Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 30-40 perc kocogás után...

30-40 perc kocogás után mennyi idő kell a szervezetmnek, hogy regenerálódjon, pihenjen?

Figyelt kérdés

Két számomra nagyon fontos célt tűztem ki magam elé a nyárra. Az egyik, hogy 5-6, max. 7kg-t fogyjak és feszesebb legyek. Mióta vége a sulinak kisebb-nagyobb sikerekkel tartom az egészséges étrendet és mozgok is. Már 2,5 kg-t fogytam és centikben is látványos a változást. A másik célom az volt, hogy találjak diákmunkát, ez is sikerült. Élelmiszerboltban vagyok kisegítő, árufeltöltő. Két műszak van, a délelőttös 6-14 óráig és a délutános 11-19-ig. A délelőttös még oké, utána este elmentem kocogni, nem volt semmi gond, de múlt héten délutános voltam. Fél 8 körül érek haza este, vacsorázni akkor tudok, de ilyenkor már keveset eszek, de muszáj ennem, hogy reggelig kibírjam. Azt hiszem ez még mindig jobb, mintha éjfélkor rám tör az éhség és a fél hűtőt kipusztítom. A nagyobbik gond viszont az, hogy olyan álmos vagyok este, amikor hazaérek, hogy szerintem 8-kor is simán el tudnék aludni. Egyszerűen nincs erőm semmihez, katasztrófa. Így megmondom őszintén, a múlt héten nem mozgotam, leszámítva a heti 5 munkanapot, amikor azért fóliás ásványvizeket, karton tejeket stb.-ket is pakoltam.

Ezen a héten is délutános leszek és arra gondoltam, hogy reggel felkelek és elmegyek kocogni. Arra gondoltam, hogy 7-től 8-ig kocognék, nem teljesen egy órát, azt nem bírom, de kell ugye bemelegítés, levezetés, így az kb. 1 óra összessen. Attól tartok, hogy így viszont fáradt leszek és délután szenvedek a munkahelyen.

Ha 7-8-ig kocogok reggel, 11 órára kb. tud pihenni, regenerálódni a szervezetem?

16/L

2011. júl. 25. 19:23
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja, délelőtt nem csinálok semmi nagyon megterhelő dolgot, max. rendet rakok a szobámba, elpakolom a tiszta ruhákat, szóval csak apróságokat. :)
2011. júl. 25. 19:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Az izomzatnak 8 óra kell a regenerálódásra:)
2011. júl. 25. 20:07
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ez rossz hír, mindegy, azért elmegyek kocogni, max. nem olyan sokat. De tudom, hogy este tényleg olyan fáradt vagyok, hogy a 3.-ra felmenni alig van erőm, szóval este ezen a héten sem mennék futni, úgy viszont nem is fogynék. Mindegy, csak tesóm lesz itthon délelőtt, szóval kocogás és reggeli után majd pihenek egy kicsit :)

2011. júl. 25. 20:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen 8 óra,Kemény súlyzós edzéseknél! De egy kis kocogás ahozképest semmi
2011. júl. 28. 10:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Kelj fel hajnali 5-kor. Bocsi,de nem tudom mast mondani.Ha azt irtad volna hogy reggel lefutod a fel maratont,azt mondom,rendben,tuti elfaradsz. De 1 ora kocogastol?? Eleg fiatal vagy hogy ilyen lusta legyel.
2011. júl. 28. 18:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha nem bírsz futni, sétálj (lassan, gyorsan, emelkedőn). Ha nem durran be a lábad, ne foglalkozz a regenerálódással, egyél vmi fehérjetartalmú kaját, italt utána, és GO tovább.
2011. júl. 28. 20:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Hajnali ötkor nem fogok felkelni, ha délutános vagyok, ugyanis ilyenkor este fél 8-ig toppon kell lennem. Élelmiszerboltban nem elég kivinni az árut, a raktárakat rendbe rakni, szavatosságokra is figyelni kell, a raktárban is és az eladótérben is stb. Én pedig tudom magamról, hogyha 5-kor kelnék, akkor nem lennék a toppon estig.
2011. júl. 28. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!