Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Valaki segítene ebben, a...

Valaki segítene ebben, a szerintem fontos kérdésben?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy van gyors és lassú felszívódású szénhidrát. Vegyük példának a kenyeret. A fehér kenyér gyors (hirtelen megemeli a vércukrot) a teljes kiőrlésű lassú, mivel sok benne a rost, vagyis a megemészthetetlen szénhidrát.

Sajnos nem állok úgy pénzügyileg, hogy betudjak szerezni egy kenyérsütőgépet, és rengeteg kenyérrecepttel próbálkoztam, de sajnos nem sikerült szép, rendes teljes kiőrlésű kenyeret sütni. A boltiban meg nem bízom.

Vannak azonban ilyen toast jellegű kenyerek (tehát szeleteltek)Ebben van sima és teljes kiőrlésű liszt is. Ha naponta 2 szeletet megeszem belőle szendvics gyanánt elkészítve, zöldségekkel és fehérjével feltúrbózva, akkor lehet ez a szendvics így lassú felszívódású? Sokat mozgok, ezzel nincsen probléma.

Ui: amúgy a Norbi dolgokban is van sima liszt (nem állítom, hogy sok, mert úgyse sok, de valamennyi mégiscsak van, és ehhez adják aztán a speciális lisztjüket, tehát van benne bizonyos arányban)

2011. júl. 6. 09:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem próbáld ki.De ne csak ezt a kenyeret edd egész nap.Egyébként ha teheted inkább kenyeret pékségbe vásárolj.Mert a boltit telerakják mindenféle tartósítószerrel.
2011. júl. 6. 09:57
 2/8 A kérdező kommentje:

Ismerek egy pékséget, ahol sima lisztből olyan kenyeret sütnek, amiben nincs mesterséges anyag. Ebből akkor ehetek 2 szelet vékonyat?

Így nézne ki kb akkor egy napom (ezeket enném)

-gyümölcs

-szendvics fehérkenyérből (benne zöldségek, sonka, sajt)

-főtt étel (hús/hal, zöldségek, rizs)

-kefir/joghurt, olajos magvak

2011. júl. 6. 10:01
 3/8 A kérdező kommentje:
sport: tánc, kardió, aerobik, sok séta
2011. júl. 6. 10:01
 4/8 anonim ***** válasza:

A toast a lehető legrosszabb választás!

Egyrészt tele van adalékkal, tartósítószerrel.

Másrész: meg kell különböztetni a teljes kiörl. lisztBŐL és lisztTEL készült kenyeret. Ami liszt"ből" van, az teljes kiörl. Ami liszt"tel", abban van egy KEVÉS tk. liszt is. Ha ragaszkodsz a toasthoz, erre figyelj. De én a helyedben bíznék a frissben. Onnan ismered meg, hogy kicsi, és ha megfogod, meglepően nehéz a méretéhez képest.

2011. júl. 6. 10:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Miért ennél sima lisztes kenyeret? Leírtad, miért nem jó...
2011. júl. 6. 10:03
 6/8 anonim ***** válasza:

meg rettentően túl is komplikálod ezt a kenyér kérdést,fölöslegesen nagy ügyet csinálsz belőle,mert úgy is le lehet ám fogyni,hogy abszolut nem eszünk kenyeret

-én speciel 5 éve-

2011. júl. 6. 10:06
 7/8 bix ***** válasza:
reggelire mehet a megbízhatatlan kenyerek helyett pl műzli, zabpehely stb is, amik árban azért nem vészesek, és tuti nem tartalmaznak semmi maszlagot, az olcsóbbak max némi kavicsot:D
2011. júl. 6. 10:09
 8/8 anonim válasza:
Szió! Én csináltam az Update-et. Kenyeret egyáltalán nem ettem, viszont puffasztott rizst és búzát választottam helyette, ahogyan még az Update eredeti formájában írta Norbi. Nekem tökéletesen működött. A toastok a lehető legrosszabb választást jelentik, van bennük egy kis korpa, de emellett van bennük tartósító, cukor (vagy álnéven szereplő barátai) és rengeteg állományjavító. Olcsó, nem Update-es pufibúza és rizs, abszolút megfelelő :)
2011. júl. 6. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!