írva, de a jelek szerint házi főtt kajával és szendvicsekkel, gyümölcsökkel akarsz kalkulálni (itt megjegyzem: eleve nem lesz jó).
Ha ennyire gáz az anyagi helyzeted, hogy nincs lóvéd egy nyamvadt mérlegre, akkor honnan tudjuk, hogy X mintaétrendre lesz-e kereted?

Na lásd kivel van dolgod, itt egy kb pontosnak vehető 1300 kalóriásétrend, elég sz@rul elosztva (három részre), és még jól is laksz tőle.
Reggeli: tea üresen (0 kal), 1 alma (ez lehet 30 és 60 kcal is, vegyük 50-nek), 3 db főtt tojás (210 kcal), 3 szelet abonett (50 kcal), egy szabvány dobozos koktél paradicsom (250 grammos kiszerelés, 50 kcal).
Ebéd: 1 zacskó főtt rízs (1 zacskó = 125g = 440 kcal) + 25 deka zsiradék nélkül (!) főtt vagy párolt csirkemellfilé (a boltban, ahol veszed, lemérik mennyi a csirkemelled, 25 deka = 280 kcal) + egy zacskó mirelit natúr spenótpüré (100 kcal). Csak fűszer mehet rájuk.
A csirkeadagod felét elteszed vacsira.
Vacsi: Az ebédről maradt csirkéd + 30 deka nyers, natúr kígyóuborka (a zöldségpulton lemérheted a boltban, ez kb 30 kcal) + 1 pohár natúr danone activia (90 kcal)
Summa: 1300 kcal (sebtében számoltam, ellenőrizd azért) volt fehérje, zöldség, gyümölcs, szénhidrát (bár abból ebédre ment a többség, és alapból reggelire lenne jó). Megfelel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!