Ha naponta 1200-1300 kalóriát viszek be, úgy is fogyni fogok, ha nagyrészt ez csak CH-ból áll?
ha ez a napi szükségleted alatt van, akkor fogyhatsz, csak nem zsírból. mert ha sok szénhidrátot viszel be (főleg rossz minőségben), akkor a szervezet egyből zsírba nyomja a felesleget, a kalóriadeficit miatt viszont izmot vesztesz. szerintem. ez a gond a "nőklapja"típusú diétákkal, és még rá is tesznek egy lapáttal, hogy éheztetnek.
szóval zsírt épít be, izmot veszt, tehát bazigyorsan nő a testzsír%-a, vagyis tömegből fogy, a teste meg... hát elfolyik.
nem vagyok tudós ezen a területen, de azt gondolom, hogy igen, akkor is izmot veszít. ld. például az anorexiásak, akik koplalnak, és mozognak, mégis relatíve zsírosak.
a másik, amiért szerintem így van, az az, hogy izom nem az edzés alatt képződik. pl. aerob edzés nem stimulálja nagy mértékben az izmokat, inkább zsírt bont (de ugye ha sok ch-t visz be, akkor egy év, míg az kiürül a glikogénraktárából és a szervezet addig onnan állít elő energiát, amíg nem ürült ki). a súlyzós edzés pedig úgy működik, hogy a nagy terhelés hatására az izomrost sérül, a pihenési szakaszban (mert tényleg kell ilyen) pedig a szervezeted helyreállítja a sérülést, és még rá is tesz egy lapáttal (tehát növeli az izom tömegét), hogyha még 1x így leterheled, kibírja. izmot pedig csak fehérjéből lehet építeni, tehát hiába súlyzózik valaki, ha csak ch-t eszik. és mivel az izom nagyon "költséges" a szervezet számára, azt fogja a legkönnyebben lebontani bármilyen nagy terhelés hatására, amikor gyorsan kell az energia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!