Mennyi a napi ajánlott kalóriabevitelem?
Természetesen utánajártam én is a neten a különböző kalkulátorokkal. Jelenleg úgy állok, hogy 155 cm vagyok és 56 kiló (6 kilót fogytam eddig), 19 éves, lány. Aktivitásom tekintve itthon tanulok, nem járok sehova, tehát eléggé punnyadós életvitelnek számít ("megspékelve napi 1 óra tornával). Natehát, nem vagyok debil, kiszámoltam én az értékeket, csak az a problémám, hogy a realitásban, az van, hogy napi 1200 kalória PLUSZ 1 óra biciklizés a súlytartáshoz elég - a tornát kivonva ez napi 900 kcal igény - és ezt nem érzem jónak... Lehet tenni valamit, hogy növeljem a szervezetem kalóriaigényét? Mert nem szeretnék egy életen át az 1200(ami 900) határán egyensúlyozni. Meg tudom oldani, de azért elég necces lenne örökké ezt csinálni.
(Egy kis plusz kérdés, ha valakinek kedve van lelki tanácsokat is adni: egy élet a kalóriaszámlálás jegyében? Engem ez megrémít. Mostantól mindig ez lesz? Tapasztalataitok?Meg lehet ezt szokni?)
A kalóriázásba beleőrülsz, és már nem tudsz úgy vásárolni, hogy ne a kcal-t nézd. Hagyd a p.csába.
900 kcal meg lósz@rra nem elég, neked minimum 1800, de ha tornázol, inkább 2000 a napi szükséges mennyiség.
900 on is lehet élni, aztán csodálkozol, ha az izmaid leépülnek, a szervezet raktározni fog, és jó nagy hasad lesz nuku lábbal.
Egyél normálisan, sportolj, és szép maradsz.
Köszönöm a választ. Az a bajom, hogy ezt a felesleget, ami még rajtam van, szeretném leadni, de ha most abbahagyom, amit most csináltam, félek, visszajön minden :/ Nagyon tanácstalan vagyok, kezdem úgy érezni, hogy ez a fogyókúra egy nagy zsákutca, amiből nem tudok jól kijönni.... Napi 2000 kalóriát mondjuk szerintem meg se tudnék enni, de az 1500-öt mindenképp jó lenne elérni. Terveim szerint ha lefogytam (51-49 kiló környékére), megpróbálom fokozatosan növelni a napi adagom. Remélem nem sínyli meg a súlyom, max plusz 1-2 kilóval (a 49-hez jöhet... Erős csontozatú vagyok, így nekem az 51 is tökéletes lenne). Nem vonok meg magamtól se zsírt, széndhidrátot, cukrot, és sok fehérjét eszek, szóval az izomzatommal szerintem nincs gond.Azt is tervezem, hogy a végcélom elértével már szálkásítok.
Nah, de majd megpróbálom feltornázom a napi adagot:)
Találtam egy érdekes infót, mi szerint, ha anaerob mozgást végzek, a kalóriaigényem is nő. Ez viszont lassítja a fogyást, mivel izmot épít. Az aerob mozgással lehet zsírt égetni, és az izomzatod nem épülhet le, ha sok fehérjét eszel a kúra alatt.
Magyarul: ha elérem azt a súlyt, amit szeretnék, és utána elkezdek anaerob edzést végezni (intenzívebb futás), akkor a kalóriaigényem is automatikusan nőni fog?:) Vagy esetleg már most kezdjem el felváltva az aerob és anaerob edzéseket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!