Az édesítő tényleg egészségtelen?
Ha számolom a kalóriákat, és be van osztva tudatosan, hogy mikor mit eszek, akkor miért növeli meg az étvágyat?
Én ugyanannyit eszem, (sőt, van hogy kevesebbet), mint amikor cukrot használtam.
Egyébként a ma 01:26-al nagyon egyet értek, ugyanezt magyarázom egy ideje anyámnak, mert ha hall valamit, rögtön el is hiszi, másnap meg majd az ellenkezőjét...
STEVIA: "Számos édesítõszerrel szemben a Stevia elõnye, hogy kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe és sütésnél-főzésnél 198 fokig megtartja az édes ízét."
egy cukorbeteg ismerősöm használja.
*bárki bármit mond, a barnacukor és a méz kalória és glikémiás index szempontból megegyezik a sima cukorral.
Lehet, de élettanilag mégis sokkal jobb a méz és a finomítatlan cukor. Attól, hogy barna (színezett), valóban nem lesz jobb. Az a lényeg, hogy ne legyen finomított, ahol a liszt sem. Másképp szívódik fel.
A tk. lisztben sincs kevesebb kalória, mégis sokkal jobb, mint a fehér liszt. Ez a cukorra is igaz: gyüm.cukor, méz, nyírfacukor, finomítatlan nádcukor a jó választás.
A nyírfacukrot nem most "kapták fel", sok évtizede használják a cukorbetegek, csak rá kéne guglizni.
És igen, igaz, amit az édesítőről és az inzulinról írt valaki, amit a professzorától hallott.
Attól, hogy valaki másképp tudja, még nem lesz igaza. Higgye nyugodtan, hogy nem fog hízni az édesítőtől, de mást ne vezessen félre.
Még valami: nincs bizonyíték rá, hogy az édesítő rákkeltő lenne (bár vannak statisztikák meg kutatások). DE arra sincs bizonyíték, hogy nem az. Ennek tudatában mérlegeljen mindenki.
Ha valaki cukorbeteg vagy olyan kövér, hogy már közvetlen veszélyben van az egészsége, akkor használjon édesítőt (amikor okvetlenül szükséges), mert ezzel javít a helyzetén és az állapotán.
Ha valaki kezelhető súlyfelesleggel rendelkezik és képes mozogni, akkor emelje fel a s*ggét, menjen el sportolni és ne egyen édesítőt, mert azzal több kárt csinál, mint hasznot.
Ha valaki "néha" eszik édes dolgot, nem fog elhízni, ha cukrot használ. Ha meg valaki "rendszeresen" édeset akar enni, ne ringassa magát abban az illúzióban, hogy az édesítős sütike nem hízlal, és legyen tudatában annak, hogy emellett még "rendszeresen" mérgezi is magát.
09.52 Az édesítőtől ugyan miért is hízna el bárki is??? Azért, mert megemeli az inzulinszintet? És? Ha valaki zsírcsökkentő étrenden van, akkor kevesebb lesz a kalóriabevitele, mint amit felhasznál, és nem eszik semmi sz@rt. Én eszem édesítőt, kockás a hasam, nem tűnik úgy, mint ha híznék...
Azt írod, hogy az édesítőtől igenis meg lehet hízni, ne vezessünk már meg másokat, és hogy inkább cukrot egyen az ember, mint édesítőt.... ahamm....
Az, hogy káros az édesítő az oké. De hiába emelkedik az inzulinszintem, ha nem eszem zsíros és finomított cukros kajákat, és sportolok. Senki sem fog hízni CSAK AZÉRT, mert megemelkedik sz inzulinszintje.
Az édesítőszer szar.
- Mesterséges vacak
- Undorító az íze
- Bélrákot okozhat,ahogy azt már írták
A nyírfacukor meg természetes cukor, nem mesterségesen összehozott kémiai szarság :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!