Mi lesz fogyás szempontjából, ha vacsorára is szénhidrátot eszik az ember?
Elméleti csak a kérdés.
Szóval, az ember le akar fogyni, és csökkenti az energiabevitelét és a szénhidrátbevitelét, pl. napi 1400 kcal-t és 160 g ch-t eszik. Elosztja ezt 5 étkezésre, de vacsorára is hagy, kevesebbet mint ebédre, de azért még főétkezésnek számítót, mondjuk ch-ból 40 g-t. Egészséges ételekből persze, pl. teljes kiőrlésű kenyér, barna rizs. És 6-7 óra körül, nem lefekvés előtt.
Lassabban fog-e ekkor fogyni, mintha ugyanennyit enne máshogy elosztva, vagy ugyanúgy, vagy sehogy?
Egyébként meg, nem fogyás szempontjából ez az elosztás egészségesebb, nem? Gondolom egyenletesebben tartja a vércukorszintet.
Én amíg nirmálisan fogyóztam, általában ch-t vacsiztam. Egy vékonyabb szelet fehér kenyér, margarin, szálemi. Abszolút nem befolyásolta nregatívan az eredmént, nem lettem tőle kövérebb.
Most hízózok, vacsira ma pl. tarhonya sertéspörivel. És még most ettem 3 szem csokis kekszet, és iszom a tejet - cirka 3 dl. Hónapok óta kiadós vacsi, meg még nasi az ágyban, és eddig alig szedtem fel vmit - sőt, sztem semmit. Ezzel csak azt akarom mondani, h amíg normálisan edz (fut) az ember, addig a ch vacsitól sem fog visszahízni.
én mindig gyümölcsöt vagy puffasztott búzát eszek vacsorára túróval v kefírrel vagy pedig sajtot, tojás, húst zöldséggel és fogyok tőle
de abonetett is szoktam
Szénhidrátot inkább reggel, pl zabpehely sovány joghurttal, ebéd fehérhús rizzsel zöldséggel, délután fehérhús zöldséggel, este lefekvés előtt sovány túró.
+ aerob mozgás. (futás min30 percet, 3-4x egy héten)
Köszönöm a válaszokat.
Utolsó, miért nem szabad, és mi lesz ha vacsorára is eszünk? Nem akarok én fogyni, meg bele is olvasgattam a témába más okból, és tudom miket ajánlgatnak itt, de engem a miértek illetve tapasztalatok érdekelnek, puszta kíváncsiságból. :)
A Ch a szervezet "üzemanya". Ha lefekvés előtt eszel, akkor éjjel, mikor a szervezet kevés munkát végez, kevés ch kell. Ha vacsira ch-t eszel, abból egy részét felhasználja, de jelentős része felesleges marad. Ez a felesleges részt meg szépen átalakítja zsírrá, ami meg megy szépen be a zsírraktárakba.
Én így tudom, de ha bárkinek van értelmesebb magyarázata, szívesen meghallgatom én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!