A húsok tápértékét nyersen, vagy elkészítve kell számolni?
Figyelt kérdés
A húsokat általában kontakt-grillben készítem. Olajat nem használok, semmilyen formában. A húst nyersen berakom, 10 perc múlva kiveszem átsülve. Közben kisülnek belőle a zsírok és a víz (30%, 100g nyers húsból, lesz 70 g). Kérdésem, hogy akkor melyik súlyt kell számolni, tápérték szempontjából. A nyerset, vagy a sültet? Köszönöm!2011. ápr. 16. 19:57
2/5 A kérdező kommentje:
Tehát hiába sül össze 70g-ra, tápértéke megegyezik a nyerssel?
2011. ápr. 16. 20:10
3/5 Empire.State.of.Mind válasza:
Nem, a húst akkor kell lemérni amikor még nyers, mert sütés után folyadékot veszít, összemegy és ennek következtében ami sütés után 70 gramm az sütés előtt lehetett 150 gramm is.
4/5 Empire.State.of.Mind válasza:
Viszont hogyha tudsz angolul, akkor ez az oldal még annak a húsnak a kalóriaértékét is kiszámolja, amelyik már megvan sütve : [link]
5/5 A kérdező kommentje:
Kössz szépen!
2011. ápr. 17. 10:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!