Diétás ebédötletek ami nem bántja az epét?
Reggeli : 2 szelet rozskenyér
Tízórai : 1 alma
Ebéd : hús zöldséggel
Uzsi : joghurt
Vacsi : túró,tojás,virsli...
Az a baj ,hogy ez jó lenne ,de nem tudom tartani ,mert minden felfúj már a zöldségekről beszélek ...Ja és annyira nem rajongok a húsokért ! A tojást meg az epém nem bírja ,szóval nyavalyás vagyok :(
Van ötleted ,segítenél ?
sajnos ilyenben (szerintem) nem tudok eléggé együttérző lenni.
ami élelmiszert a szervezetünk nem bír (rendesen) megemészteni, azt elhagyjuk - pótoljuk azokat a tápanyagokat mással.
bár a korodat nem ismerem, (az étrendhez fontos lenne) de a hús a legmegfelelőbb táplálék a teljes értékű fehérjék --> így az esszenciális aminosavak bevitelére.
persze felnőttek amúgy megvannak nélküle.
szóval optimális esetben a testtömegünknek megfelelő mennyiségű, teljes értékű fehérjéket egész nap (lehetőleg napi 4-5-6 étkezés során) biztosítjuk a szervezetünknek, így soha nem lép fel hiány, véletlenül sem a saját izomszövetből nyer energiát és hasonlók..
na most fehérjedúsan túróval is tudsz táplálkozni, azt ezek szerint bírja a tested? a tojást meg minimalizálhatod, ha panaszt okoz.
az étkezéseid száma ahogy láttam rendben van, de reggelire a rozskenyérhez pakolhatnál valami fehérjedúsat. tulajdonképpen a vacsid lehetne inkább reggeli. nem tudom milyen virslit eszel, de ha nem rajongsz a húsokért (ettől függetlenül eszünk és kész) akkor legalább ne ilyen élelmiszeripari.. terméket egyél, hanem rendes húst!
az ebéd korrekt, zöldség köret mondjuk csirkemellel (tudom hogy nem lehet minden nap csirkemellet enni, de nem feltétlen kell sok, és ez egy nagyon jó fehérjeforrás!) almát ugye étkezés előtt és legalább fél óra szünet, étkezés után meg nem célszerű.
zöldségek közül minden minden felfúj? nyersen is, hőkezelve is?
zöldségekben az a jó, hogy 1rész vitaminok, ásványi anyagok vannak bennük, másrészt víz és rostok, szóval kitöltik a helyet. de ha eszel vitaminokat, és nem maradsz túl éhes, akkor elméletileg nem szükséges sok zöldséget enned.
arra figyelj, hogy nagyobb fehérjetartalmú ételeket (túró, sajt, ugye a húsfélék) lehetőleg egész nap fogyassz, tehát a napi mennyiséget nagyjából egyenletesen elosztva kéne. hiszen a szervezet egész nap regenerál izmokat saját fehérjéket szintetizál.. míg éppenséggel ha régebben ettél is, energiában hiányod nem lesz, mert azért vannak glükogén és zsír raktárak (bár kétségbeejtő, hogy nagyon könnyen bont a szervezet saját izomból energianyerés végett) de aminosavakat->fehérjéket viszont csak az izomzatban raktárazunk, úgyhogy ez az a tápanyag, amit folyamatosan biztosítani kell.
nézegesd a fentebb linkelt étrendeket, és kérdezgess nyugodtan, majd vissza-vissza olvasok.
Nagyon korrekt válasz ,köszönöm !
Szülés után még küzdök 12 kilóval pedig már nem annyira kicsi a babám ! Egyébként 30 fölötti vagyok .. Spinningre járok heti legalább 3x !
Keresem a megfelelő étrendet és baj az ,hogy egy epés -reflux műtét után is elég sz@r a gyomrom ....!
ez tényleg megnehezíti a dolgokat..
de kitapasztaltas már, miket fogyaszthatsz illetve miket nem. ami jó, azokból kéne az étrendedet összeállítani.
fogyáshoz meg ügyelj a mennyiségekre. ugyan úgy enni kell, csak a szénhidrát mennyiséget alacsonyabbra veszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!