Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 165cm magas vagyok és 40kg az...

165cm magas vagyok és 40kg az sok vagy kevés? Anyumék szerint anorexiás vagyok. -. - 16/L

Figyelt kérdés
2011. júl. 1. 02:18
1 2
 1/15 Vadmeggy ***** válasza:
100%
hát egy 5-7 kilót fel kéne szedned mindenképpen, ha nem akarsz beteg lenni állandóan...
2011. júl. 1. 03:08
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp kevés.

Az aggodalom jogos.

2011. júl. 1. 03:13
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
hát egy egészséges 10 kg még elférne rajtad.
2011. júl. 1. 04:28
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Kevés,10 kilót nyugodtan hízhatnál.
2011. júl. 1. 05:08
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
A magasságodhoz képest a 40 kg nagyon kevés. Anorexiáról pedig akkor beszélünk, ha te úgy érzed, hogy a 40 kg- dal kövér vagy és ezért nem eszel. Ilyen esetben sürgősen orvoshoz kell fordulni mert komoly következményei lehetnek.
2011. júl. 1. 05:59
 6/15 anonim ***** válasza:
17%

Sok, én a helyedbe fogynék még 17kg! Nem is értem, hogy mehetsz ki az utcára így!

Wazze! Most ez komoly kérdés? Menjetek már! Mi az, hogy sok vagy kevés? Mi most ez a nagy anorex mánia?

A kérdés vagy fake vagy csak provokálni akarja a válaszadókat.

2011. júl. 1. 05:59
 7/15 anonim ***** válasza:
95%
A BMI szempontjából ez már talán a "kórosan sovány" kategória. De ennyiből még nem sok minden derül ki. Ha hányatod magadat és koplalsz, az valóban anorexia nervosa avagy bulimia témaköre, de ha egészséges vagy és természetesen ilyen az alkatod, megfelelő táplálkozás mellett, az azért kevésbé gáz. Mindenesetre én a helyedben csináltatnék egy teljes vérkép, vizelet, pajzsmirigy és májfunkció vizsgálatot. Már csak azért, hogy ki lehessen zárni a komolyabb kockázati faktorokat. Egyébiránt (a többiekhez szól) a kérdező ki lenne a vízből, ha most elkezdene hízni, hízlaló ételektől. Gondoljatok csak bele, hogy egy gyenge, izomtalan testre hirtelen felszalad 5-10-15 kg zsír. Na az szerintem nagyobb baj lenne, mint a mostani állapot. Csak egy érdekesség: a paleolit táplálkozás (>google) alkalmazóinál beáll az ideális testtömeg. Azaz: a kövérek "optimálisra fogynak" a soványak pedig elérik az optimális súlyt. Hiszen a szervezet akkor olyan tápanyagokat kap és olyan összetételben, hogy úgy működhet, ahogy genetikailag programozva van, ergo semmiféle testtömeg-zavar nem tud kialakulni vagy a már kialakult beáll a helyes szintre.
2011. júl. 1. 06:29
 8/15 anonim válasza:
Egyértelműen híznod kéne még. Én 160 cm vagyok és 42 kilónál soha nem több, bármit is eszek. tudom hogy híznom kéne, de nem tudok, pedig szeretnék. Azért ajánlom kérd esetleg orvos segítségét. Nekem étvágy növelőt irt fel.
2011. júl. 1. 07:04
 9/15 anonim ***** válasza:
Én fiatalon 40 kg és 160 cm voltam és elég sovány. Te még magasabb is vagy, tehát valószinűleg nagyon sovány lehetsz, ami egyáltalán nem egészséges.
2011. júl. 1. 07:22
 10/15 anonim ***** válasza:
Kevés. 165 centihez 55-58 kiló az ideális testsúly. A te súlyod az ideálisnál mintegy 30%-kal alacsonyabb. Ez rengeteg.
2011. júl. 1. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!