Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elegendő mozgás a diétához...

Elegendő mozgás a diétához csak a szobabiciklizés?

Figyelt kérdés

Korábban a futással próbálkoztam, de sajnos ez a mozgásforma nem nekem való.Nem élvezem, és fájdalmat okoz...

Rendszeres séta a babámmal, és szobabiciklizés megfelelően egészíti ki a diétámat?

2011. ápr. 4. 13:38
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha van rá lehetőség el kellene menni konditerembe, ahol szakértő elmondja mit csinálj, mert ott sokféle mozgást ki lehet próbálni. Szobabiciklizni akkor szerintem minimum egy héten 3-4szer kellene 1 órát intenzíven.
2011. ápr. 4. 13:45
 2/18 anonim ***** válasza:
De ha a diétád napi 1000-1500 kalóriás,akkor ha szobabicizel ,ha nem szobabicizel,így is -úgy is lefogysz.
2011. ápr. 4. 14:05
 3/18 anonim ***** válasza:
Attól függ, ha 200 kilós vagy, és életedben nem mozogtál még, akkor szuper, ha bicózol naponta, vagy egyáltalán, csinálsz valamit. Ha egyébként nincs nagy súlyfelesleged, akkor lehet valami intenzívebb, változatosabb kellene. Vagy variáld valamivel.
2011. ápr. 4. 14:18
 4/18 A kérdező kommentje:

Köszi minden eddigi segítséget!

20 kg felesleg van rajtam, 2 éve semmit nem mozgok,most ott tartok, hogy 5 perc kocogástól meghalok:(

Sajnos edzőterembe nem tudok menni, vagy nagyon-nagyon ritkán, mivel a gyerekfelügyeletet nem tudom megoldani, a férjem este 8-9 fele ér csak haza.

Természetesen a kalóriákat is csökkentem, de számolni nem hiszem, hogy fogom, mert nem nagyon értek hozzá:)

2011. ápr. 4. 14:25
 5/18 anonim ***** válasza:

Igen, hatásos, nekem is bevált. A lényeg, hogy rendszeres legyen, heti 4 alkalom minimum kell. Ha fogyni szeretnél, akkor tanácsos úgy tekerni, hogy ne fulladj ki, alacsonyabb szinten tartani a pulzusszámot, mert ez a zsírégetés, és fontos, hogy egy-egy alkalommal 40-50 percig tekerj minimum. A futást hanyagold is 20kg plusszal, mert csak a bokád-térded megy tönkre, és mellesleg egy dekát se adnál le vele.

Amit még tudnék javasolni, hogy vegyél kis súlyzókat, 1kg-os simán elég és tekerés előtt vagy után csinálj súlyzós edzéseket, ez is nagyban hozzájárul a fogyáshoz. Ami különösen jó például fenékformáláshoz, az a guggolás a súlyokkal, de nem kell teljesen leguggolnod. Megkérdezhetem, hogy milyen szobabiciklid van? Mert nálam épp aktuális egy csere, csak még nem tudok dönteni. :) Sok sikert amúgy!

2011. ápr. 4. 14:41
 6/18 A kérdező kommentje:

Ma megyünk szobabiciklit venni:)

Így nem tudom még, milyen lesz, de ha megvettük megírom, majd pár nap múlva a tapasztalatot is.:)

És szerzek be kis súlyzókat is, én 2 db fél kilósra gondoltam, mert annak idején 2 fél literes flakonnal edzettem, és nagyon élveztem:)

2011. ápr. 4. 14:47
 7/18 anonim ***** válasza:
48%
hülyeség ebben a jó időben szobabiciklizni... de te tod.
2011. ápr. 4. 14:52
 8/18 A kérdező kommentje:

Már miért lenne hülyeség?Mellette minden nap sétálunk és játszóterezünk 2 órát a gyermekemmel,nem tudom megoldani, hogy ki menjek biciklizni.Max ha már a baba nagyobb lesz, és vihetem magammal....Egyedül nem hagyhatom otthon!

De legalább míg délután alszik, én szobabiciklizhetek:)

2011. ápr. 4. 15:05
 9/18 anonim ***** válasza:

Pulzust figyelj!

Tudod számolni magadnak is, és nem kell 60 mp-es, bőven jó a 10 mp-es is, hogy nagyjából tudd hogy állsz.

Ha 10 mp alatt kb. 23-at ver a szívet, akkor zsírt égetsz. Ha gyorsabban ver, akkor lassíts, ha viszont lassabban, akkor tekerj keményebben. Azzal tudsz trükközni, hogyha csinálsz közben két emeléseket a fejed fölé, akkor még gyorsabb lesz a pulzus.

2011. ápr. 4. 16:50
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem hülyeség, pláne baba mellett. Meg amúgy is, ha én például tévézek, akkor a legtöbbször tekerek közben, nem pedig befekszem egy nagy tál chipsszel. :D

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyet sikerült venni! :)

Ja, és még azt hozzátenném, hogy míg vidéken laktam, rengeteget bicikliztem, szinte naponta másfél órát, de amióta Budapesten lakom, nem szívesen megyek ki biciklivel. Amúgy ha nem is a legjobb, de már a szobabiciklizéssel is sokat teszünk az egészségünkért. :)

2011. ápr. 5. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!