Valaki segítene ebben, a szerintem fontos kérdésben?
Tudom, hogy van gyors és lassú felszívódású szénhidrát. Vegyük példának a kenyeret. A fehér kenyér gyors (hirtelen megemeli a vércukrot) a teljes kiőrlésű lassú, mivel sok benne a rost, vagyis a megemészthetetlen szénhidrát.
Sajnos nem állok úgy pénzügyileg, hogy betudjak szerezni egy kenyérsütőgépet, és rengeteg kenyérrecepttel próbálkoztam, de sajnos nem sikerült szép, rendes teljes kiőrlésű kenyeret sütni. A boltiban meg nem bízom.
Vannak azonban ilyen toast jellegű kenyerek (tehát szeleteltek)Ebben van sima és teljes kiőrlésű liszt is. Ha naponta 2 szeletet megeszem belőle szendvics gyanánt elkészítve, zöldségekkel és fehérjével feltúrbózva, akkor lehet ez a szendvics így lassú felszívódású? Sokat mozgok, ezzel nincsen probléma.
Ui: amúgy a Norbi dolgokban is van sima liszt (nem állítom, hogy sok, mert úgyse sok, de valamennyi mégiscsak van, és ehhez adják aztán a speciális lisztjüket, tehát van benne bizonyos arányban)
Ismerek egy pékséget, ahol sima lisztből olyan kenyeret sütnek, amiben nincs mesterséges anyag. Ebből akkor ehetek 2 szelet vékonyat?
Így nézne ki kb akkor egy napom (ezeket enném)
-gyümölcs
-szendvics fehérkenyérből (benne zöldségek, sonka, sajt)
-főtt étel (hús/hal, zöldségek, rizs)
-kefir/joghurt, olajos magvak
A toast a lehető legrosszabb választás!
Egyrészt tele van adalékkal, tartósítószerrel.
Másrész: meg kell különböztetni a teljes kiörl. lisztBŐL és lisztTEL készült kenyeret. Ami liszt"ből" van, az teljes kiörl. Ami liszt"tel", abban van egy KEVÉS tk. liszt is. Ha ragaszkodsz a toasthoz, erre figyelj. De én a helyedben bíznék a frissben. Onnan ismered meg, hogy kicsi, és ha megfogod, meglepően nehéz a méretéhez képest.
meg rettentően túl is komplikálod ezt a kenyér kérdést,fölöslegesen nagy ügyet csinálsz belőle,mert úgy is le lehet ám fogyni,hogy abszolut nem eszünk kenyeret
-én speciel 5 éve-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!