Gólyatáborra le szeretnék fogyni. Mit csináljak?
155 cm vagyok és 65 kg. Kiskorom óta túlsúlyos vagyok, már rátértem az egészségesebb életmódra ( heti 3-szor sportolok, rendszeresen eszek, sok zöldséget és gyümölcsöt eszek és csak teljes kiörlésű lisztet fogyasztok), de semmi változás. Júniusban lesz a gólyatábor és addigra le szeretnék adni néhány kilót ( az álomsúly a 45 kg, de tudom, hogy az ennyi idő alatt lehetetlen), de nem tudom mit csinálhatnék még. Félek attól, hogy az új iskolában kiközösítenek majd, vagy csúfolni fognak.
Könyörgöm segítsetek!
L/15
Nálunk egyébként az a durva, hogy a ducibb lányok a "menőbbek". (Komolyan)
Egyébként meg egyél kevesebbet, semmi más nem kell hozzá, csak egy rakás akaraterő, én is le tudtam fogyni, igaz, még régebben.
16/F
Szia, én 21 éves vagyok, de mióta az eszemet tudom, küzdök a súlyommal:( Egyrészt ne aggódj amiatt, hogy az alakod miatt fognak kiközösíteni, mert nálunk ez nem számított, gimnáziumban szerintem nem olyan "kritikusak", mint általánosban, nem ez alapján ítélik meg az embereket.
A másik pedig, hogy jó a sport, és a sok zöldség, de ha mindennek ellenére nem fogysz, valószínűleg mégis rosszul csinálsz valamit. Most én is fogyózom, és elég sokmindent kell betartanom azért, hogy eredményes legyen. Például iszol eleget? A minimum a 2 liter, de fogyózóknak jobb, ha 3-4 litert isznak naponta. Az is fontos, hogy ez víz, vagy tea legyen, ne valami cukros lötty. Sokszor kell keveset enni, nem jó az, ha egyszerre nagyon sokat eszel, és az se tesz jót, h 6-7 után eszel. Egyelőre ennyi jut eszembe, remélem segítettem, sok sikert:) Ha valami kérdésed van, nyugodtan írj:)
Bőőven le tudsz fogyni:D
Az eső legfontosabb lépés: hinni. kell. hogy. sikerülni. fog.
Ez a legfontosabb. Nekem sajnos ez a nehéz.
Hiába eszem diétásan, hiába tekerek le egy órát magaz intenzitással, leszállok a bicikliről, és nem érzek semmit. Pedig örülnöm kéne, hogy megint sikerült, büszkének kéne lenne, de egyszerűen nem bírok túllépni a jelenlegi tükörképemen.
És itt jön mindjárt a második: El kell fogadnod magad.
"Szeresd a tested baby" (na jó, nem pont így van a szöveg:)
Enélkül nem megy az első lépés sem.
Ha ez meg van, akkor sokkal jobb kedvvel fogod végig csinálni az egész programot:) Én azt mondom, hogy 5 helyett inkább csak heti 4-szer, szóval minden 2. nap edz, hogy az izmok regenerálódni tudjanak.
A menetrend pedig úgy nézzen ki, hogy 30-40 perc kardio (futás, bicikli, lépcsőzés), majd 30-60 perc erősítő edzés (30-cal kezd, és aztán folyamatosan növelheted az intervallumot). Erre jók Például a Rubint Réka DVD-k
(ezen az oldalon megtalálhatsz egy csomót, meg sok mást is
Mondjuk lehet ilyen egy program:
30 perc bicikli + harminc perc hasizom/felsőtest/alsótest.
Aztán ha már nagyobb az állóképességed, akkor csinálhatsz 2x30 percet is, mondjuk 30 perc alsótest+30 perc hasizom. Ha már nagyon atomizomkirály vagy, akkor pedig mehet mindhárom:) A lényeg, hogy ne akard egyből megváltani a világot (úú ez Réka dumaxD)
Az étkezés: semmi cukor, semmi fehér liszt, és maradj 1100-1200 kcal alatt. Ezzel kb mindent elmondtam:) Egyél gyakrabban keveset, szénhidrátot (csak teljes kiőrlésűt) reggel, délután mondjuk salátát egy marék barna rizzsel és valami sovány hússal (párolva, grillezve, szóval minél kevesebb olajban, az a lényeg), vacsira pedig már csak gyümit, salátát, halat, ilyesmit. És lefekvés előtt 3 órával már semmit.
Folyadékbevitel legyen 2-3 liter/nap (víz, zöldtea)
Azt hiszem, nem hagytam ki semmi fontosat. Ja. Azt még akartam, hogy ilyenkor a legtöbb embernél az izom sajnos elég komolyan leépül, mivel nagyobb megterhelésnek vannak kitéve, ugyanakkor nem megfelelő a fehérjebevitel. Ezt remekül kiküszöbölheted fehérjeporral. Ennek kicsit borsos az ára, de mivel (gondolom:) nem vagy versenysportló, elég lesz egy olcsóbb, lassabban felszívódó változat is. Én a PowerTrack Power Protein nevű porát iszom. 4kg 10700 Ft. Kicsit silányabb az íze, mint a drágább tejsavófehérjéknek(ezek gyorsabban szívódnak fel) , mert a nagy része szójafehérje(ez lassabban szívódik fel).
Ez azért is jó, mert alacsony kalóriájú, viszont simán beépítheted az étrendedbe, mert rohadtul laktató.
Én például reggelire iszok egy adagot (3 dl 1,5%-os tejjel+1dl vízzel), meg néha egy minimális mennyiségű szénhidrátot. (pl. 2 db wasa kenyeret). Ez így összesen 299 kcal. Ebédre például sok salátát, 2 főtt tojást (vega vagyok, így sajna kicsit nehezebb:) Estére pedig edzés után már szintén csak fehérjeitalt.
Nekem ez beválik:)) Én novemberre szeretnék lefogyni szalagavatóra. Nincs az az isten, hogy így salsázzam. Brrrrr....
Fogyókúrában nem tudok segíteni,csak mesélni. :)
Én is túlsúlyosan mentem gólyatáborba,és túlsúlyosan végeztem el a 4 évemet. És soha semmilyen megkülönböztetés nem ért,nem bántak ez miatt másképp velem. Mindenki más,ne aggódj. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!