A kövér embereknek 99%-ban csak kövér pár jut. Miért ilyen megalkuvók?
Nem lenne egyszerűbb lefogyni?
Gyerekként kövér voltam, és mégis az 50 kilós csajok tetszettek, a kövér nőktől felfordult a gyomrom. Nem értettem, hogy hogy lehet az, hogy a 120 kilós férfiaknak a 120 kilós nők "tetszenek". Persze rájöttem, hogy ez nincs így, csak ez JUT nekik.
Gondolom most majd jönnek a hozzászólások, hogy "a belső értékek" meg mit tudom én. De szerintem ez hazugság.
Érdekes, hogy rengetegszer ha egy kövér párból az egyik lefogy, akkor rövid időn belül szakítanak.
Tudom, régi kérdés elavult, nem is tudom,hogy találtam rá, de gondoltam hozzászólok
Érdekes,hogy a legtöbb kövér témájú, illetve kövér ellenes kérdésben felmerül, közzé van téve,hogy a kövérek undorítóak, de KIVÉTEL a hormonbetegek, mert ők nem tehetnek róla. aha, igen
De kérdem én ez hol számít? Leírni könnyű, de mikor az utcán mész és úgy néznek rád, mint egy féregre...ott hol van a megértés a hormonbetegekkel szemben? Jó, nincs ráírva a homlokomra, de zavar,hogy mindenkit egy azon mérce alapján ítélnek el, még pedig azon,hogy kövér és kész, meg se próbálnak érteni és fel nem tudják fogni milyen ez az egész, hogy mozgok, keveset eszem, és még se tudok fogyni, sőt ennek ellenére is előfordul,hogy hízok. Elítélnek, pedig nem tudják a súlyom hátterét, de előszeretettel takaróznak azzal,hogy aki beteg az meg van értve.
ez lemaradt, utolsó voltam:
Úgy hiszem ezt szem előtt kéne tartani, mármint,hogy nem mindenki zabálás miatt hízott el
Mármint nem ítéllek el az ízlésedért, senki nem kényszeríthet arra, amit nem szeretnél és ez így jó, de a súlyproblémákkal küszködő embereket miért kell folyton lenézni, holott lehet,hogy éppen azon dolgozik,hogy leadja a kilókat, csak nem sikerül neki, mert az a rohadt hormon felborulás bezavar.
Lehet jönni azzal is,hogy hormonbetegség mellett is lehet fogyni, igen, lehet, csak nehéz és mindenkinek más milyen a szervezete. Valaki lefogy, valaki nagyon nehezen, míg más valaki csak szenved,hogy megtartsa az ideiglenes súlyát.
Nem kell a kövéreket védeni, sem pedig szereti, sőt elfogadni se, csak tisztelni kéne ,mint embert, mert attól,hogy kövér még ember és inkább nézni a viselkedését és jellemét, mint a külsejét, és persze megérteni,hogy nem minden kövér ember egy forma és a kövérségnek számos oka lehet, nem mindig az,hogy ül egy helyben és zabál és tojik a világra.Sőt bármilyen fura, evészavar is állhat a háttérben, nemcsak hormonbetegség. Az evészavar is egy betegség, nem tudja kontrollálni magát az illető, gyakorlatilag az evésbe menekül, persze ez is olyan dolog, hogy vagy megérted vagy nem. Ha nem érted, akkor csak sima zabálásnak tűnhet, pedig betegség, szerintem! Hangsúlyozom ez az én véleményem volt. Senkire nem akarok rá kényszeríteni.
Megértem,hogy nem esztétikus látvány, és nem is egészséges,sőt. De mint mondtam számos oka lehet az elhízásnak és nem mindig olyan könnyű lefogyni, csak a betegség és az,hogy próbálunk tenni valamit ellene nem mindig látszik kívülről, nincs kiragasztva ránk egy tábla,hogy " ne ítélj el, éppen fogyni próbálok" épp,úgy ahogy az se,hogy " beteg vagyok, váratlanul híztam el, de próbálok tenni ellene", szóval elsődlegesen a hozzáállást kellene megváltoztatni, ember módjára viselkedni a kövérekkel is. Nyilván van olyan, aki egész nap zabál, nem tesz semmit és látszólag nem is akar, jó neki úgy, ahogy van, 150 kilósan, ha nem többen, de nekem annyi lenne a kérdésem,hogy ha a társadalmi felfogás más lenne, az emberek hozzáállása más lenne, szurkálódás helyett inkább arra keresnének megoldást,hogyan tudnák segíteni a nagyon kövér embereket a fogyásban...szerinted/tetek nem az lenne a helyzet,hogy egyre több kövér állna fel és mozogna? Mert nem azt látnák,hogy elítélik őket, hanem ,hogy segítséget próbálnak nyújtani.
Mint mondtam ez az én véleményem és sajnálom, ha kiábrándító vagy nagyon elfogult lennék, nem akartam ezzel a kövéreket védeni, tisztában vagyok, hogy mit jelent kövérnek lenni és milyen egészségügyi kockázatai is vannak, sőt azt is tudom,hogy nem éppen bikiniben mutatok a legjobban, de úgy hiszem ettől még ember vagyok és ha egyszer sikerül elérnem a magasztos súlyt akkor is ember leszek, ugyanolyan gondolkodással, és makacssággal, beidegződésekkel megáldva.
Nem hiszem,hogy egy ember értékei a súlyában rejlenének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!