Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A húsok tápértékét nyersen,...

A húsok tápértékét nyersen, vagy elkészítve kell számolni?

Figyelt kérdés
A húsokat általában kontakt-grillben készítem. Olajat nem használok, semmilyen formában. A húst nyersen berakom, 10 perc múlva kiveszem átsülve. Közben kisülnek belőle a zsírok és a víz (30%, 100g nyers húsból, lesz 70 g). Kérdésem, hogy akkor melyik súlyt kell számolni, tápérték szempontjából. A nyerset, vagy a sültet? Köszönöm!
2011. ápr. 16. 19:57
 1/5 anonim ***** válasza:
nyerset.
2011. ápr. 16. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Tehát hiába sül össze 70g-ra, tápértéke megegyezik a nyerssel?
2011. ápr. 16. 20:10
 3/5 Empire.State.of.Mind ***** válasza:
Nem, a húst akkor kell lemérni amikor még nyers, mert sütés után folyadékot veszít, összemegy és ennek következtében ami sütés után 70 gramm az sütés előtt lehetett 150 gramm is.
2011. ápr. 17. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 Empire.State.of.Mind ***** válasza:
Viszont hogyha tudsz angolul, akkor ez az oldal még annak a húsnak a kalóriaértékét is kiszámolja, amelyik már megvan sütve : [link]
2011. ápr. 17. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Kössz szépen!
2011. ápr. 17. 10:14

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!