Elegendő mozgás a diétához csak a szobabiciklizés?
Korábban a futással próbálkoztam, de sajnos ez a mozgásforma nem nekem való.Nem élvezem, és fájdalmat okoz...
Rendszeres séta a babámmal, és szobabiciklizés megfelelően egészíti ki a diétámat?
Köszi minden eddigi segítséget!
20 kg felesleg van rajtam, 2 éve semmit nem mozgok,most ott tartok, hogy 5 perc kocogástól meghalok:(
Sajnos edzőterembe nem tudok menni, vagy nagyon-nagyon ritkán, mivel a gyerekfelügyeletet nem tudom megoldani, a férjem este 8-9 fele ér csak haza.
Természetesen a kalóriákat is csökkentem, de számolni nem hiszem, hogy fogom, mert nem nagyon értek hozzá:)
Igen, hatásos, nekem is bevált. A lényeg, hogy rendszeres legyen, heti 4 alkalom minimum kell. Ha fogyni szeretnél, akkor tanácsos úgy tekerni, hogy ne fulladj ki, alacsonyabb szinten tartani a pulzusszámot, mert ez a zsírégetés, és fontos, hogy egy-egy alkalommal 40-50 percig tekerj minimum. A futást hanyagold is 20kg plusszal, mert csak a bokád-térded megy tönkre, és mellesleg egy dekát se adnál le vele.
Amit még tudnék javasolni, hogy vegyél kis súlyzókat, 1kg-os simán elég és tekerés előtt vagy után csinálj súlyzós edzéseket, ez is nagyban hozzájárul a fogyáshoz. Ami különösen jó például fenékformáláshoz, az a guggolás a súlyokkal, de nem kell teljesen leguggolnod. Megkérdezhetem, hogy milyen szobabiciklid van? Mert nálam épp aktuális egy csere, csak még nem tudok dönteni. :) Sok sikert amúgy!
Ma megyünk szobabiciklit venni:)
Így nem tudom még, milyen lesz, de ha megvettük megírom, majd pár nap múlva a tapasztalatot is.:)
És szerzek be kis súlyzókat is, én 2 db fél kilósra gondoltam, mert annak idején 2 fél literes flakonnal edzettem, és nagyon élveztem:)
Már miért lenne hülyeség?Mellette minden nap sétálunk és játszóterezünk 2 órát a gyermekemmel,nem tudom megoldani, hogy ki menjek biciklizni.Max ha már a baba nagyobb lesz, és vihetem magammal....Egyedül nem hagyhatom otthon!
De legalább míg délután alszik, én szobabiciklizhetek:)
Pulzust figyelj!
Tudod számolni magadnak is, és nem kell 60 mp-es, bőven jó a 10 mp-es is, hogy nagyjából tudd hogy állsz.
Ha 10 mp alatt kb. 23-at ver a szívet, akkor zsírt égetsz. Ha gyorsabban ver, akkor lassíts, ha viszont lassabban, akkor tekerj keményebben. Azzal tudsz trükközni, hogyha csinálsz közben két emeléseket a fejed fölé, akkor még gyorsabb lesz a pulzus.
Egyáltalán nem hülyeség, pláne baba mellett. Meg amúgy is, ha én például tévézek, akkor a legtöbbször tekerek közben, nem pedig befekszem egy nagy tál chipsszel. :D
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyet sikerült venni! :)
Ja, és még azt hozzátenném, hogy míg vidéken laktam, rengeteget bicikliztem, szinte naponta másfél órát, de amióta Budapesten lakom, nem szívesen megyek ki biciklivel. Amúgy ha nem is a legjobb, de már a szobabiciklizéssel is sokat teszünk az egészségünkért. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!