Miért nem lehet 3x nagyobb adagokat enni? A kalória szempontjából úgyis ugyanott vagyok...
2011. máj. 8. 05:50
1/5 anonim válasza:
Igen, kalóriában ugyanott vagy, viszont így lassabb az anyagcseréd. Illesz be délelőttre egy kefírt, meg délutánra egy almát, már azzal is jó vagy és az igazán nem bonyolult :)
2011. máj. 8. 07:40
2/5 anonim válasza:
ha neked így jobb, akkor csináld, de amúgy azért van így, mert ha sokszor eszel kevesebbet, akkor nem esik le a vércukor szinted, nem leszel éhes.
viszont ha 3x eszel egy nap, nagyobb adagokat, nagyobb a valószínűség, hogy 2 étkezés közt éhes leszel
de nekem pl. jobban esik 3x enni egy nap
2011. máj. 8. 07:41
3/5 anonim válasza:
Azért, mert ha naponta 2-3x eszel nagyobb adagot akkor hirtelen terheled le a gyomrodat sokkal nehezebben bontja le és lassabban szívódik fel amit bevittél, ezáltal lelassul az emésztésed és a rossz anyagcsere elhízáshoz vezet. Persze attól is függ hogy mennyit viszel be, mert ha ez párosul azzal hogy 2-3x eszel de mellette keveset az egy ideig eredményes, már ha diéta szempontjából nézzük, de az eredmény ugyanaz. Ez esetben a szervezet úgy érzi majd h kevés a bevitt kaja , és amint eszel pár rendesebb adagot, rögtön megered a mérleg nyelve.. Én most diétázok és mindent tapasztalatból meg utánajárásból mondok. A helyes kalória mennyiség oké, de 'sajnos' igenis nem mind1 hányszor. Mellesleg ha többször eszik az ember (nálam legalábbis) van egy olyan érzet hogy na már megint ettem megint ettem és (ha diétáról van szó) akkor ez pozitív dolog mert ott mégiscsak megvonásokról beszélünk. Mindenesetre a mértékletesség az egyik nagyon fontos tényező! Remélem tudtam segíteni:) Egyébként mik nem jutnak eszedbe hajnali 5kor...:D
2011. máj. 8. 07:50
4/5 anonim válasza:
Ennek egyedül akkor van értelme, ha nem tudsz egyszerre annyit megenni, hogy elég kalóriát vigyél be a növekedéshez.
Egyébként fiziológiai szempontból jobb ha kevesebbszer eszel többet.
7:40 Attól, hogy 5ször eszik kevesebbet nem lesz gyorsabb az anyagcseréje.
7:41 Ha valakinek 5x kell ennie egy nap ahhoz, hogy ne essen le a vércukra akkor annak baj van az anyagcseréjével. Normális esetben a cukor szintje a vérben kb 3 napi nem evés után kezd el csökkenni jelentősebben, de addig folyamatosan stabil marad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!