Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nagyon gyors tempóban gyalogol...

Nagyon gyors tempóban gyalogolok. Ez ér annyit, mint a futás?

Figyelt kérdés

Az én gyalogtempóm nem egy sétatempó. Nem sok ember van, aki tud követni, vagy ha tud is, akkor is kifullad hamar.

Mérni nem tudom hogyan tudnám a tempót, de azért érdekelne, hogy a nagyon gyors gyaloglás ér-e annyit, mint ha ugyanezt a távot lassan, egyenletesen futva tenném meg.

2011. máj. 1. 15:29
 1/3 anonim ***** válasza:
Majdnem ugyanannyi, de az izületeknek mindenképpen jobb - a futástól tönkremennek az izületek, mert MINDEN futólépésnél az EGY térdre esik (mivel futás közben egyik lábról a másikra ugranak) az egész súly, és igy gyakorlatilag szétkalapálja a térdet.
2011. máj. 1. 15:38
 2/3 A kérdező kommentje:

Ennek örülök. Nem is értettem miért van, de akkor most már tudom: a futástól mindig kegyetlenül fáj a térdem, de ez a gyors séta valahogy nem olyan megterhelő.

Viszont leejtők és emelkedők is vannak az utamban, napi 2 órát megyek így. (reggel és délután 1-1óra, és érzem, hogy formásodnak a lábaim)

2011. máj. 1. 15:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Sok orvos sokkal inkább az ilyen gyaloglást javasolja, és ha tényleg ennyit tudsz menni naponta, akkor az igencsak jót tesz a keringési rendszerednek is, meg az alakodnak is. Ha fogyni akarsz ezzel, akkor azért az étrendedre is oda kell figyelni, meg az össz kalóriamennyiségre is. További sikereket!
2011. máj. 1. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!