Mit tegyek? A szüleim egyfolytában akadékoskodnak a fogyókúra miatt.
Már nem egyszer volt ebből "nem szólok hozzád többé,, veszekedés,hogy nem eszem azt meg,amit édesanyám főz. Erre természetesen édesapám is rásegít,hogy ne akarjak anorexiás lenni meg hogy már így is rondán sovány vagyok (170 cm 67 kg... ugyan már) Általában azért csapja ki a hisztit,hogy mennyivel drágább az,hogy ha külön magamnak főzök(pedig megcsinálnám helyette,sőt,igazán nem kerül sokba,mert megoldhatnám olcsón is),meg hogy ez így egészségtelen meg úgy,meg akkor megsértődik,én nem akarok vele rosszban lenni,mert szeretem,de nem fogja fel,hogy le szeretnék fogyni,ami az ő főztjeivel nehezen menne... Hiába mondja hogy pl. a krumplifőzelék "tiszta vega,, ha egyszer benne van 3 kiló krumpli,liszt meg mit tudom én mi,és különben is,nem vegetáriánus életmódra váltottam,hanem fogyózni szeretnék... De nem érti meg... Ha meg eszem az ő főztjéből keveset,akkor egész nap éhen halok,közben ha magamnak főznék,jól laknék legalább,és nem zabálnék annyi kalóriát. Nem tudom,hogy csináljam... :( Lehet,hogy önző dolog,de én így kövéren nem tudok boldog lenni,és azért nem maradok így,hogy megbékéljenek... Viszont nem szeretnék több veszekedést.Szerintetek mit tegyek?
17/L
szerintem ha nagyon akarsz változtatni rajta mondd meg nekik hogy egyszerűen ezt fogod tenni és kész. tiszteled őket meg persze jó hogy törődnek veled, de már elég nagy vagy hogy saját döntéseket hozz. ha ezt akarod csinálni meg fogod csinálni és kész :) ha meg elkezdenek veszekedni veled megint, akkor csak nyugodtan hallgasd őket végig és amikor befejezték mondd meg nekik hogy te akkor is fogyózni akarsz és kész :D (én általában így szoktam "megbékéltetni" a szüleimet a döntéseimmel és egy idő után lenyugodnak... persze ez szülőktől is függ)
sok szerencsét ^^
Nagyon jókat írtak az előzőek, még annyit fűznék hozzá, hogy lehetne, hogy nagyon picit egyél anyukád főztjéből is, belekakuálva az egész napi kalóriaszükégletedet.
Ha nem együtt eszik a család, akkor könnyebb lenne. Titokban ehetnéd, amit te akarsz.
Megértelek, nehéz lehet. De kitartás!
Ez aztán tragédia! Uram isten, ne legyél már ennyire élhetetlen.
Egyél nyugodtan anyud főztjéből, csak kevesebbet, és sportolj.
Ennyi, nem kell csodadiéta. Én is le tudtam fogyni itthoni koszttal 10 kg-t, igaz több időbe telt. Ez van, de egészséges voltam, meg minden. :)
Most nem vagyok, de az már más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!