Anorexiások, ti sosem tartotok csalónapot?
4 hónapja gyógyultam ki az anorexiából,és szeretném megosztani a gondolataimat.
Az anorexiát mindenki TÉVESEN ítéli meg. Maga a szó kóros étvágytalanságra utal,ez lehet attól,hogy le akarsz fogyni,mert nem látod magad tisztán, de az ételmegvonás azon formája is anorexia,amikor pl. azért nem eszel,mert kórosan rettegsz a hányástól/megválogatod,hogy csak bioételeket eszel,stb. Nekem ezt mondta az orvosom,őt idézem. De a köznyelv csak azokat hívja anorexiásnak,akik azért nem esznek,mert eltorzul az önképük és le akarnak fogyni,ez így van,de maga az anorexia egy gyűjtőfogalom."Az anorexia szó szerinti jelentése az étvágy elvesztése („orexis” = vágy, „an-orexis” = vágy elvesztése). A nervosa kiegészítés a betegség pszichés (idegi) eredetére utal. A köznyelvben gyakran anorexiának rövidítik, ami azonban helytelen. Anorexia az orvosi nyelvben csupán étvágytalanságot jelent a kiváltó októl függetlenül. " -wikipedia. Tök mindegy,miért vonod meg magadtól az ételt,a lényeg,hogy lemondasz róla. Nyilván ilyenkor nincs "csalónap",hiszen akkor kiesnél az egész ritmusából. Én a hányástól rettegtem,ezért nem ettem szinte semmit, nem azért,mert fogyni akartam. Ilyenkor nincs csalónap, hiszen ha ennél,akkor az egész értelmét vesztené...
De hála Istennek, nekem segített a pszichoterápia,és azóta minden nap csalónap... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!