Elrontottam vagy ez még belefér?
Tehát a mai kajám:
reggeli: epres joghurt Jó Reggelt szelettel
tízórai: zöldséges-sonkás szendvics uborkával
ebéd: tészta pörkölttel (igen, ezen a ponton érzem úgy, hogy nem kellett volna)
tízórai: zöldteát ittam
vacsora: egy tál gyümölcssaláta (2 kivi, 2 narancs, 1 banán)
Vajon mennyi kalória lehetett az ebéd?? És úgy összesen az egész napi kajám?
Levezetem az egészet, így hátha mindenki megérti. Leginkább nem is a mennyiséggel, sokkal inkább a minőséggel van a probléma. Zsírból fogyás akkor történik, ha a ch mennyiséget csökkentjük, fehérjét növeljük izmaink érdekében. Nos te egész nap ch-t ettél:
Reggeli: epres joghurt kb 100 kcal (16 g ch), jó reggelt 228 kcal (33g ch)
tízórai: kb 200-250 kcal (kb 30 g ch)
ebéd: 5-600 kcal (kb 40 g ch)
vacsora: ezt még megsaccolni se tudom, pont ezeket nem szoktam venni, így nem tudom megközelíteni kb hány g egy darab, de a lényeg, hogy a gyümölcsben is van ch, csak egy almában van kb 5 g ch, te meg megettél 5 gyümölcsöt, ráadásul olyat, ami alapból több ch-t tartalmaz, mint a banán
Ha ezt végig nézed, minden étkezésed tömény ch volt, ami nagyon rossz. Nagyából úgy kellene csinálnod, hogy a tízórais szendvicset megeszed reggelire, 2 gyümölcsöt tízóraira, ebéd hús + köret, pörkölt esetén úgy szoktam csinálni, hogy magamnak rizst főzök ki, ezzel is nagyon finom és egyébként sokkal jobb ch forrás. Uzsonnára mehet joghurt, natúr inkább (ízesítettben 15-17 g ch van, míg a natúrban 6-7g), a natúr joghurt egyébként feldobható úgy, hogy pl befűszerezed és répát mártogatsz bele, vagy főzöl ki tojást és összekevered. Vacsira pedig pl túró nagyon jó lenne (én pl szoktam beledarabolni egy kis paprikát, paradicsomot, hagymát, nagyon finom így) vagy valamilyen husi salival. Amire oda kell figyelni: reggel ch-val indul, ebéd vegyes: ch+fehérje, délután már a fehérjére kell koncentrálni.
Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz. ;)
Kedves utolsó, ha lehetne, neked nyomnék kettőt is.. :D Köszönöm szépen, ez nagyon hasznos volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!