Hashajtó segíthet a fogyásban?
Mostanában elkezdtem fogyókúrázni, de az a gond, hogy 1 héten 1-szer megyek wc-re (van hogy ritkábban). Pedig eszek zöldségeket, gyümölcsöket, rozskenyeret, meg nem is eszek annyira keveset (2000 kcal). Sőt, elég sokat mozgok, szobabiciklizek szinte minden nap, meg guggolás, fekvőtámasz, felülés, lábemelés, stb.
Tudom, hogy velem van a baj, mert mindig 3-4 naponta jártam wc-re, de most, hogy elkezdtem fogyni már csak hetente 1-szer, vagy mégritkábban. És attól félek, hogy így nem fogok tudni fogyni.
Szerintetek egyek néha hashajtót (mondjuk hetente 1-szer- 2-szer...)? Vagy van valami más, bevált "csodaszer", ami erre való, hogy gyorsítja az anyagcserét?
Köszönöm az értelmes válaszokat!
Szerintem a fogyásban nem nagyon segíthet a hashajtó,de ha csak hetente 1x mész wc-re akkor párszor szedhetsz mer ez nem annyira normális.A fogyásban mellesleg segíthet ha olyan mozgásokat választasz ami a egész testet megmozgatja.
Ez a link nagyon jó nézd meg!
Hányszor eszel? Naponta 5ször kellene enned, keveset (pont eleget), rostosat.
Azt olvastam, hogy egy pohár búzafűlé reggel éhgyomorra = biztos siker. De sztem a reggeli langyos tejeskávé is ilyen :) az aszalt szilva is legendás. vagy a savanyúuborka lé.
ja és ne szedj hashajtót, mert ha leszoksz róla, utána kb nem lesz bélműködésed.
Nekem is ritkult a székletürítésem, mikor fogyózni kezdtem. Szinte csak magos kiflit ettem, meg egy kis levest.
És folyamatosan fájt a hasam. Gyümölcsöket is ettem, de nem segített.
Orvoshoz mentem vastablettát íratni (nekem sokszor van bajom a vasammal), ő pedig elküldött vérvételre. Kiderült, hogy durva fehérjehiányom van, a szervezetem éhezett és a saját fehérjéit kezdte bontani.
Persze, hogy fogytam, de az emésztésem felborult. :(
Ja, és ilyenkor az izmok fogynak, nem a háj. :(
Az ember gyengül, aluszékony lesz, és rosszkedvű. És a kakilás se megy úgy, ahogyan kéne.
Fehérjedús étrendet kezdtem: tejtermékek, hús, gomba, hal, hüvelyesek, rizs, tojás, zabpelyhes turmix almával (rost is kell ugyebár).
Minden étkezésembe beiktattam a fehérjét. És tudod mi az érdekes? Többet eszem, és jobban fogyok, ráadásul formásodok is, és bírom az edzést energiával.
Neked is ezt javaslom! Ne vond meg a fehérjéket magadtól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!