Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az nagy gond, ha én ásványvize...

Az nagy gond, ha én ásványvizet iszom?

Figyelt kérdés

Mindenhol olvasom igyál, és szénsavmenteset

Csakhogy itt klórozott a víz, de nagyon és a szénsavmenteset iszom

Nagy gáz ez?

15/l

2009. ápr. 6. 19:58
 1/7 anonim ***** válasza:
az jó,ha ásványvizet iszol,az pedig még jobb,hogy szénsavmenteset
2009. ápr. 6. 20:07
 2/7 anonim ***** válasza:
már miért volna gáz?? a víz jó. mentes ásványvíz még jobb, az orvosunk azt mondta nincs tökéletes víz, az ásványvizeket is váltogatni kell. mindben van jó meg kevésbé jó.
2009. ápr. 6. 20:10
 3/7 anonim ***** válasza:

semmi gond nincs ezzel.

én már 2 éve nem iszom csapvizet.:D

2009. ápr. 6. 20:11
 4/7 anonim válasza:

Attól függ, hogy milyen ásványvizet. Tudományosan ásványvíznek csak az minősül, aminek az oldott ásványi anyag tartalma legalább 1500 mg literenként. Ilyenek esetében a túlzott (kizárólagos) fogyasztás okozhat mellékhatásokat (ugyan a benne oldott anyagok a vizeletel távozhatnak, de azok rövidtávú túlsúlya is megzavarhat bizonyos testi folyamatokat). Ha valami "hígabbatt" fogyasztasz, azzal ilyen nem igazán fordulhat elő.

Vannak speciálisan olyan ásványvizek, melyek valamilyen betegség (többnyir légútí) kezelésére (is) használatosak. Ilyet hétköznapi fogyasztásra én nem ajánlok (ezek is tipikusan 1500 mg/l felett tartalmaznak oldott ásványi anyagokat).

Még azér azt is hozzátenném, hogy a csapvízzel sincs semmi gond, attól, hogy klóros, nugodtan ihatod, semilyen hatással nem lesz rád (semmiképpen sincs olyan mennyiségben jelen, hogy az a szervezet működését bármilyen módon befolyásolná). Ha viszont az ízével van gondod: én kifejezetten szeretem (pedig nálunk is nagyon klóros).

2009. ápr. 6. 20:22
 5/7 A kérdező kommentje:

Előszöris köszi a vélaszokat

Utolsónak: a csapvizünk anyira klóros, hogy mésra sem használjuk jóformán, ahogy a számba veszem köpném is ki, az ilyet képtelen vagyok meginni

Viszont szeretem a vizet, nem kell nekem cukros mű víz, de ásványvizet fogyasztok, hát az hogy milyen ásványvíz én ahhoz nem értek ;)) :S

2009. ápr. 6. 21:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Ami még fontos, hogy ne mindig ugyanazt a fajtát idd! Mert mindnek más az összetevője az ásványi anyagokból és esetleg a szervezeted telítődhet egyik-másik elemmel. Szóval bátran ihatod a mentes vizeket! :)
2009. ápr. 7. 12:25
 7/7 anonim ***** válasza:

akkor jó mert én 4 éve ugyanazt a fajta ásványvizet iszom, és minden adatom 100% rendben van. (ja mellékesen beteg sem voltam azóta, bár ez nem a víznek hanem az életmódnak köszönhető) Szóval nem igazán tudom mi értelme lenne váltani igazából!

A csapvizet ne igyad semmiképpen sem ha teheted!

2009. ápr. 7. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!