Tésztáknál a 100 gramm kalóriáját azt szárazon még fözés elött kell nézni vagy főzés után?
fozes elott, szarazon
fozes utan nehezebb, de az mar csak viz, amit magaba sziv
a vízben hány kalória van? ... gondold át ezt a kérdést szerintem mégegyszer.
:D
21:09
te meg azt gondold át, hogy lehet több kcal-t számol, mint amennyit megeszik, elvégre megszívja magát vízzel, szóval több kcal van 100 g száraz tésztában..;)
ma 21:09-es: te gondold már át a válaszodat!!!
Ha megfözöl 100 g nyers tésztát, abból lesz 200-300 g fött tészta. Ennek ugyan az ÖSSZES kalóriája nem lesz több, de jonnan tudod, hogy MENNYI viz van benne? HA meg a megfött tésztából veszel 100 g-ot, az NEM ugyanannyi, mint nyersen.
EZÉRT kell nyersen mérni, mert utána a fözés során ugyan a kcaltartalom nem változik, de a súlya igen - és méghozzá nem is lehet megmondani, hogy mennyivel, mert fütt a tészta fajtájától, meg hogy mennyire fözi meg valaki.
jézus úristen!
Tehát nyersen kell mérni. Főként azért, 1 kg banánt ha belebaszok egy kád vízbe, nem lesz több a szénhidráttartalma gyerekek................
Utolsó: értelmezd már amit leírtak ott feljebb. Köszi!
(de ha meghaladja az értelmi képességeidet, ajánlom ott fent a jobb sarokba azt az x gombot.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!