Sikerült megennem ma két tábla csokit. Mi a fenét csináljak?
Olyan hülye vagyok, hogy elképesztő. Három és fél hónapja egészségesen élek és sportolok, fogytam is 10 kilót. 2 hét múlvára csúcsformában kell lennem, ezért megtiltottam szinte minden hízlalót magamtól és kétszer annyit mozgok (minden nap 1 óra futás + 4x8 perc torna, esetleg este lépcsőzés), de pont az eltiltás miatt NEM BÍROM MEGÁLLNI, HOGY NE EGYEK CSOKIT. Tegnap is ettem egy pict, persze nem két táblát... nem tudom, mi van velem.
Próbálom nem felfújni ezt a dolgot, de nem megy, majdnem 4 hónapja folyamatosan a fogyáson, a kalóriaszámlálgatáson, a fehérje-szénhidrát-zsír-rostbevitelen és a mozgáson jár az agyam, nem tudok mit kezdeni vele. Örülök ennek a -10 kilónak, és mindenki hihetné, hogy ez a 2 kiló, ami még hátravan, már nagyon könnyű, meg hogy van motivációm, de épphogy nincs...
Nap elején tartom az étrendet (ami egyébként nem szigorú, a falásrohamok sem amiatt jönnek rám, hogy nem kapok meg elég tápanyagot), de amikor hazaérek, mindig elcs*szem valahol. Ma pl. natúr joghurtot szerettem volna enni és beledobálni pár szem epret + emellé zöldségeket, de láttam, hogy elfogytak, ezért gondoltam, nem árthat meg, ha megeszem egy pogácsát most ezek helyett, amúgy is mindjárt megyek futni. Ez még tényleg nem árrott volna meg, de utána megláttam a csokit, megettem egy kockát, aztán még "csak azt az egy kockát", aztán egy egész sort, aztán az egész mindent.........és most ki vagyok akadva, folyton olyanokat kérdezgetek, hogy "Kellett ez neked?" "Most jobban érzed magad?" "Egyáltalán éhes voltál?", és ilyen meglepő, hogy MINDRE nem a válasz...
Mit csináljak magammal? Elegem van abból, hogy nincs önfegyelmem, néha elcsodálkozom, hogy az a -10 kiló is hogy sikerült, amikor most itt zabálom két pofára az ételt. Pedig az egészséges életmódot szeretném folytatni a fogyás után is, a kaja minőségén nem változtatnék, csak a mennyiségén. De az egészséges életmódba azért napi két tábla csoki nem fér bele, ezt gondolom senki nem cáfolja.
Kérlek, segítsetek! Most mit csináljak? Mindenképpen elmegyek majd futni még ma, de most a vércukrom az egekben van, másfél óra múlva leesik, aztán várhatok még egy órát, míg eszem valami szénhidrát+fehérjét, hogy futás közben le ne essen a vércukrom, aztán még egy óra múlva indulhatok. Szuper vagyok, elrontottam az egész napomat. Most meg itt élem ki magam, ezért elnézést mindenkitől. És kérlek, ne szidjatok a válaszokban, sokkal jobban örülnék pár buzdító szónak vagy tapasztalatnak...vagy tanácsnak. Köszönöm szépen mindenkinek, és mégegyszer bocsánat!
15/L
Sokféle diétás módszer van. Nem eszünk szénhidrátot. Nem eszünk édességet. Lelakatoljuk a hűtőt. Megoldásnak egyik sem rossz, de nem is vezet eredményre. A lényeg ugyanis minden esetben az, hogy valamitől megfosztjuk a szervezetünket, amire az bizony lázadással fog reagálni.
Ilyen helyzetekben szoktunk falásrohamokba menekülni, vagy éppenséggel feladni a fogyókúrát. Néhány egyszerű és ésszerű változtatással azonban megkímélheted a testedet és lelkedet a hiánytünetektől.
Ha édesség iránti vágyadat csak diétás cuccokkal próbálod csillapítani, annak csak idegesség lesz az eredménye. Lehet, hogy kevésbé leszel éhes, de ezerszer jobban fogsz vágyni az édességre mint előtte. Inkább egyél meg egy FÉL szelet csokit, mint később hármat.
Amennyiben eszel egy keveset abból, amire igazán vágysz, a szervezetedet megelégedettséggel tölti el, hogy megkapta, ami jár neki. Mindössze a mennyiségre ügyelj! Nem három szelet csoki vagy süti! Csak egy FÉL!
Lehet, hogy bűnözésnek hat, de hosszútávon segít elkerülni egy sokkal durvább bűnözést (lásd esetedben a két tábla csokit).
Nekem személyes tapasztalatom, hogy a fogyókúrák közül a leghatásosabb a "koplalás". Persze nem úgy, hogy abból valami bajom származzon!!!
Én mivel korán kelek és olyankor nem tudok enni, így a reggeli nálam kimarad. Ebédre normálisan kajálok és vacsorára megeszek egy almát, ami finom is, egészséges is és még nem is hízlal. Este 6 után pedig már semmit nem eszek, csak vizet iszok.
A sport is nagyon fontos!!
Szerintem nem kellene ennyire komolyan venned...az meg ha néha becsúszik egy kis csoki(vagy hasonló) az még nem világvége...attól még utána ugyan úgy folytathatod a fogyókúrádat. De kérd meg családot, hogy ne hozzanak haza édességet és te is kerüld a boltokat, így biztos, hogy nem jutsz édességhez.
Nyugi, ennyitől nem dől össze a világ. :) Egyszer-egyszer, ha nem is tervezve, de belefér a diétába. Velem is volt olyan, hogy este felfaltam egy csomó csokit és nem történt semmi. Másnaptól visszatértem az egészséges táplálkozáshoz, és tök jól fogytam.
Viszont tényleg ne alkalmazz ilyen drasztikus megvonást, mert akkor ez lesz a vége. Én pl. sokszor ott rontottam el, hogy elfelejtettem uzsonnát vinni, és vacsira már nagyon éhes voltam, ettem valami egészségeset, de utána később meg befaltam a csokit. És szintén úgy, hogy egy kocka, 2 kocka...
Szerintem akár most is elmehetnél futni, és vigyél magaddal valami kaját, hogy ha leesik a cukros ehess. Ne legyen bűntudatod, mindenkivel előfordul, hogy elgyengül néha. Nem elrontottad a napod, hanem ettél finom csokit, és utána elmész futni, mozogni hogy ledolgozd. :)
Menj futni, és csinálj két nap kompenzációt. Két napig egyél jóval a szokásos kalória szükségleted alatt, aztán folytasd ott, ahol abbahagytad.
Ma én is ittam egy Fantát. Na és? Jól esett aztán kész.
Ha már nem ösztönből vágod be a csokit, hanem tudatosan teszed, akkor már jó úton jársz.
semmi nem történt..én is fogyózom..kimentem külföldre. mit csináltam? egésdz nap csipszet, csokit, sütit ettem. de tényleg egész nap. és? szabadságon volt a gyomrom..:D
most újult erővel kezdek újra neki a diétának..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!