Edzek, kevesebbet eszek, mégis stagnál a súlyom. Miért?
Kb. 6 hete heti 8 órányi edzésem van, négykézláb jövök ki, annyira meghajtanak. A kajára is jobban odafigyelek, édességek kizárva, kb. 2000 kcal-t eszem, este edzés után fehérjét, vagy nem edzésnapon gyümölcsöt.
Egy dekát nem mozdult a súlyom azóta semelyik irányba.
Én is az izomra gondoltam, valamennyit biztos szedtem fel, de inkább kardio jellegű mozgásokat végzünk, kevesebb az erősítés. Súlyt nem használunk, csak a saját súlyunkat (fekvőtmasz, felülés, stb), mivel küzdősport.
De kétlem, hogy értékelhető mennyiségű izom feljött volna rám.
Illetve a nadrágomon is érzem, hogy a térfogatom megmaradt.
Ami még érdekesebb, a derekamon nekem eloszlik a zsír, onnan szoktam leggyorsabban fogyni, de onnan se megy le. Érzem, hogy alatta már kőkemény a hasizmom, de a zsírréteg megmaradt.
Nem szeretnék sokat fogyni, sőt, orvosilag teljesen normál alkatú vagyok, de az a 3-4 kg nem akar megmozdulni :(
Később várható, hogy hirtelen, látszólag ok nélkül lemegy?
Elfelejtettem írni, hogy nem a mérleg által mutatott súly a legfontosabb, a tükör és a centi lenne a lényeg - ha izomban többet szednék fel, mint amennyi zsírban lemegy, akkor nem baj, ha többet mutat a mérleg.
De valamerre mozdulnia kellene. Digitális mérlegem van, így tizedesig mutatja a súlyt és tizedesre se változik - mindig reggel mérem magam, amikor már minden "kiment", de még nem ettem, nem ittam.
1: Zsírégetés és izomnövekedés egyszerre nincs.
2: Ha vacsorára gyümölcsöt eszel, akkor ne csodálkozz hogy nem fogysz. És nem írtál a többi étkezésedről, mert ha kenyeret, kekszet, meg mindenféle szart eszel napközben, akkor megintcsak ne csodálkozz.
3: A kardio edzés nem zsírégető edzés, hanem az állóképességet javítja. A zsírégetéshez alacsonyabb intenzitású aerob edzés kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!