Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha az alapanyagcserém 1450...

Ha az alapanyagcserém 1450 kalória, akkor mennyit kell ennem egy nap heti 5-6x 30-60 perc sportolással, hogy heti 0,5 - 1 kilót fogyjak? (többi lent)

Figyelt kérdés

Most nagyon elkavarodtam. 14,5 éves lány vagyok 164 cm-el és 57 kilóval. Már csak 2-3 kilót szeretnék leadni, bár leginkább alakot formálni. 64,6-ről indultam 12 hete, szóval eddig 7,6 kilót fogytam.

Nos, ez a fogyás úgy történt, hogy naponta kb. 1200-1300 kalóriát ettem és heti 3x-4x sportoltam, így gondolom most a szervezetem be van állva a napi 1200-1300 kalóriára, ami, mint utánaolvastam, nagyon kevés. Szeretnék ráerősíteni a sportra, így az utóbbi 2 hétben heti 6-szor mentem futni kb. mindig 40 perceket. Amikor elkezdtem egészségesen élni, kevés zsíros és cukros kaját enni, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani + sok vizet inni, akkor is jó sokat tudtam már a különböző diétákról, és mivel én egészségesen akartam fogyni, mindenből ettem mértékkel és próbáltam nem a kalóriákat számolgatni. De most, hogy visszagondolok, még az is lehet, hogy tönkrevágtam a szervezetem az utóbbi 3 hónapban ezzel az 1200 kalóriával naponta...és ezt nagyon nagyon nem szeretném.

Szerintetek borzalmasan elrontottam? Még vissza lehet állni a "normális kerékvágásba", vagy ha 1500-1600 kalória (az alapanyagcserém 1450, mint írtam) fölött eszem, akkor rohamosan elkezdek hízni? Kérlek segítsetek, szeretném még picit formálni az alakom, amit ugye leginkább sporttal lehet elérni, de ha a sport mellett túl sokat eszem, az sem fog sokat érni. És ha a fogyás az egészségem rovására megy, akkor abbahagyom, de szeretném, ha egészségesen folytatódna. Megoldható? És ha igen, akkor mennyit kell ennem egy nap sportolás nélkül/napi 40-50 perc sporttal? Köszönöm az értelmes válaszokat!

2011. ápr. 8. 16:43
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Rendben, nagyon-nagyon köszönöm! :) Akkor egy kicsit még kiegészítem és folytatom, de még egy kérdésem lenne. Ha ugye 1200 kcalt eszem egy nap, mert átlagosan annyit, és délután futok 45 percet, akkor az ugye lecsökken kb. 900-ra. Akkor kéne még ennem? Vagy ez az 1200 sporttal is rendben van?
2011. ápr. 8. 18:35
 12/13 anonim ***** válasza:

"Előttem szóló te meg gondolkozz.... két tábla csoki 1200 kalória. Ezt eszem reggel. Este meg benyomok egy tál lasagne-t. Ez összesen 2500 körül van. 1400 felett vagyok, tehát pörögni fog az anyagcserém????"

Nem azt írtam, hogy naponta 2-szer egyen! Kb. 3 óránként kell enni. De nem mindegy, hogy mennyit. 500 kcalt is el lehet osztani 5 felé, de attól még nem lesz gyors az anyagcseréje. Az anyagcsere a bevitt kalóriáktól is függ, ha nem tudnád...

"A másik... izomból akkor veszít valaki, ha alégtelen a fehérjebevitel. Ezért kell zsírcsökkentő diéta alatt megemelni!!!"

Az alapanyagcsere az a kcal mennyiség, amit a szervezet akkor is eléget, ha csak fekszel egész nap. És ha ezt a kcal mennyiséget nem viszed be, akkor a szervezet tartalékolni fog, próbálja "összehúzni a nadrágszíjat". 1 kg izom sokkal több kcalt éget el alaphelyzetben, mint 1 kg zsír. Így egyértelműen az izmot fogja lebontani, hogy kevesebb legyen a kcal szükséglet, és alkalmazkodni tudjon a bevitt kalóriákhoz.

És igen, valóban több fehérjét kell enni, de ezt is be kell tartani, ha nem akarunk izomveszteséget.

2011. ápr. 8. 19:59
 13/13 anonim ***** válasza:

Most látom, hogy mekkora hülyeségeket írsz.

"Ha napi 1500kcal-t égetsz, akkor 1200-nál fogyni fogsz, 1800-nál meg hízni. "

Nem 1500 kcalt éget, hanem az ALAPANYAGCSERÉJE annyi. Legalább 2000-2200-at éget el, + még amit mozog (úgyértem futás meg ilyenek).

"Hát igen, ez már nem jó. Reggel nagyon fontos a fehérje!"

A fehérje mozgás után, és este a legfontosabb. Mivel éjjel, alvás közben regenerálódnak az izmok, ezért este kell a legtöbb fehérjét enni, és mozgás után, hogy az izmok minél hamarabb megkezdhessék a regenerálódást.

Mondjuk a reggelivel én sem értek egyet, nyugodtan eheted tejjel a zabpelyhet.

2011. ápr. 8. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!