Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 14 éves vagyok, és le kéne...

14 éves vagyok, és le kéne adnom 10 kilót a BMI-m szerint. Hogy csináljam? (BMI-m vagy 25,4 és 24,4 között van, mert nem tudom lemérni a magasságom, novemberben voltam 172 cm, a mostani súlyommal jött ki 25,4. )

Figyelt kérdés

10 kilót mindenképpen le szeretnék adni, de jobb lenne többet is, főleg az "úszógumiból".

Hozzátenném, hogy eléggé antiszociális vagyok ebben a témában, családban mindig cikiznek miatta, (húgomnak rosszabb a helyzete, 160 cm magas, és 5 kilóval kevesebb nálam, 12 éves) sporttal az a bajom, hogy nem szeretek mások közelében. Csak akkor szoktam otthon erősíteni, meg szálkásítani, ha senki sincs otthon, utcán meg mindig attól parázok, hogy engem figyelnek. Tesiórán már hozzászoktam a többiekhez, de félek, hogy középsuliban ki fognak röhögni, mert nagyon béna vagyok, pedig mindent beleadok.

Az ennivalóval az a gond, hogy anyám utál főzni - én full magamtól tanultam - és olyan kajákat csinál, mint rántott hús sült krumplival, meg hamburger, értitek. Nekem nem engedi, hogy főzzek, iskolai menza pocsék, sztrájkhoz meg nincs önuralmam. Annyi, hogy suliból szoktam még almát hozni - mindig ki van rakva - és azt szoktam enni, meg próbálok kevesebbet.

Az innivalók terén nagyon finnyás vagyok, semmit nem tudok meginni ami szénsavas és/vagy édes. Tehát ilyeneket nem iszok, mint pl. dobozos almalevek, kólák stb.

Ez a nagy helyzet, és valamit tennem kéne júniusra, mivel osztállyal lemegyünk egy hétvégére a Balcsira, és nagyon kínos lenne ez így. A mostani testsúlyommal nem is szívesen várom a nyarat, a ruháimban hatalmasnak látszik a hasam.

Nem érzem jól magam a bőrömben. :(

Köszönöm a válaszokat!

2011. márc. 25. 20:37
 1/8 anonim válasza:

Először döntsd el, tényleg, valóban le akarsz fogyni? Mert ez csak akkor megy, ha AKAROD!

Amiről elsősorban le kéne szoknod, az a kóla, dobozos almalé. Képzeld csak el, mennyi plusz kalóriát tartalmaz. Cseréld fel sima vízre. Meglepően jobb! És egészségesebb! Nem kell teljesen leszoknod anyud kosztjáról, - így nehéz is lenne -, próbáld meg azt, hogy csak egy bizonyos mennyiséget eszel, pl. max. 17 szál sült krumpli, majonéz/ketchup nélkül. Próbáld meg mondjuk előtte szalvétával felszívatni a felesleges zsírt a rántott húsból, meg az ilyenekből... Csinálj zacskós kaját! Bár nem egészséges igazán, tápanyag van benne, kaja van benne, kalória viszont ALIG! A lényeg, hogy mellette szedj vitamint. (Vigyázz, mert a multivitaminok, pl. Plussz pezsgőtabletta stb. hizlalhatnak).

Alapvető szabályok:

- Reggeli egyél a legtöbbet, mert a szervezeted nagyrészt azt hasznosítja. Tízórai maxi gyümölcs, ebéd 50%-al kevesebb, mint a reggeli, a vacsora pedig 80%-al kevesebb, mint a reggeli. Igyekezz este hét után ne enni.

- Ha kajálás előtt megiszol két nagy pohár vizet, a gyomrod feltöltődik, sokkal kevesebb kaját kívánsz majd. Továbbá minél jobban megrágsz egy falatot, és minél bontottabban nyeled le, annál kevesebbet kívánsz majd belőle.

- Mozogj! A másoktól való szégyenlősség NEM KIFOGÁS! Otthon felülés (tuti pocid lesz), nyújtásgyakorlatok, biciklizés, sétálás (naponta min. 30 perc). Ha minden nap minimum 2 órát mozogsz, gyorsan eléred a kívánt eredményt!

Ajánlom még a lépcsőzést, ugrókötél, hulla hopp. Mivel jársz suliba?! Kocsival?! NEE! Bicajozz! Állítsd át a járgányt úgy, hogy nehéz legyen tekerni, így jobban megizzadsz tekerés közben.

SOK SIKERT ;))

2011. márc. 25. 21:50
 2/8 anonim ***** válasza:

75 kg vagy. Hát ez elég sok,ha magamból indulok ki. Tavaly májusban 172 cm és 70 kg voltam,és nagyon kövér,pedig hetente többször sportoltam,izmos is voltam.

Három hónap alatt leadtam 10 kilót koplalással,nagyon elrontottam. Teljesen löttyedt vagyok,pedig most már hetente 4x-5x járok konditerembe. Még szeretnék fogyni 3-4 kg-t,akkor lenne igazán ideális.

Javasolnám neked,hogy ne kezdj őrült koplalásba,csak rontasz a helyzeten,elfogynak az izmaid,és zsíros leszel. Tűzd ki célnak,hogy szeptemberre leadsz 12 kilót. Az heti 0,5 kilós fogyást jelent. Mindenesetre tökéletes lenne,ha eleinte fele annyit ennél,mint amennyit most eszel. Próbáld kerülni a csokit és a sütiket. Ha édesre vágysz,akkor egyél almát vagy túrót gyümivel. Nekem bevált.

Sport..Norbi,Rubint Réka vagy Béres Alexandra DVD-hez mit szólsz? Nem kell,hogy más is legyen a közeledben. Emellett minden nap csinálhatsz hasprést. Sokan írják,hogy nem segít,pedig nekem bejött. Lehetőség szerint járj el futni,nagyon szépen formálja a tested.

Remélem,hogy segítettem.Sok sikert és kitartást! ;)

2011. márc. 25. 21:51
 3/8 anonim ***** válasza:
az első több helyen is akkora ökörségeket ír, hogy az már fáj... én a helyedben a 2. válaszolóra hallgatnék :)
2011. márc. 25. 23:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem az nem gáz, ha néha bűnözöl, EBÉDRE. Én speciel úgy fogyózok, hogy a kalóriákat számlálom, 1400 kalória a napi felső határ. Egy adag sültkrumpliban 200 kalória van a csomagolás szerint, a rántott húsnak meg utánanéztem, és körülbelül olyan 150, tehát az az ebéd egyáltalán nem brutális. Persze fogyózhat az ember úgyis, hogy a cukrot meg a zsírt nézegeti, de szerintem sokkal bonyolultabb, és nagyon fontos, hogy semmit sem szabad megvonni a szervezettől, mert ha egyszer megint eszel abból, azt tuti biztos elraktározza - ez a jojó.

Az én módszerem az, hogy a kenyeret hanyagolom, de a gabonát nem száműzöm. Reggelire ilyen győri édes jó reggeltet eszek tejjel, vagy joghurttal, és lehetőség szerint gyümölccsel. Sokan mondják, hogy cukros, de reggelre kell az energia, és az kétlem, hogy elraktározódna, inkább felhasználódik (az raktározódik el, ami pluszba megy, de ha nem mész az 1400 kalória fölé, nem fog semmi pluszba menni). Persze, ha a kenyeret nagyon szereted, még mindig ott a barnakenyér :)de azért ne zsírszalonnával:D

Ebédre nyugodtan edd meg rendesen, amit anyukád csinál, maximum próbálj az adagon csökkenteni. Ne edd magad degeszre, kellemesen lakjál jól, és igen, rágjad meg jól az ételt. Azt mondják, a szervezet olyan 20 perc után érzi a jóllakottságot, szóval egyél minél tovább :)

Délután már jobban kell figyelni arra mit eszel. Akkor már inkább csak zöldséget, gyümölcsöt, sajtot, joghurtot, vagy mondjuk kis sonkát egyél, és ezekből nagyon jó kis uzsonnákat lehet szerkeszteni :) (például: tavaszi saláta retekkel, uborkával, salátával és natúr joghurttal leöntve - ezt abonettel is megeheted, és isteni lesz:)

Nekem személyes kedvencem mozarella kaliforniai paprikával :D

A lényeg valóban az: NE ÉHEZZ! És semmit ne vonj meg magadtól:) akár csokit is ehetsz - persze nem minden nap egy tábla, de pár kockát akár minden nap ehetsz, ha úgy osztod be:)

Remélem segítettem:)

2011. márc. 26. 02:37
 5/8 anonim ***** válasza:
okéé, félreírtam, kb 450 kalória lehet egy tál sültkrumpli :P ^^
2011. márc. 26. 09:49
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek! :)

Első válaszolónak üzenem, hogy ott az elején vmit félreértett, én nem szeretem a szénsavas, édes édesítőszeres üdítőket.

2011. márc. 26. 18:00
 7/8 A kérdező kommentje:
3. válaszoló, kifejtenéd, hogy miben?
2011. márc. 26. 18:02
 8/8 anonim válasza:

Én 164 cm-el voltam 67 kiló. nagy hasam volt, és az úszógumi oldalt. Én sokat mozogtam és odafigyeltem mit ettem. alig ettem csomit, és sikerült lemennem 60 kilóra. még leszeretnék fogyni 5 kilót. De az amit az 1. válaszoló mondott, igaz. Én még kitűztem pár célt magam elé.

Van anyagcserés diéta, ami segít a fogyásban. pl itt van ez : [link]

Sok sikert hozzá!

2011. nov. 23. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!